Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Value8 brengt vereist bod op Sucraf uit

DIEMEN (AFN) - Investeringsmaatschappij Value8 heeft woensdag het vereiste bod op de lege Belgische beurshuls Sucraf uitgebracht. Daarmee voldoet de investeringsmaatschappij, zoals aangekondigd, aan de eis van de Belgische beurswaakhond FSMA.

Value8 nam in 2014 een belang in Sucraf. De FSMA stelde na onderzoek vast dat dit belang op 23 november de drempel van 30 procent ruim overschreed, waarmee een biedplicht is ontstaan. Dat het belang inmiddels is verkleind tot onder de 30 procent, doet daar volgens de beurswaakhond niets aan af.

Value8 biedt nu 2,10 euro per aandeel Sucraf en 1,32 euro per certificaat. Bij in totaal 440.000 uitstaande aandelen en 110.000 uitstaande certificaten wordt Sucraf gewaardeerd op 1,07 miljoen euro.

De verwerving van alle nog niet in bezit zijnde aandelen en winstbewijzen vergt een bedrag van 747.000 euro, aldus Value8. Indien de helft van de uitstaande stukken wordt aangeboden is dit een investering van ongeveer 374.000 euro en stijgt het belang van Value8 naar 65 procent.

Topman Peter Paul de Vries liet dinsdagavond aan AFN weten dat hij denkt dat circa de helft van de aandeelhouders zal toehappen. Het is de bedoeling dat Value8 een nieuwe bewoner vindt voor de lege beurshuls. ,,Daarvoor is een groter belang nodig dan 30 procent'', aldus De Vries.

Sucraf heeft nog een claim lopen tegen de Congolese overheid, die in 2011 een suikerrietplantage onteigende waar het bedrijf een belang in had. Daar staat volgens De Vries, die tevens bestuurder is bij Sucraf, een aanzienlijke schuld tegenover.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 opnieuw gestegen
  2. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 stijgt verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Value8

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links