Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers op Wall Street terughoudend door spanningen

Beleggers op Wall Street terughoudend door spanningen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine verliezen geopend. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door de oplopende spanningen tussen Washington en Peking over Hongkong en de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 25.237 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,4 procent omlaag naar 3033 punten en techbeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 9477 punten.

China zou de import van verschillende Amerikaanse landbouwproducten hebben stilgelegd. Diverse bedrijven hebben van Peking te horen gekregen dat ze voorlopig geen aankopen meer moeten doen, schrijft persbureau Bloomberg. De inkooppauze wordt gezien als een teken dat het moeizaam bereikte fase 1-handelsakkoord, dat de VS en China in januari ondertekenden, onder druk staat. Overigens heeft president Donald Trump de handelsdeal met China vooralsnog intact gelaten, wat enige steun aan het sentiment biedt.

Coty

Door de hele VS vinden daarnaast al dagen gewelddadige protesten en rellen plaats naar aanleiding van de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd in Minneapolis na zijn hardhandige arrestatie door de politie. Winkelketens als Target (min 2,2 procent) en Walmart (min 0,5 procent) hebben vestigingen gesloten, terwijl Amazon (plus 0,6 procent) minder bezorgingen doet in verband met plunderingen, geweld en brandstichtingen.

Verder staat cosmeticaproducent Coty in de schijnwerpers na de benoeming van een nieuwe topman en de afronding van een investering door KKR. Het aandeel zat in de eerste handelsminuten bijna 10 procent in de lift. Farmaceut Pfizer ging op zijn beurt 7 procent omlaag door tegenvallende testresultaten met een middel tegen borstkanker.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links