Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsstijging koopwoningen Nederland stabiliseert

Prijsstijging koopwoningen Nederland stabiliseert

(ABM FN-Dow Jones) Bestaande koopwoningen in Nederland zijn ook in april op jaarbasis fors duurder geworden, maar de stijging lijkt wel af te toppen. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Woningen waren in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 19,5 procent, terwijl in februari de stijging nog 20,2 procent bedroeg en in januari  21,1 procent. Dat was toen de grootste prijsstijging sinds de eerste meting in 1995.

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in april bijna 96 procent hoger.

Veel minder transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in april 15.972 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 16 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 59.895 woningen verkocht, 30 procent minder dan in dezelfde periode van 2021.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links