Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chevron: vraag naar olie en gas blijft hoog

SAN RAMON (AFN) - De vraag naar olie en gas blijft nog decennia hoog, ondanks de overgang naar andere schonere energiebronnen. Dat concludeert de Amerikaanse olie- en gasgigant Chevron in een rapport over de energiemarkt.

Chevron bestudeerde meerdere scenario's van de effecten van veranderingen op de energiemarkt. Momenteel draait de wereld nog voor 54 procent op olie en gas. Zelfs in het voor de sector meest ongunstige geval is dat in 2040 nog altijd 48 procent, stelt Chevron.

De komende jaren liggen een aantal voor de olie- en gassector ongustige maatregelen op de loer. Zo komen er mogelijk strengere regels om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, zoals heffingen voor de uitstoot van CO2. Ook rukken hernieuwbare energiebronnen verder op. Daardoor ontstaat het risico dat sommige olie- en gasprojecten verlieslatend worden, waardoor aandeelhouders zich mogelijk zullen roeren.

Chevron-strategiemanager Mark Nelson maakt zich geen zorgen over de aanstaande veranderingen, zo liet hij blijken in een interview. De risico's van onrendabele investeringen voor het bedrijf zijn volgens hem ,,erg klein". Het bedrijf is begonnen zijn investeringen meer te spreiden en steekt ook meer geld in hernieuwbare energie, net als branchegenoten Shell en ExxonMobil.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Chevron Corp 18:59
    157,060
    +0,42% +0,660
  2. SHELL PLC 17:37
    33,470
    -0,18% -0,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links