Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Altice wil belang Portugees kabelnet veilen'

'Altice wil belang Portugees kabelnet veilen'

LISSABON (AFN) - Altice Europe is naar verluidt van plan om een ??belang in zijn Portugese glasvezelnetwerkactiviteiten te verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Dat zou gebeuren via een veilingproces dat naar verwachting binnen een veertien dagen start.

Altice zou al adviseurs bij Lazard hebben ingeschakeld om potentiële bieders te polsen. Onder meer investeerders KKR en Morgan Stanley Infrastructure Partners zouden interesse kunnen hebben. Bij Altice Portugal was niemand bereikbaar voor commentaar. Andere partijen wilden niet reageren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Geschorst en weet niet waarom 2 februari 2019 15:43
    Altice houdt weer uitverkoop of splitsen zich op. Eerst kopen ze alles op en nu is het andersom. Maken ze er nog winst op? Kan iemand er iets zinnigs over vertellen. Ik heb nog een kleine long positie (oud). Ik hoop dat in Frankrijk 1 partij uitgekocht zal gaan worden.
  2. [verwijderd] 2 februari 2019 16:22
    quote:

    havik of duif schreef op 2 februari 2019 14:21:

    Verkoop is niet uit luxe, bedrijf heeft veel te veel schulden en maakt geen winst dan is de enige manier om de rente te kunnen betalen een deel van je activiteiten (bezittingen) te verkopen. Vraag hoe lang je dit kunt volhouden.

    Verkoop kan ook strategisch zijn. Bij TMT finance stond eergisteren al hetzelfde bericht. Daar hadden ze het over een aardige te verwachten opbrengst. Schulden aflossen en focus verplaatsen. We gaan het zien!
  3. [verwijderd] 2 februari 2019 19:34
    Natuurlijk is dit een noodgreep. Altice Portugal is goed voor zo’n 8% van de total omzet, dat zet je alleen in de etalage als je geld nodig hebt. Ik vrees dat het bedrijf begint te wankelen onder de schuldenlast.
    Ik vind dit echt geen goed nieuws hoor, hou mijn hart vast voor maandag, ik was net op 1.75 ingestapt voor het weekend verdorie :(
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 februari 2019 21:31
    quote:

    Verstraler schreef op 2 februari 2019 20:53:

    Dan nog de grote vraag natuurlijk, welk belang in het kabelnet willen ze veilen? Betekent dat ook dat ze nu huur gaan betalen voor gebruik van dat kabelnetwerk na (gedeelte) verkoop?
    Ze willen 49,9% verkopen, zoals gewoonlijk.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links