Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noorse rente verder omhoog

Noorse rente verder omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van Noorwegen heeft de beleidsrente verhoogd met een half procentpunt tot 1,75 procent en verwacht de rente in september verder te verhogen. Dat maakte de centrale bank donderdag bekend.

De economische activiteit in Noorwegen is hoog, de inflatie ligt duidelijk boven de gewenste 2 procent en de werkloosheid is erg laag.

"Een aanmerkelijk hogere beleidsrente is nodig om de druk in de Noorse economie te verlichten en om inflatie omlaag te brengen naar de doelstelling", aldus centrale bankier Ida Wolden Bache van de Norges Bank.

De centrale bank sorteert voor op een snellere verhoging van de rente dan in juni voorzien. De inflatie lijkt langer hoog te blijven dan eerder werd verwacht, merkte de centrale bank op. Een snellere renteverhoging nu, vermindert het risico dat de inflatie wortel schiet op een hoog niveau. In dat geval zou het monetaire beleid later nog scherper verkrapt moeten worden, aldus de bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bill Warren 18 augustus 2022 12:50
    Mee eens , de ECB vervult haar taken niet. Haar enigste doel is om inflatie op max 2,5%te houden. De ECB zou totaal los van politiek moeten staan en zou daarmee het slot op de deur moeten zijn voor noordelijke Europese landen. Helaas het is vervallen tot een politiek instrument dat vooral tot doel heeft solidariteit tussen landen te behouden. Daarmee betalen de spaarders van de Noordelijke europese landen wel de rekening.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links