Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX verwerkt kwartaalbericht Ahold

AEX verwerkt kwartaalbericht Ahold

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs opent woensdag naar verwachting vlak tot licht lager. Ook de andere graadmeters in Europa gaan waarschijnlijk met weinig opvallende bewegingen van start. Op Beursplein 5 staat supermarktconcern Ahold in de schijnwerpers, na de bekendmaking van eerstekwartaalcijfers.

Op de macro-economische agenda staan tijdens de ochtendsessie een stroom aan industriële inkoopmanagersindexen op de rol. Beleggers zijn verder in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat voor donderdag op de agenda staat. Vrijdag volgen de belangrijke banencijfers uit de verenigde Staten.

Ahold zag de winst en omzet in het eerste kwartaal groeien, onder meer door ,,solide prestaties'' in zijn winkels en een aanhoudend sterke toename van de online verkopen. De winst bedroeg 241 miljoen euro, terwijl de omzet uitkwam op bijna 11,8 miljard euro.

Hoofdfonds ArcelorMittal beweegt mogelijk op een adviesverhoging van Citi. Verder is zakenbank Jefferies het aandeel Philips gaan volgen met het advies 'underperform'.

Bij de kleinere fondsen weet Value8 de aandacht op zich gericht. De investeerder is door de Belgische toezichthouder verplicht tot een openbaar bod op de lege beurshuls Sucraf, omdat het een belang heeft dat de drempel van 30 procent overstijgt.

Elders in Europa staat Deutsche Bank in de schijnwerpers. Topman John Cryan van de grootste bank van Duitsland liet tijdens een bijeenkomst met investeerders en analisten weten dat het financiële concern zich schrap zet voor een periode van aanhoudend lagere handelsvolumes op de financiële markten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde voorbeurs 0,9 procent naar 48,66 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper bij een prijs van 49,39 dollar per vat. De euro was 1,1125 dollar waard, tegen 1,1130 dollar bij het slot van de beurzen op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 16:05
    863,59
    -0,20% -1,76
  2. 27,080
    +0,45% +0,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links