Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASMI op favorietenlijstje ING

ASMI op favorietenlijstje ING

AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier voor de chipindustrie ASM International (ASMI) komt op het favorietenlijstje voor de Benelux van ING. Analisten zijn optimistisch over de vruchten die het bedrijf zal plukken van recente investeringen. Ook over branchegenoot BE Semiconductor Industries (Besi) is de bank positief, ondanks de tegenwind die het bedrijf op dit moment heeft.

Over de gehele linie verwachten kenners een daling van de kapitaalinvesteringen in de halfgeleiderindustrie. De vraag naar zogeheten atomic layer deposition (ALD) zal daarentegen groeien. Dat is juist een technologie waar ASMI op inzet met zijn investeringen, schrijft ING in een analistenrapport. Ook andere producten van ASMI lopen goed, dus is het bedrijf volgens de marktvorsers goed op weg om harder te groeien dan de sector waarin het opereert.

Besi is volgens ING een van de best presterende chiptoeleveranciers in tijden van zwakkere vraag. Het bedrijf verbetert vaak zijn resultaten als het staartje van zo'n mindere periode voor de sector is aangebroken. Op de lange termijn zijn de verwachtingen van ING optimistisch, omdat de vraag naar chips zal stijgen in de auto-industrie, de industrie en bij bedrijven die actief zijn in kunstmatige intelligentie.

ING handhaaft voor zowel ASMI als Besi zijn buy-advies. Het koersdoel wordt bij ASMI verlaagd tot 50 euro en bij Besi naar 28 euro.

Het aandeel ASMI stond maandagochtend omstreeks 10.45 uur 6,3 procent hoger op 39,96 euro. Besi stond 5,25 procent in de plus op 20,16 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI
ING

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 523,000
    -4,00% -21,800
  2. ING Groep 19 apr
    15,230
    +0,41% +0,062

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links