Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint iets hoger aan drukke cijferdag'

'AEX begint iets hoger aan drukke cijferdag'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag iets hoger te beginnen. Ook elders in Europa openen de beurzen naar verwachting licht in het groen. Beleggers maken zich op voor een zeer drukke cijferdag met resultaten van onder meer Shell, DSM, ING, AMG en TKH.

Daarnaast verwerkt de markt het besluit van de Federal Reserve (Fed), die conform verwachting de rente onveranderd. De Amerikaanse koepel van centrale banken hield wel de deur voor een renteverhoging in december duidelijk open. Ook zal president Donald Trump donderdag bekendmaken wie de nieuwe voorzitter van de Fed wordt. Fed-bestuurder Jerome Powell wordt genoemd als topkandidaat voor de functie.

Olie- en gasconcern Shell boekte in het derde kwartaal een omzet van 75,8 miljard dollar. De winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (css) en exclusief eenmalige posten kwam uit 4,1 miljard dollar.

Groei

Speciaalchemiebedrijf DSM liet weten in het derde kwartaal hogere resultaten te hebben behaald dankzij groei bij zowel de divisie Nutrition als het onderdeel Materials. De resultaten waren beter dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijf handhaafde ook zijn verwachtingen voor heel 2017.

ING heeft afgelopen kwartaal de winst zien groeien en kreeg er opnieuw meer klanten bij. Het financiële concern sprak van een sterk derde kwartaal. Volgens topman Ralph Hamers plukte de bank in Nederland onder meer de vruchten van eerder doorgevoerde kostenbesparingen.

Winst

Advanced Metallurgical Group (AMG) sloot het derde kwartaal af met fors meer winst en een hogere omzet. De producent van specialistische metalen profiteerde vooral van prijsstijgingen voor zijn producten, terwijl ook de volumes in de lift zaten.

Ook technologiegroep TKH en fitnessbedrijf Basic-Fit kwamen met cijfers. TKH boekte afgelopen kwartaal meer winst en omzet. Het bedrijf verwacht volgend jaar winstgevender te worden als gevolg van dalende kosten en uitbreiding van de productiecapaciteit. Basic-Fit ligt naar eigen zeggen op koers om zijn groeidoelen te behalen.

AEX

De meeste Europese beurzen sloten woensdag hoger. De AEX-index klom 0,2 procent tot 554,49 punten en de MidKap won 1 procent tot 855,65 punten. Parijs won 0,2 procent, maar Londen ging 0,1 procent omlaag. In Frankfurt steeg de DAX 1,8 procent. Ook in New York werden overwegend winsten geboekt.

De euro was 1,1652 dollar waard, tegen 1,1621 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie meer op 54,31 dollar. Brentolie klom 0,1 procent tot 60,55 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links