Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN rekent op kentering in zakelijke markt

DEN HAAG (AFN) - KPN kampt nog steeds met dalende opbrengsten op de zakelijke markt. Maar het telecombedrijf vertrouwt erop dat het tij gaat keren. Sterk inzetten op nieuwe clouddiensten en het zogeheten 'internet of things' moeten ervoor zorgen dat KPN weer interessanter wordt voor bedrijven en instanties.

Het bedrijf heeft onder meer besloten de uitrol van zijn LoRa-netwerk te versnellen. Het netwerk is bedoeld om bijvoorbeeld sensoren op dijken en bruggen en alarmbandjes voor bejaarden met het internet te verbinden, moet in het tweede kwartaal al landelijk dekkend zijn in plaats van eind dit jaar. Speciaal aan deze technologie is dat de sensoren en bandjes heel lang mee kunnen, zonder dat ze moet worden opgeladen of aangesloten op het elektriciteitsnet.

Topman Eelco Blok schrikt er niet voor terug dat concurrenten Vodafone en Liberty Global, de moeder van kabelmaatschappij Ziggo, met elkaar praten over een mogelijke samenwerking. ,,Onze cijfers spreken voor zich’’, zei hij daarover bij de presentatie van de resultaten over 2015.

Mobiele abonnees

Op de consumentenmarkt gaat het goed met KPN. De onderneming wist afgelopen jaar onder meer bijna 300.000 nieuwe mobiele abonnees aan zich te binden. Dat was het hoogste aantal in tien jaar.

KPN zet de laatste tijd verder sterk in op het aanbieden van combi-pakketten met bijvoorbeeld gratis online bellen of een abonnement op muziekdienst Spotify. Onlangs heeft KPN daarbij apps als Youtube en Netflix aan zijn interactieve TV-aanbod toegevoegd. De strategie werkt, oordeelt de bestuursvoorzitter. ,,De klanttevredenheid van de consument was niet eerder zo hoog.’’

Besparingsdoelstelling

KPN wil dit jaar ook meer doen om de kosten terug te brengen. Het bedrijf heeft zijn besparingsdoelstelling voor eind dit jaar met 50 miljoen euro verhoogd tot 450 miljoen euro. KPN denkt dit te doen door zijn IT-systemen meer te versimpelen, er gaan geen extra banen verloren.

Blok kon woensdag niet aangeven wanneer hij denkt dat KPN op de zakelijke markt weer echte groei zal laten zien. De consumentenmarkt meegeteld rekent hij er in ieder geval op dat er dit jaar opnieuw veel klanten bij zullen komen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,425 10:21
+0,008 +0,23%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links