Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dure dollar zit cornflakesmaker Kellogg dwars

BATTLE CREEK (AFN) - De Amerikaanse producent van onder meer ontbijtgranen Kellogg heeft afgelopen kwartaal veel last gehad van de dure dollar. Daardoor zakte de omzet met 8,5 procent op jaarbasis tot 3,3 miljard dollar (3 miljard euro).

Zonder nadelige wisselkoerseffecten zou Kellogg de opbrengsten juist met 1 procent hebben hebben zien groeien. De cornflakesproducent, die ook eigenaar is van het populaire chipsmerk Pringles, boekte een nettowinst van 205 miljoen dollar. Een jaar eerder hield het bedrijf onder de streep 224 miljoen dollar over.

De resultaten voldoen volgens Kellogg aan de eigen verwachtingen. Het bedrijf ziet dan ook geen aanleiding te tornen aan zijn eerder uitgesproken verwachting dat de omzet, gecorrigeerd voor valutaschommelingen, over heel 2015 gelijk zal zijn aan die van vorig jaar. Voor 2016 wordt een groei tussen de 1 en 3 procent voorzien.

Afgezien van wisselkoerseffecten gaat Kellogg voor volgend jaar uit van een toename van de operationele winst met 4 tot 6 procent. Dit jaar is nog sprake van een daling tussen de 2 en 4 procent. Afgelopen kwartaal zakte de geschoonde operationele winst met 2,3 procent tot 518 miljoen dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
Kellanova

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links