Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Veel onduidelijkheid rond SBM Offshore'

'Veel onduidelijkheid rond SBM Offshore'

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore moet waarschijnlijk opnieuw onderhandelen over een schikking in de Petrobras-affaire, waardoor de onzekerheid rond het bedrijf weer toeneemt. Dat concludeerde analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag.

SBM meldde eerder op de ochtend dat justitie in Brazilië een streep heeft gezet door de schikking die SBM en Petrobras half juli met Braziliaanse autoriteiten hadden bereikt. Tegen betaling van een fikse boete zou SBM verdere vervolging ontkomen. De deal moest echter nog worden goedgekeurd door diverse instanties en dat is niet gebeurd.

SBM kent de redenen voor de afwijzing niet en kon evenmin zeggen hoe het proces verder gaat.

Enorme verrassing

ING sprak van een enorme verrassing. Volgens analist Quirijn Mulder is SBM waarschijnlijk het slachtoffer van een competentiestrijd tussen Braziliaanse autoriteiten. Mulder wees erop dat volledig onduidelijk is welke aanpassingen er aan de deal moeten worden gedaan, hoeveel geld dat kost en of SBM alsnog in aanmerking kan komen voor nieuwe contracten in Brazilië.

KBC en ING handhaafden hun koopadvies voor het aandeel. Beleggers reageerden zoals verwacht, echter zeer negatief op het bericht, ook omdat de schikking half juli juist voor veel opluchting had gezorgd. SBM stond vrijdag rond 09.35 uur 12,5 procent in de min op 11,45 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. twinkletown 2 september 2016 10:22
    quote:

    JacobusJW schreef op 2 september 2016 10:00:

    De boete was 275 miljoen. De beurswaarde is nu weer gekelderd met 300 miljoen.
    Verwachten beleggers dat de boete wordt verdubbeld???
    Ja Jacobus, Brazilie is een land in nood. Een land in nood maakt gekke sprongen (een kat in het nauw maakt rare sprongen).
  2. [verwijderd] 2 september 2016 11:23
    Heel nornaal in veel derde wereld landen
    Zodra er een ander aan de macht komt stellen ze hun eigen vriendjes aan en willen ook meeprofiteren van gedane schikkingen ???
    Komt zelfs voor dat goedgekeurde schikkingen weer worden herzien (teruggedraaid ) en opnieuw worden beoordeeld om er nog meer uit te zuigen
  3. wampie 2 september 2016 11:50
    eens met deze analyse:

    eens met deze analyse:

    'Je begint je af te vragen of dit nu echt enkel & alleen aan de Braziliaanse justitie ligt (wat goed mogelijk is) of dat de Hollandse koopmansgeest (elke laatste cent uit de bodem van het vat willen schrapen) hier SBM niet parten speelt. SBM is hier nu al jàren over in onderhandeling, vergelijk dat met een case zoals die van Andrade Gutierrez: dik half jaar onderhandelen, niet moeilijk doen, boete betalen & hup met de geit:

    www.wsj.com/articles/brazils-andrade-...

  4. [verwijderd] 2 september 2016 12:17
    Boete betalen maakt niks uit.
    zelfs al zou de schikking goed gekeurd zijn door een vorige regering dan draaid de nieuwe regering dat terug en wordt opnieuw bekeken. Want de vriendjes van de nieuwe regering willen graag ook een aandeel
    Gebeurd vaak bij derde wereld landen
    Ook in Azie en Afrika
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links