Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursverliezen lopen op

Beursverliezen lopen op

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is dinsdag licht lager aan de handelsdag begonnen, maar zag in het eerste handelsuur het verlies steeds verder oplopen. De andere graadmeters in Europa toonden eveneens duidelijke minnen. In Amsterdam maakte Philips bekend zijn zelfstandige lichtdivisie Lighting naar de beurs te brengen.

De AEX stond omstreeks 09.40 uur 1,4 procent lager op 435,06 punten. De MidKap daalde 0,8 procent tot 656,69 punten. De indices in Parijs en Frankfurt zakten 0,9 procent tot 1,4 procent, Londen stond 0,5 procent lager.

Philips daalde 1,7 procent. Het concern brengt Lighting naar Beursplein 5, waarbij minstens een kwart van de aandelen aangeboden zal worden aan institutionele investeerders en particulieren. Het meerderheidsbelang dat Philips in eerste instantie houdt, wordt de komende jaren volledig afgebouwd.

Grootste dalers

In de hoofdindex stond geen enkel fonds in het groen. Aalberts (min 0,1 procent) toonde het kleinste verlies. ASML, DSM en SBM Offshore, alle drie ex-dividend, waren de grootste dalers met minnen tot 2,5 procent.

Verder wist Kendrion de aandacht op zich gericht, na kwartaalcijfers en een nieuwe strategie. De producent van elektromagnetische componenten mikt de komende jaren op een verbetering van zijn winstmarge bij aanhoudende groei van de verkopen. Kendrion zijn omzet vorig kwartaal met 3 procent dalen, naar 111 miljoen euro. Kendrion zakte bij de kleinere fondsen 0,2 procent.

Euro

Elders in Europa openden een groot aantal financiële concerns de boeken. Zo zag de Zwitserse bank UBS (min 4 procent) de winst kelderen, terwijl een kleinere stroppenpot voor slechte leningen de prestaties van BNP Paribas juist goed deden. Het aandeel van de Franse bank won 3 procent.

Het Duitse Commerzbank en het Britse HSBC kwamen ook met cijfers naar buiten en stonden respectievelijk 5,7 procent lager in Frankfurt en 0,9 procent hoger in Londen.

Amerikaanse olie was 1,1 procent duurder bij een prijs van 45,26 dollar per vat. De prijs van Brent steeg ook 1,1 procent naar 46,32 dollar per vat. De euro werd voor 1,1578 dollar verhandeld, tegen 1,1515 dollar aan het einde van de beurshandel op maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 Nauwelijks stijgers in rode AEX
  2. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 3 mei 2016 10:31
    quote:

    henkiepenkie1963 schreef op 3 mei 2016 10:20:

    Go away in mai get back in september. Dat is wel heel erg vroeg in mei dat iedereen zijn stukken verkoopt.
    Ja hoor. Warren Buffet is ook rijk geworden door te handelen op door Wallstreet verzonnen fabeltjes.
    Hier intrappen is niet alleen naief, het is ook erg dom.
    In vergelijking met mei vorig jaar, staan momenteel vele koersen stukken lager, terwijl de resultaten van de meeste bedrijven hetzelfde of zelfs beter zijn dan vorig jaar.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links