Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig spannende start Wall Street in verschiet

Weinig spannende start Wall Street in verschiet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke opening tegemoet, op de eerste handelsdag van de tweede jaarhelft, na een meevallend werkloosheidscijfer.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor opening nagenoeg vlak. Woensdag sloot de index voor de 34ste keer dit jaar op een nieuw record.

Aandelen staan op recordniveaus dankzij cijfers die laten zien dat de Amerikaanse economie snel aan het groeien is, wat de hoop voedt op sterke bedrijfsresultaten van grote bedrijven in het tweede kwartaal. Spoedig zal het cijferseizoen losbarsten.

De zorgen dat de Federal Reserve zijn rente gaat verhogen om de inflatie te drukken zijn intussen afgenomen.

"De groei is er, stimulering is er nog steeds, de winstcijfers zijn fenomenaal", vatte Caroline Simmons van UBS de situatie samen. De groei in de VS zou wel eens over zijn piek heen kunnen zijn, merkte ze op. 

De wekelijkse aanvragen van nieuwe werkloosheidsuitkeringen daalden met op weekbasis met 51.000 tot 364.000, zo bleek donderdagmiddag. Er was gerekend op een daling naar 390.000 stuks.

Een inkoopmanagersindex voor de industriesector zal vanmiddag een indicatie geven of het economische herstel aan het vertragen is, na een snelle expansie door de heropening van de economie na de coronapandemie. 

Olie werd weer duurder. Een augustusfuture West Texas Intermediate steeg 2,8 procent tot 75,54 dollar,  terwijl een septemberfuture Brent 1,2 procent duurder werd op 76,44 dollar.  "We zijn op weg naar 100 dollar voor een vat olie", zei Gregory Perdon van Arbuthnot Latham. "Ik zie de oliemarkt als een niet te stoppen trend."

Vandaag vergadert oliekartel OPEC met diens partners verenigd in OPEC+. 

De euro/dollar noteerde op 1,1878. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1862 op de borden.   

Bedrijfsnieuws

Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance verhoogde zijn winstverwachting na een stijging van de kwartaalwinst met 83 procent op een 12 procent hogere omzet van 34 miljard dollar.  Het aandeel steeg voorbeurs 2 procent.

Micron Technology overtrof in het afgelopen kwartaal de omzet- en winstverwachtingen en gaf ook voor het lopende kwartaal ramingen af die hoger liggen dan die van analisten. Desondanks lijkt het aandeel 2 procent lager te gaan openen.
 
CureVac ging onderuit in de handel voorbeurs. Het Duitse bedrijf publiceerde resultaten van zijn coronavaccin, dat eerder nog veelbelovend leek, maar dat minder bescherming blijkt te bieden dan andere vaccins, namelijks slechts 48 procent. Het aandeel lijkt 15 procent lager te openen op de Nasdaq.

Robinhood wil dat gebruikers van de trading-app de aandelen van Robinhood zelf gaan kopen. Bij de aankomende beursgang wordt maar liefst 35 procent van de aandelen opzij gezet voor particuluiere beleggers, die de klandizie van het bedrijf vormen. Robinhood heeft een platform waarop gebruikers nieuwe aandelen kunnen verhandelen voordat de beurshandel van start gaat.

Amerikanen kopen zo veel auto's dat de parkeerterreinen leeg raken. De verkoopcijfers voor juni, die donderdag worden gepubliceerd, zouden daarom wel eens wat lager kunnen uitvallen, volgens analisten.

Topman Darren Woods van ExxonMobil heeft afstand genomen van uitspraken van twee toplobbyisten van het bedrijf, die dachten dat ze met een recruiter in gesprek waren toen ze zeiden dat de steun van het bedrijf aan een CO2-belasting een gemakkelijk gespreksonderwerp was, omdat zo'n belasting er waarschijnlijk toch nooit zal komen. Het aandeel gaat hoger openen op de stijgende olieprijs.

Royal Dutch Shell zou uit een joint venture met Exxon Mobil in Californië willen stappen, volgens persbureau Reuters. Het betreft de gezamenlijke de olie- en gaswinning in Aera, waar dagelijks 125.000 vaten olie en 32 miljoen kubieke voet aan gas wordt geproduceerd, goed voor 25 procent van de totale olie- en gasproductie in Californië. 

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index  sloot 0,1 procent hoger op 4.297,49 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 34.502,51 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 14.503,95 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links