Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Directeur NSE blijft toch aan

BORCULO (AFN) - Frans Wieringa blijft alsnog aan als directeur van New Sources Energy (NSE). Dat meldde het beursgenoteerde zonne-energiebedrijf maandag.

Wieringa kondigde vorige week nog zijn vertrek aan. Hij wilde daarmee de schijn van belangenverstrengeling voorkomen, die kon ontstaan door de aankoop door NSE van drie Duitse solarparken van het bedrijf Zoneco GmbH. Wieringa is enig aandeelhouder en bestuurder van Zoneco en ook enig uitvoerend bestuurder van NSE.

Op de aandeelhoudersvergadering van NSE is zaterdag vast komen te staan dat NSE alle aandelen Zoneco uiterlijk 15 juli voor het symbolische bedrag van 1 euro in handen krijgt. Verder is besloten dat Wieringa voorlopig aanblijft als directeur. Daarnaast zal een extra niet-uitvoerende bestuurder worden gezocht, die ,,op termijn'' zijn positie kan overnemen.

Geleende aandelen

NSE neemt de solarparken Kleinschwabhausen, Niepars en Breitenbach over. Die parken hebben een aankoopwaarde uiteenlopend van 1,2 miljoen tot 3,1 miljoen euro, die grotendeels worden gefinancierd met leningen.

Breitenbach wordt voor 550.000 euro gefinancierd met geleende aandelen NSE. Volgens NSE heeft Wieringa hiertoe besloten ,,om de transactie te kunnen versnellen en tot een goed einde te brengen''.

Uit het verslag van de aandeelhoudersvergadering blijkt dat de directeur die transactie niet tijdig heeft gemeld bij de AFM. Volgens NSE ,,betreurt'' Wieringa dat. Op de vergadering benadrukte de directeur te hebben gehandeld ,,in het belang van alle aandeelhouders''. De niet-uitvoerend bestuurder en de grootaandeelhouder van NSE waren het daarmee eens.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 jan Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt 7
  2. 09 jan Delisting 8 smallcaps gestaakt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
New Sources Energy

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

New Sources Energy

0,018 19 apr
+0,003 +16,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links