Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelsspanningen drukken op beurzen

Handelsspanningen drukken op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond dinsdag in het rood. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters overwegend verliezen zien. Vooral de technologiebedrijven stonden onder druk na de forse koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Verder bleven de internationale handelsspanningen de gemoederen bezighouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent lager op 537,34 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 732,45 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,5 procent.

Betaalbedrijf Adyen en chipmachinemaker ASML waren hekkensluiters bij de hoofdfondsen op het Damrak met verliezen van rond 2 procent. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield was de sterkste stijger met een winst van 2,2 procent.

Doelstellingen Shell

Shell daalde 1,5 procent. Het olie- en gasconcern liet tijdens een investeerdersdag weten op koers te liggen voor het behalen van zijn doelstellingen in 2020. Het concern zei verder dat het mogelijkheden ziet om 125 miljard dollar of meer terug te laten vloeien naar de aandeelhouders, in de periode 2021 tot en met 2025.

Bij de middelgrote bedrijven was maaltijdbestelsite Takeaway de grootste daler met een min van 1 procent. Vastgoedbedrijf Wereld profiteerde van een adviesverhoging door Goldman Sachs en ging aan kop met een plus van 4,3 procent.

Omzetwaarschuwing

In Kopenhagen kelderde Bang & Olufsen 18 procent. De Deense verkoper van luxe beeld- en geluidsapparatuur gaf een omzetwaarschuwing, met name vanwege tegenvallende verkopen van televisies in Europa. Greenyard klom 3,2 procent in Brussel. Het Belgische groente- en fruitconcern dook afgelopen boekjaar fors in de rode cijfers, maar het bedrijfsresultaat viel hoger uit dan voorzien.

Volkswagen won 0,4 procent. Het Duitse autoconcern wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, voor de zomer naar de aandelenbeurzen in Frankfurt en Stockholm brengen.

De euro was 1,1269 dollar waard tegenover 1,1207 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 53,28 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 61,30 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 4 juni 2019 10:02
    quote:

    De beurscrash komt eraan schreef op 4 juni 2019 09:41:

    Shell staat in het rood. Lijkt mij logisch dat er dan een recessie komt.
    Kolder.

    "Verder ziet het concern mogelijkheden om 125 miljard dollar of meer terug te laten vloeien naar de aandeelhouders in die periode."

    Men weet geen betere winstgevende investeringen te vinden, en geeft het geld dan maar terug aan de aandeelhouders. Ja, dan gaat de koers wat omlaag.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links