Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AT&T verdubbelt winst ondanks lagere omzet

AT&T verdubbelt winst ondanks lagere omzet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AT&T heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt, ondanks een lagere omzet als gevolg van desinvesteringen. Dat maakte de Amerikaanse telecomreus donderdagmiddag bekend.

"We liggen op koers om onze doelstelling voor het jaar te halen", zei CEO John Stankey.

De winst steeg van 2,8 miljard naar 5,9 miljard dollar, of van 0,39 naar 0,82 dollar per aandeel. Aangepast voor bijzondere posten zoals amortisaties, desinvestering en pensioenregelingen, steeg de winst per aandeel van 0,76 naar 0,87 dollar.

De omzet daalde van 42,3 miljard naar 39,9 miljard dollar, door de afsplitsing van het Amerikaanse videobedrijf en andere desinvesteringen. Exclusief het Amerikaanse videobedrijf groeide de omzet van 36,4 miljard naar 38,1 miljard dollar. 

De divisies Mobility en WarnerMedia boekten wel omzetgroei. Bij mobiel stegen vooral de inkomsten uit de verkoop van smartphones, met 15 procent. Het bedrijf kreeg er 1,22 miljoen nieuwe abonnees bij, waarvan 928.000 voor de mobiele telefonie. Ook kwamen er 249.000 prepaid-bellers bij.

Bij zakelijk internet, de Business Wireline, daalde de omzet met 5,2 procent, omdat er in het vorige jaar extra vraag was door de coronapandemie.

Bij de divisie WarnerMedia steeg de omzet met 14,2 procent tot 8,4 miljard dollar, dankzij meer inkomsten uit content. De streamingdienst HBO Max droeg bij aan de groei van de inkomsten uit abonnementen met 15 procent. De advertentie-inkomsten daalden juist met meer dan 12 procent.

Outlook

AT&T verwachtte al dat de aangepaste winst per aandeel dit jaar met enkele procenten tot circa 5 procent zou stijgen, maar denkt nu aan de bovenkant van deze bandbreedte uit te komen.

Het doel van een vrije kasstroom van 26 miljard dollar ligt op schema en voor het mondiale aantal abonnees van HBO en HBO Max verwacht het bedrijf aan de bovenkant uit te komen van de doelstelling van 70 tot 73 miljoen.

AT&T heeft "duidelijk zicht" op het bereiken van de helft van zijn kostenbesparingsdoel van 6 miljard dollar voor eind dit jaar, zei Stankey nog.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 jan AT&T boekt minder winst
  2. 05 dec Nokia verliest contract AT&T aan Ericsson

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AT&T 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AT&T

16,330 18 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links