Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Somberheid terug op Wall Street

Somberheid terug op Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, en lijken daarmee een fors deel van de winst van dinsdag weer te gaan inleveren.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 1,6 procent in het rood. Techbeurs Nasdaq zal 1,7 procent lager opening, lijkt het.

Bij beleggers kregen zorgen over de renteverhogingen door de Federal Reserve weer de overhand, omdat dit een recessie zou kunnen veroorzaken.

Fed-voorzitter Jerome Powell spreekt woensdag voor een senaatscommissie als de markt opengaat. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital verwacht geen grote verrassingen. Vermoedelijk herhaalt Powell wat hij ook zei bij het laatste rentebesluit van de Fed.

De S&P500 is dit jaar al 21 procent gedaald, door de renteverhogingen die bedoeld zijn om de hoge inflatie te temmen.

"Het lijkt er niet op dat de Fed deze daling van de S&P500 ziet als iets dat stuk is gegaan, en de huidige retoriek van de Fed is dat de Amerikaanse economie hogere rentes aankan", aldus ING.

"Het sprongetje omhoog van Amerikaanse aandelen na de vrije dag maandag vertoont tekenen een kort leven beschoren te zijn, aangezien er geen belangrijke cijfers waren die een aanhoudende koopgolf konden ondersteunen", zei Susannah Streeter van Hargreaves Lansdown.

De olieprijs daalde sterk door hernieuwde zorgen over recessierisico's. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 6 procent tot 102,81 dollar, terwijl een augustus-future Brent 5,6 procent goedkoper werd op 108,16 dollar.

De wereldwijde staalproductie is met 3,5 procent gedaald in mei, melde brancheorganisatie World Steel Association. Dit kwam vooral door de terugval bij 's werelds grootste staalproducent China. Een fors lagere productie in Oekraïne, door de oorlog daar, werd deels opgevangen door een hogere productie in India.

De euro/dollar noteerde op 1,0530. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0532 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De producent van schalie-olie en schaliegas Chesapeake Energy Corporation koopt voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen in, wat dubbel zo veel is als eerder gemeld. Volgens Chesapeake is de koers van het aandeel ondergewaardeerd. Het aandeel staat voorbeurs desondanks 4 procent lager.

Ford gaat zijn elektrische auto's voor de Europese markt vervaardigen in Valencia. De toekomst van de fabriek in het Duitse Saarlouis is nu onzeker. Er werken nu 41.000 mensen voor Ford in Europa, van wie 6.000 in Valencia en 4.600 in Saarlouis. Een 2 procent lagere opening ligt in het verschiet voor het aandeel Ford.

TPG Capital wil Convey Health van de beurs halen. In juni 2021 werd Convey, een bedrijf dat technologie levert voor medische betalingen, naar de beurs gebracht, maar nu biedt TPG 10,50 dollar om de aandelen terug te kopen. Er staat zo'n 25 procent van de aandelen uit.

De Chinese fabrikant van elektrische auto's Li heeft een nieuw model onthuld. Het aandeel steeg krap 3 procent in Hongkong

Slotstanden

Wall Street boekte dinsdag forse winsten. De S&P500-index klom 2,45 procent tot 3.764,79 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 2,51 procent tot 11.069,30 en de Dow Jones-index sloot 2,15 procent hogere op 30.530,25 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links