Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Franse industrie krimpt minder sterk

PARIJS (AFN) - De Franse industrie is in mei iets minder sterk gekrompen dan aanvankelijk werd aangenomen, terwijl de groei van Duitse industrie aan kracht won. Dat bleek woensdag uit de inkoopmanagersindex van het Britse onderzoeksbureau Markit.

De inkoopmanagersindex voor de industrie, die de bedrijvigheid weerspiegelt, kwam uit op 48,4 tegen 48 in april. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. Voor de Franse index, die nu op het hoogste niveau sinds maart staat, werd voor mei eerder een voorlopige stand van 48,3 gemeld.

De index voor de industrie in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, steeg van 51,8 in april naar 52,1 in mei. Bij een eerder gemelde voorlopige lezing kwam de Duitse index nog uit op 52,4. Het definitieve cijfer is de hoogste stand sinds januari van dit jaar.

Inkoopmanagersindex

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone, die de bedrijvigheid weerspiegelt, kwam uit op 51,5, exact gelijk aan de gemiddelde prognose van economen. In april stond de index met 51,7 nog een nageltje hoger.

De Britse industrie liet in mei een bescheiden groei zien na krimp in april. De onzekerheid over het al dan niet opzeggen van het EU-lidmaatschap had volgens Markit nog wel een drukkend effect op de groei. De index steeg van 49,4 in april, de eerste krimp in drie jaar, naar 50,1. Economen rekenden in doorsnee op een verbetering naar 49,6.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links