Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winkelverkopen eurozone onverwacht gedaald

LUXEMBURG (AFN) - De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in mei met 0,3 procent gedaald op maandbasis. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Economen hadden in doorsnee juist op een stijging met 0,3 procent gerekend.

In april gingen de winkelverkopen in het eurogebied met een herziene 0,1 procent omlaag. Eerder werd voor die maand een min met 0,4 procent gemeld.

In de gehele Europese Unie zakten de detailhandelsverkopen in mei met 0,4 procent, na een daling met 0,1 procent een maand eerder.

ING-econoom Bert Colijn zei in een reactie dat de tegenvallende cijfers over de winkelverkopen de Europese Centrale Bank (ECB) mogelijk verder kunnen aansporen tot actie. Gezien de zwakte in de detailhandel neemt het belang van de prestaties in de industrie enkel toe, stelt de econoom. Volgende week komen gegevens over de industriële productie in de eurozone. Als die erg teleurstellen kan de ECB verleid worden om snel op te treden, aldus Colijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 4 juli 2019 14:29
    De meeste winkels zijn gewoon knullig. Zijn dicht als je ze nodig hebt, hebben spullen die wel op de website staan niet in de winkel, personeel weet niet wat ze in de winkel hebben, of kan het niet schelen. Niet gek trouwens, voor minimumloon kan je geen wonderen verwachten. Er zijn goede bij, maar bij een Blokker of V&D is het geen wonder dat ze failliet gaan.
  2. BVS74 4 juli 2019 15:59
    Ja Theo1, ik heb zelf 20 jaar een winkel gehad maar die gaat eind van het jaar dicht. Je argumenten zijn wel aardig maar ik kan uit ervaring vertellen dat de gemiddelde klant een stuk hufteriger is als 20 jaar terug. Ze willen internetprijzen (=bijna niets verdienen) en als een koning behandeld worden. En daarnaast wel aankloppen voor garantie en service omdat dat wel lastig is via een online winkel. Het is een beetje kip en het ei verhaal....
  3. [verwijderd] 4 juli 2019 16:14
    quote:

    dasokwat schreef op 4 juli 2019 15:58:

    Aan de andere kant laten veel mensen zich nauwkeurig informeren wat voor hun het gunstigste product is, door een ervaren verkoper.
    Vervolgens bestellen ze het op Ebay voor veel voordeliger
    Ik ben juist gestopt met winkels omdat de verkoper maar wat zwamde. Dat was destijds bij Dixons maar niet de eerste keer dat ik flauwekul hoorde in een winkel.
    Vroeg me ineens af wat ik daar eigenlijk deed. Ik kom nog wel graag in kampeer/hike winkels omdat ik daar vaak merk dat de mensen daadwerkelijk ervaring en feeling met het assortiment hebben.
  4. forum rang 9 josti5 4 juli 2019 19:43
    Natuurlijk zijn het niet alleen de Amazon's van deze wereld, die voor een daling van de winkelverkopen zorgen.
    Hogere huren, hogere huizenprijzen, hogere directe en indirecte belastingen, hogere accijnzen, hogere benzineprijzen, hogere energierekeningen: iedereen wil meegraaien uit de consumentenpot, Vadertje Financiële Staat voorop.

  5. [verwijderd] 5 juli 2019 04:54
    quote:

    josti5 schreef op 4 juli 2019 19:43:

    Natuurlijk zijn het niet alleen de Amazon's van deze wereld, die voor een daling van de winkelverkopen zorgen.
    Hogere huren, hogere huizenprijzen, hogere directe en indirecte belastingen, hogere accijnzen, hogere benzineprijzen, hogere energierekeningen: iedereen wil meegraaien uit de consumentenpot, Vadertje Financiële Staat voorop.

    Dat geldt in het algemeen al, zodra iemand iets gaat ondernemen en risico durft te nemen is er nog geen probleem.
    Zodra er wat verdient dreigt te worden, wordt de ondernemer door iedereen belaagd.
    Vooral door "progressieve" figuren
    die zelf niets durven te ondernemen, maar wel all winst (van anderen) willen verdelen.
    Afgunst is de meest frequente zonde
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links