Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Banken en Heineken kleuren beursdag'

'Banken en Heineken kleuren beursdag'

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam zullen maandag met interesse kijken naar de resultaten van Heineken. Daarnaast weten banken de aandacht op zich gericht na de uitkomsten van de Europese stresstest vrijdagavond. Verder komen er cijfers over de industrie in Europa en de Verenigde Staten.

Heineken wist zijn omzet het afgelopen halfjaar met 2 procent op te voeren waarbij 4 procent meer bier werd verkocht. Die groei zat vooral in het eerste kwartaal. Het concern zag de verkopen met name in opkomende markten als Vietnam en Mexico sterk groeien, maar ook in Europa liepen de zaken goed. De brouwer verwacht de winst en omzet in heel 2016 te kunnen laten groeien.

Uit de stresstest die de Europese bankentoezichthouder EBA de afgelopen tijd heeft uitgevoerd, blijkt dat Nederlandse banken hun kapitaalpositie danig zien slinken als er een nieuwe economische crisis ontstaat. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) laten de uitkomsten zien dat de Nederlandse banken zoals ABN AMRO en ING goed in staat zijn een dergelijk zware stress te doorstaan.

Monte dei Paschi

De Italiaanse bank Monte dei Paschi zag zijn positie als zwakste Europese bank vrijdag onderstreept worden. Deutsche Bank hoorde bij de minst presterende banken in de test, al presteerde de Duitse bank beter dan twee jaar eerder. Naast Monte dei Paschi, deden alleen Bank of Ireland, Commerzbank, Allied Irish, Barclays, UniCredit, Banco Popular en Raiffeisen Landesbanken het minder. In totaal zijn 51 banken aan de test onderworpen.

Beursuitbater Euronext kondigde aan dat er een storing is bij de derivatenhandel. De normale aandelenhandel ondervindt geen hinder van de storing, liet het bedrijf weten.

Euro

Verder zal er aandacht zijn voor de luchtvaartbranche. Zo leggen piloten van easyJet in Amsterdam maandagochtend tijdelijk het werk neer en wordt er ook nog altijd gestaakt door het cabinepersoneel bij Air France, al neemt het aantal stakers hier wel af.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg voorbeurs 0,5 procent naar 41,80 dollar per vat. Brent klom 0,6 procent tot 43,48 dollar. De euro noteerde 1,1166 dollar, tegen 1,1171 dollar bij het Europese slot vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:03 Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Heineken
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

92,460 17:36
+1,780 +1,96%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links