Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verliest stoom richting weekend

Wall Street verliest stoom richting weekend
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag overwegend lager geëindigd. De S&P 500 daalde 0,3 procent op 4.488,28 punten en de Dow Jones index won 0,4 procent op 34.721,12 punten. De Nasdaq sloot 1,3 procent lager op 13.711,00 punten.

Beleggers schrokken deze week van de agressieve toon van de Federal Reserve. De centrale bank zal naar verwachting de rente dit jaar en volgend jaar veelvuldig verhogen en de balans verkleinen, in de hoop hiermee om de historisch hoge inflatie te beteugelen.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg deze week dan ook flink en piekte vrijdag op 2,72 procent. De rente op tweejaarsleningen noteert inmiddels lager, nadat vorige week nog even sprake was van een inverse rentecurve.
 
Volgens analist Peter Cardillo van Spartan Capital Securities zijn aandelen nog altijd in trek, onder meer door de verwachting van een sterk cijferseizoen, dat volgende week weer van start gaat. 

Cardillo verwacht niet dat de aandelenmarkten weer zullen zakken naar de lage niveaus van februari, toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, maar de bandbreedte waarin ze bewegen lijkt te stagneren terwijl de Fed agressiever wordt in zijn monetaire beleid.

"Met andere woorden, voorzichtig gekozen individuele aandelen zullen het waarschijnlijk beter doen dan de aandelenmarkten als geheel", denkt de marktkenner.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten in februari harder dan verwacht zijn gestegen. Op maandbasis liepen de voorraden op met 2,5 procent. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging met 2,1 procent.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0878. De olieprijs is vrijdag gestegen. Bij een settlement van 98,26 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 2 procent duurder. Op weekbasis werd WTI-olie ruim een procent goedkoper.

Komende week verschijnen de maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap.

"Het is voor het eerst sinds de Russische oorlog in Oekraïne dat ze commentaar leveren over de vraag-en-aanbod dynamiek, gemeten over een hele maand", merkte analist Bob Yawger van Mizuho op. "De algemene verwachting is dat de Russische olieproductie is gedaald met 1 tot 2 miljoen vaten per dag", aldus de marktkenner.

Bedrijfsnieuws

Drogisterijketen Rite Aid steeg ruim 7 procent op 7,49 dollar, na een verlies van ruim 17 procent op donderdag. Die koersval werd veroorzaakt door een koersdoelverlaging naar 1,00 dollar bij Deutsche Bank.

Designer Brands sloot bijna 5 procent hoger, nadat de moedermaatschappij van onder andere Designer Shoe Warehouse zijn outlook voor het hele boekjaar verhoogde.

UPS eindigde bijna een procent lager, na zeven opeenvolgende dagen al lager gesloten te zijn, terwijl er geen bedrijfsspecifiek nieuws is die de daling kan verklaren.

CEO Elon Musk van Tesla houdt vandaag een vraag-en-antwoord-sessie met het personeel van Twitter. Er zijn zorgen onder het personeel dat Musk de bedrijfscultuur zou willen veranderen. Begin deze werd bekend dat Musk een flink belang in Twitter heeft genomen. Vervolgens werd hij benoemd tot bestuurslid van het social mediabedrijf. Twitter daalde vrijdag bijna 4 procent maar won op weekbasis ruim 17 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 9 april 2022 11:53
    Bij mij was het gelukkig andersom, de dow een ketellek, de keteldruk liep, bij mij stevig op, na het stoomlek, van donderdag, shelletje ging giga in het herstel, overtrof de dip van donderdag ruimschoots en zorgde, daarmee voor een leuke lentegroene weekslotstand, het aexje bleef in het rood steken, ik tot mijn verrassing, toch niet!!, ruim 2% plus!!
    Niet alleen shell stuwde de boel hoger, kpn, ontpopt zich al meer als een stevig stiertje, sinds hij de 3€ kaap gerond heeft!!
    Postnl leek gisteren ook heel leuk los te gaan, maar liet zijn winst toch weer flink weglopen, toch heb ik nog maar een stelletje van die super top dividenders bijgekocht, want een value trap, lijkt me ons goede postbedrijf zeker niet, dat denken alleen die gefrustreerde vakbonden, ze katten op postnl, hun mega leden verlies weg, geen woord over de prachtige cao, die ze onlangs met tante pos sloten, 12% dividend komt alleen bij Joetje voor, hier in europa moet je,je zo'n superkans, je zeker niet laten ontglippen!!
    Nou, voor de rest had ik alleen maar rood in de aanbieding, Niels rapporteerde al, dat besi meer dan 20% gedaald is, chip werd van de week helemaal in de kliko gedumpt, dat kan ik eigenlijk niet zo goed begrijpen, het zijn de cash genererende bedrijven, bij uitstek, zei hebben, mijnsinziens weinig last van rente verhogingen, maar gaan toch keer op keer giga onderuit, als de fed weer aan de rente knoppen zit, besi blijft daarnaast, schijnbaar last houden, van dat obiligatie verhaal, gelukkig heb ik voor de grote valpartij, tijdelijk behoorlijk terug geschroefd, zo dat mijn verlies niet dramatisch is!!
    Nog zo'n topverliezer is aperam, gelukkig kreeg hij gisteren hulp uit china, daar komt in het najaar een groot partij congres en dan pronken ze graag met mooie cijfers, daarom gaan ze nu al de ekonomie meer stimuleren, nu dat is kostje voor de metalen, de plus van gisteren redde aperam van een dubbelcijferig verlies!!
    IJzer en aluminium en koper, kan nog zo hoog gaan, het helpt niks om die negatieve vuilboer ook eens groen te krijgen, hij liet een half procentje gaan en was daarmee wel mijn kleinste verliezer!!
    Gezien de super inflatie, mega hoge energie prijzen en een verschrikkelijk wrede oorlog, wil de beurs toch nog allemaal stijgen, de beurs lijkt wel op de oekrainers, het lijkt er al meer op dat deze felle leeuwen, de russische, uitzonderlijk moordzuchtige beer plat gaan leggen, opzouten, naar die vreselijke poetin woestijn!!, de beurs, lijkt ook wel tegen de verdrukking in te groeien, al denk ik dat de 1kw cijfers en nog meer de verwachtingen, een steenkoude douche gaan worden, als zelfs shelletje door het putje gaat, nu, zetje dan maar schrap!!
    Omdat vanmorgen de hagelstenen weer volop om je oren vlogen, lijkt het me wijs om de groentetuin, nog even op de pauzeknop te laten staan, na het weekeinde moet het beter worden, tymen op je tuin geeft ook een hoger rendement!!
    Morgen komt een Mulder herder op bezoek, als hij zo kan preken, zoals Klaas Jan muziek kon maken, dan wordt het een heerlijke smulpartij aan het WOORD en ik heb ondekt, dat ervan de uitstek lijdenspsalm, de 22e, een prachtige bovenstem versie is, dus dan wordt een prachtige lijst om het WOORDschilderij, zeer zeker mogelijk!!
    Maandag, hogere temperaturen, volgens de weerprofeten, als het beursje zich daar nu eens bij aansluit, dan zet op de beurs, de lente zich ook door, y hope so!!, SJALOOM!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links