Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken grootste verliezer in rode AEX

Heineken grootste verliezer in rode AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met verlies gesloten. In Amsterdam moest Heineken het flink ontgelden na de publicatie van zijn halfjaarcijfers. Verder stonden vooral bankaandelen onder druk door de resultaten van de Europese stresstest, die vrijdagavond naar buiten kwamen.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 1,1 procent in de min op 444,97 punten. De MidKap zakte 0,5 procent naar 627,60 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen 0,1 tot 0,7 procent omlaag.

Heineken stond met een verlies van 3,7 procent onderaan de AEX. De brouwer boekte afgelopen maanden meer winst dan verwacht, maar wist met de ontwikkeling van de bierverkopen lang niet alle beleggers te overtuigen. De verkopen groeiden vooral in het eerste kwartaal sterk, in het tweede kwartaal was de vooruitgang aanzienlijk beperkter.

Stresstest

ABN AMRO leverde 2,7 procent in. Analisten wezen erop dat de bank zijn kapitaalbuffer in de stresstest harder zag slinken dan verwacht. ING boekte een wat bemoedigender resultaat, maar zakte in de AEX alsnog met 1,4 procent.

Elders in Europa behoorden banken eveneens tot de verliezers. In Frankfurt leverden Deutsche Bank en Commerzbank respectievelijk 1,8 en 2,2 procent in, nadat ze in de onderste regionen van de stresstest waren geëindigd. Dat gold ook voor het Italiaanse Unicredit, dat in Milaan bijna 9,4 procent aan beurswaarde verloor. Het kleinere Monte Dei Paschi kwam als allerslechtste uit het onderzoek. Dankzij het reddingsplan dat voorafgaand aan die uitkomst werd gepresenteerd won de noodlijdende bank maandag 0,6 procent op de beurs.

Winnaars

Andere grote verliezers in de Amsterdamse hoofdindex waren Shell en Aegon, die respectievelijk 3,2 en 3 procent inleverden. Altice en KPN waren de enige overtuigende winnaars, met plussen van 1,7 en 1,6 procent.

Bij de middelgrote fondsen steeg TomTom 4 procent, nadat bekend werd dat branchegenoot Fleetmatics voor 2,4 miljard dollar wordt overgenomen door het Amerikaanse telecomconcern Verizon.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 3,2 procent naar 40,27 dollar. Brent werd 3 procent goedkoper bij 42,22 dollar per vat. De euro was dollar 1,1174 waard, tegen 1,1170 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    870,27
    -0,43% -3,75
  2. Heineken 17:35
    92,800
    +0,37% +0,340

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links