Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterkere groei in Europese industrie

LONDEN (AFN) - De industrie in de eurozone is afgelopen maand iets sterker gegroeid dan in oktober. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Britse onderzoeksbureau Markit dinsdag heeft gepubliceerd, en die in grote lijnen overeenkomen met eerder gegeven schattingen.

De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam voor de gehele eurozone uit op 52,8, tegen een stand van 52,3 een maand eerder. Dat komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen en met een eerste raming die op 23 november werd gegeven. Een indexstand boven de 50 punten duidt op groei.

In Duitsland ging de graadmeter van 52,1 in oktober naar 52,9 afgelopen maand. Dat is iets hoger dan de eerder gemelde stand van 52,6. Het indexcijfer voor Frankrijk is licht neerwaarts bijgesteld, maar wijst nog altijd op een lichte groei. In Italië is de groei sterker aangetrokken dan eerder was gerapporteerd.

Buiten de eurozone zakte de inkoopmanagersindex voor de Britse industrie van een zeer sterke 55,8 in oktober, naar 52,7 in november. Economen rekenden in doorsnee op een minder sterke afname tot een stand van 53,6.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links