Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'DSM boekt hogere winst'

'DSM boekt hogere winst'

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft zijn winst afgelopen kwartaal opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder, op een min of meer stabiele omzet. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het speciaalchemiebedrijf dinsdag voorbeurs presenteert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzet van 1,98 miljard euro voor DSM in het tweede kwartaal. Daarmee zouden de opbrengsten nagenoeg even hoog zijn als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde naar verwachting met 25 miljoen euro naar 182 miljoen euro. De nettowinst, uit voortgezette activiteiten, liep volgens de DSM-volgers op van 110 naar 131,5 miljoen euro.

Bij Nutrition ging de ebit naar schatting van 137 miljoen naar 158 miljoen euro. Bij Performance Materials liep het resultaat daarentegen waarschijnlijk met 7 miljoen euro terug naar 67 miljoen euro. Beide divisies zagen de omzet volgens de prognoses slechts licht afwijken van het tweede kwartaal van 2015.

Vitamineprijzen

DSM wist in de eerste drie maanden van dit jaar te profiteren van een sterke vraag naar met name voedingsingrediënten. Wisselkoerseffecten en lagere prijzen hielden de omzetgroei in die periode in toom. Hoewel het economisch klimaat onzeker bleef, hield DSM vast aan de voorspelling dat de resultaten dit jaar in lijn met de doelstellingen voor de middellange termijn worden verbeterd.

Het concern had afgelopen jaren veel last van de sterk dalende vitamineprijzen, vooral op het gebied van vitamine E. DSM signaleerde eind vorig jaar al dat de bodem op dit vlak leek te zijn bereikt. Doordat er langlopende prijsafspraken worden gemaakt, worden de vruchten hiervan vooral in de tweede helft van dit jaar geplukt, zei financieel directeur Geraldine Matchett eind april.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Jefferies verhoogt koersdoel DSM-Firmenich
  2. 11 apr Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

DSM FIRMENICH AG

103,100 09:25
-0,900 -0,87%
Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links