Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: krapper beleid van Fed geen verrassing

Beursblik: krapper beleid van Fed geen verrassing
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Het besluit van de Federal Reserve om een krapper monetair te hanteren is geen verrassing en is een logisch gevolg van de huidige ontwikkelingen. Dit stelde vermogensbeheerder Tom Graff van Brown Advisory woensdag na het rentebesluit van de Fed.

"Waarom beleggers de boodschap nu pas begrijpen, is mij niet duidelijk", aldus Graff. De Amerikaanse beurzen verspeelden vrijwel alle winsten van eerder op de dag tijdens de toelichting op het rentebesluit door Fed-voorzitter Jerome Powell. 

Volgens Graff nemen beleggers de plannen van de Fed om te verkrappen nu pas serieus, nadat diverse Fed-leden aangaven dat zij naar manieren kijken om de balans af te bouwen. "Beleggers die denken dat de rentes extreem laag zouden blijven, hebben het bij het verkeerde eind."

Econoom Michael Pearce van Capital Economics merkte op dat de Fed-leden enkele grondregels hebben opgesteld met betrekking tot het afbouwen van de balans. De centrale bank bevestigde volgens Pearce opnieuw dat de rente het belangrijkste beleidsmiddel van de Fed is. De econoom vond het een teleurstelling dat Powell geen concrete details gaf over de plannen rond het afbouwen van de balans.

Pearce stelt dat de Fed nog steeds op schema ligt om vier renteverhogingen door te voeren, te beginnen met een eerste verhoging in maart. Halverwege het jaar zal de centrale bank volgens hem starten met het opschonen van de balans.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links