Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom komt met navigatie voor scooters

BERLIJN (AFN) - TomTom gaat zich met zijn navigatieapparatuur ook richten op de markt voor scooters. Het bedrijf presenteerde donderdag op techbeurs IFA in Berlijn TomTom VIO, dat speciaal voor scooters is ontworpen.

Het touchscreen van de VIO is zo ontwikkeld dat bestuurders het ook kunnen bedienen wanneer ze handschoenen dragen. Scooterrijders krijgen de informatie zowel via het scherm, dat tegen weer en wind is beschermd, als via een bluetooth-audiosysteem in de helm. Daarnaast is de gadget ook een verlengstuk van de smartphone en wordt het voor scooterrijders mogelijk om handsfree te bellen.

Ook zal de scooterapplicatie worden uitgerust met een waarschuwingssysteem. Bij een te hoge snelheid zal het scherm rood kleuren om de bestuurder te waarschuwen. Daarmee worden bestuurders volgens TomTom beter bewust van hun snelheid. De VIO is per direct bij een aantal verkooppunten en via de website van TomTom te koop. De cover waarmee het apparaat aan de scooter wordt vastgemaakt is verkrijgbaar in zeven kleuren.

Gadget

Peter Frans Pauwels, mede-oprichter van TomTom, liet desgevraagd in het midden of een soortgelijke gadget ook voor fietsen beschikbaar wordt. ,,We zijn een Nederlands bedrijf, dus je moet je afkomst niet verloochenen. Maar ik kan daar nu verder niets over zeggen." TomTom maakt wel al langere tijd navigatie-apparatuur voor motoren.

Naast de gadget voor tweewielers presenteerde TomTom een update van de alom bekende TomTom GO, met spraakbesturing en de mogelijkheid om de route te voorspellen. Ook kwam de onderneming met meerdere snufjes voor buitensporters.

Zo lanceerde het bedrijf zijn GPS Outdoor Watch, dat uitermate geschikt is voor hikers, trimmers, skifanaten en ander sneeuwliefhebbers. De watch geeft onder meer informatie over pistes en andere routes. Ook bevat de gadget een hartmeter.

Qua sportwatches gaf het bedrijf ook meerdere updates prijs, met andermaal aandacht voor route en navigatie. Ook lanceerde de onderneming voor de eerste keer een zogeheten fitnesstracker, die onder meer het vetpercentage kan meten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel TomTom
  2. 17 apr TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 september 2016 10:06
    Tsja, de Vio; zeg het maar luitjes. Volgens mij rijdt de doorsnee scooterrijder vrijwel dagelijks dezelfde route naar werk of school: geen navigatie nodig. Handsfree bellen kan gewoon met je koptelefoon en een waarschuwingssysteem als je te hard rijdt? Een scooter/snorfiets (mits niet opgevoerd) is al keurig begrensd. Komt niet heel vaak voor toch dat de snelheid wordt overschreden. Of zie ik dingen over het hoofd?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

5,520 17:35
+0,060 +1,10%
Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links