Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Megabeloning Musk ver weg door dip Tesla

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - De megabeloning van in totaal 2,6 miljard dollar die topman Elon Musk de komende tien jaar bij Tesla kan verdienen raakt verder uit beeld. Aan het beloningspakket zitten erg ambitieuze doelen verbonden, waaronder de beurswaarde van de fabrikant van elektrische auto's, en die gaat flink omlaag.

Om in aanmerking te komen voor het eerste stapje van de beloning die Musk krijgt als Tesla in waarde stijgt, moet het bedrijf 100 miljard dollar waard zijn. Daarna krijgt hij bij elke stijging met 50 miljard dollar meer geld. Verder zijn er doelen die met omzet en winst te maken hebben.

De beurswaarde van Tesla zakte sinds de riante beloning van Musk twee weken geleden door aandeelhouders werd goedgekeurd 20 procent tot ongeveer 42,6 miljard dollar. Dat had te maken met een kritisch rapport van een analist, die zich zorgen maakt of Tesla wel genoeg geld is kas heeft. Verder zorgden een dodelijk ongeluk met een Tesla en een grootschalige terugroepactie voor onrust onder beleggers.

Bankroet

Musk grapte op 1 april nog naar aanleiding van de beursdip dat zowel het bedrijf als hijzelf bankroet waren. Tesla zakte maandag weliswaar opnieuw flink op de beurs, maar van een faillissement is uiteraard geen sprake.

Het persoonlijke vermogen van Musk wordt door persbureau Bloomberg geschat op 18,1 miljard dollar, waarmee hij net buiten de top 50 van rijkste mensen op aarde valt. Wel is zijn totale bezit, waarvan een groot deel uit aandelen van Tesla bestaat, al 1,9 miljard dollar minder waard dan aan het begin van het jaar. Musk is verder onder meer topman en oprichter van ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links