Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verdeeld het weekend in

Wall Street verdeeld het weekend in
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag verdeeld geëindigd na een vrij volatiele handelsdag. De S&P 500 won 0,5 procent op 4.543,06 punten en de Dow Jones index steeg 0,4 procent op 34.861,24 punten. De Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 14.169,30 punten.

De hoge inflatie, verkrapping van het monetaire beleid en de oorlog in Oekraïne blijven de belangrijkste thema's voor beleggers.

Voorlopig lijkt het er wel op dat de markt de dieptepunten van februari niet weer zal opzoeken, aldus marktanalist Mark Lehmann van JMP Securities. "We hebben in korte tijd veel te verwerken gehad", zei hij. "De markt probeert in te schatten waar we nu staan", voegde hij toe.

"Totdat we zien dat de vijandelijkheden tussen Rusland en Oekraïne achter de rug zijn, is het verstandig voor beleggers om liquiditeit aan te houden en de blootstelling aan aandelen te verkleinen", zei marktanalist Richard Saperstein van Treasury Partners.

Ondertussen lopen de obligatierentes op nu de Federal Reserve laat doorschemeren dat het de rentes met grotere stappen kan gaan verhogen om de inflatie te beteugelen. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdagavond op 2,48 procent en daarmee het hoogste niveau in bijna drie jaar. De driejaars- en vijfjaarsrente noteerden op respectievelijk 2,51 en 2,55 procent. De rente op leningen met een looptijd van twee jaar staat nu op 2,28 procent.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in maart definitief is gedaald. De aanstaande woningverkopen in de VS daalden in februari.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0990. Een vat WTI-olie kostte bijna 114 dollar en werd daarmee op weekbasis zo'n 11 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Bed Bath & Beyond steeg ruim 2 procent, nadat persbureau Bloomberg schreef dat het bedrijf dicht bij een akkoord is met de activistische aandeelhouder Ryan Cohen.

Cannabisaandelen stegen vrijdag nadat het Huis van Afgevaardigden zei volgende week een wetsvoorstel in overweging te nemen om marihuana te decriminaliseren. Tilray Brands won 22 procent, Canopy Growth steeg 9 procent en Cronos Group eindigde bijna 7 procent hoger.

Apple sloot licht in de plus. De techreus gaat in beroep tegen een uitspraak van een rechter in een mededingingszaak rond Epic Games. De rechter oordeelde dat de techreus de wet heeft overtreden door partijen als Epic Games beperkingen op te leggen om toegang te krijgen tot de app store van Apple.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 26 maart 2022 11:56
    Je ziet ook aan de sluitstand van amerika, dat vluchten in veilig, nu toch wel 1 van de beste oplossingen is, ik dacht vorige week de uprally, grotendeels te missen, maar zie daar, de veiligste aandelen leveren, van de week, topprestaties in de aex; shelletje plust bijna dubbelcijferig en kpn, gaat ook heel leuk omhoog+3,70%!!
    Feit is, dat shell, naast bezitsverlies door de oorlog, toch wel profiteert, van deze verschrikkelijke onrechtvaardige strijd, tegen hun broedervolk, door de russen, toch lijkt zich langzamerhand, een wonder te ontvouwen in Oekraine, de als leeuwen vechtende Oekrainers, beginnen, de bloedgemene russische beer, op meerdere plaatsen, terug te dringen, zal dan toch het recht gaan zegevieren??, je kan bijna niet geloven wat hier gebeurd!!
    Shell is ook tamelijk ongeschonden, uit de corona oorlog gekomen, of dat ook voor hugo gaat gelden, weet ik zo net nog niet!!
    Ook lijkt shelletje tamelijk inflatie ongevoelig en de klap op de vuurpijl, voor dit aandeel is, dat Deutse bank denkt, dat shell met dividend en eigen aandelen inkoop een rendement van 10% gaat opleveren, nou, wat wil je nog meer, vroegtijdig instappen en door gunstige valuta waarden, iets hoger dividend, maakt shell in mijn porto een heerlijk lentegroen aandeel, tot 30€ blijf ik hem alvast bijkopen, als ik dat kan!!
    Kpn levert beeld en geluid, +communicatie mogelijkheden, nu daar snakt iedereen naar in dit dodelijks tijdsgewricht, aan de koers kan je het zien, lente op het bord!!
    Post nl gaat ook weer langzaam voorwaarts, of de moeilijke tijd positief is voor post nl weet ik niet hogere kosten, zal knabbelen aan de winst,maar misschien, zal de loeidure benzine een boost aan de pakketten geven?!
    Besi komt toch ook weer al meer los van zijn dip, van de week, voert hij opnieuw het chip peleton aan +2,99%!!, ondanks stijgende rentes!!
    Bij aperam hagelt het afwaarderingen -2,37% van de week, gelukkig heb ik vroegtijdig, door de sterk oplopende gas prijzen, mijn positie fors uitgedund, dus is de schade niet dramatisch, bij Dalm stijgt de rvsprijs naar ath, van de week weer 2duppies+!!, ook oud ijzer gaat weer 2 rooie centen omhoog, aath!!, over die chipjes prijs moet ik nog eens brainstormen met Aaike, want tin wordt zo ongeveer net zoveel waard, dan goud!!
    De vuilboer, tegenwoordig moet je zeggen; de recykler, renewi, kwam best met een mooie update en vooruitzichten, bovendien zijn zij ook tamelijk ongevoelig voor alle boven genoemde narigheid, ik wijt het aan hun gierige houding, dat de koers maar 0,49% hoger ging, niks over een mooi dividend of eigen aandelen inkoop, of spreek ik nu voor mijn beurt??
    Vandaag een echte klusdag, van alles en nog wat!!
    Morgen mogen we weer op bezoek, bij de HEERE der heren, ZiIJN devies is; je bent de grootste in MIJN Koninkrijk, als je het meeste, anderen dient!!, ZELF heeft HIJ ons daar een ultiem mooi voorbeeld van gegeven, graag lijk ik heel veel op HEM!!
    Maandag hoop ik dat de zomertijd ons hartverwarmende beurskoersen gaat brengen, maar met de toenemende zware resessie dreiging, kan dat wel eens een schone droom zijn!! SJALOOM!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links