Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold uitschieter op licht lagere beurs

Ahold uitschieter op licht lagere beurs

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Ahold was woensdag een opvallende uitschieter in de AEX. Beleggers reageerden tevreden op de eerstekwartaalcijfers die het supermarktconcern naar buiten bracht. De hoofdindex zelf stond licht lager, evenals de andere Europese indices.

De AEX stond in het eerste handelsuur 0,1 procent lager op 447,55 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 664,19 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stonden vlak tot 0,3 procent lager.

Ahold was lijstaanvoerder in de AEX met een koerswinst van 2,1 procent. Het concern zag de winst en omzet in het eerste kwartaal groeien, onder meer door ,,solide prestaties'' in zijn winkels en een aanhoudend sterke toename van de onlineverkopen. De winst bedroeg 241 miljoen euro, terwijl de omzet uitkwam op bijna 11,8 miljard euro.

Dalers

DSM volgde Ahold met een plus van 1,2 procent. Grootste daler in de AEX was Aegon dat 1,6 procent daalde. Ook ABN AMRO en ING waren onderin de hoofdindex terug te vinden met verliezen van meer dan een procent.

Hoofdfonds ArcelorMittal zakte 0,5 procent, ondanks een adviesverhoging van Citi. Philips won 0,5 procent. Zakenbank Jefferies is het aandeel gaan volgen met het advies 'underperform'.

Bij de kleinere fondsen speelde Value8 3,1 procent kwijt. De investeerder is door de Belgische toezichthouder verplicht tot een openbaar bod op de lege beurshuls Sucraf, omdat het een belang heeft dat de drempel van 30 procent overstijgt.

Deutsche Bank

Elders in Europa was Deutsche Bank een opvallende verliezer met een min van 2 procent. Topman John Cryan van de grootste bank van Duitsland liet tijdens een bijeenkomst met investeerders en analisten weten dat het financiële concern zich schrap zet voor een periode van aanhoudend lagere handelsvolumes op de financiële markten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent naar 48,67 dollar. Brent werd ook 0,9 procent goedkoper op 49,44 dollar. De euro was 1,1142 dollar waard, tegen 1,1130 dollar bij het Europese slot dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,800 10:18
+0,190 +0,69%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links