Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

de deal met Valeant

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:22
    Sijmen de Vries, CEO van Pharming CEO, zegt over de deal met Valeant:

    “De overeenkomst met Valeant betekent voor Pharming een enorme stap voorwaarts en markeert het moment waarop we de regie over onze toekomst in eigen hand nemen en een realistisch uitzicht op winstgevendheid op korte termijn kunnen gaan bieden. In afgelopen jaren boden mijlpaalbetalingen en inkomsten uit de Amerikaanse licentie voor RUCONEST® de financiële armslag nodig voor de onafhankelijkheid van onze onderneming, maar ook voor de productie van RUCONEST®. Daarmee konden we patiënten met erfelijk angio-oedeem onder omstandigheden het best mogelijke vooruitzicht bieden.”

    “Nu krijgen we volledige controle over ons meest waardevolle bezit en kunnen we het beschikbaar maken voor alle patiënten in de VS met een eenduidige focus, toewijding, energie en investering. Al meer dan tien jaar is Pharming een speler van importantie op het gebied erfelijk angio-oedeem. We werken al vele jaren met behandelend artsen en patiënten samen aan de ontwikkeling van een veilig en effectief recombinant enzym-vervangende therapie.”

    “De transactie is afhankelijk van een nog af te ronden financiering, maar we zijn ervan overtuigd dat aandeelhouders de waarde van deze deal zullen onderkennen en onze strategische inspanningen richting versnelde winstgevendheid van de onderneming ondersteunen. En markeert de overgang naar een nieuwe fase van Pharming als gespecialiseerde (bio)farmaceutische onderneming.”

    “Met de komst van de professionals van het verkoopteam van Valeant, zijn we in staat de beschikbaarheid van RUCONEST® voor patiënten te waarborgen en voort te bouwen op het stevige fundament dat in de VS door Salix en Valeant is gelegd.”

    “Ik dank hierbij alle mensen van Pharming en onze adviseurs voor hun hulp bij het volbrengen van deze complexe transactie. Vandaag is een spannende en enerverende dag voor onze mensen en onze aandeelhouders.”
  2. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:24

    =Transformerende terugkoop van de verkooprechten voor RUCONEST® in grootste markt voor erfelijk angio-oedeem (totaal $1,4 miljard)

    =Onmiddellijke en substantiële positieve bijdrage aan de operationele resultaten van Pharming en winstgevendheid op korte termijn

    =Totale waarde van de transactie € 125 miljoen, met een vooruitbetaling aan Valeant van US$60 miljoen en additionele zelf financierende mijlpaalbetalingen uit toekomstige verkopen van US$65 miljoen.

    =Financiering d.m.v. een combinatie van schuldpapier en nieuw eigen vermogen van tussen US$ 80-100 miljoen

    =Aanvullende investeringen in verkoopteam voor RUCONEST®, ‘medical science liaison’ medewerkers en marketingactiviteiten in de VS en Europa

    =Inschrijving op nieuw uit te geven aandelen wordt primair aangeboden aan bestaande aandeelhouders
  3. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:24
    Leiden, 9 augustus 2016: Pharming Group N.V (De “Onderneming”), (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend met Valeant Pharmaceuticals International (“Valeant”) (NYSE/TSX: VRX), definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de terugkoop door Pharming van alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten van het door de Onderneming zelf ontwikkelde medicijn RUCONEST®, een in de VS en de EU goedgekeurde recombinant C1 esterase-remmer tegen de zeldzame aandoening erfelijk angio oedeem. Het betreft de rechten in de VS, Mexico en Canada. De transactie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 zal worden afgerond, zal belangrijk bijdragen aan de transformatie van Pharming in een gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming met een eigen onafhankelijke commerciële infrastructuur, en legt het fundament voor toekomstige groei.
  4. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:26
    Structuur van de transactie

    Overeengekomen is dat Pharming een bedrag van US$60 miljoen betaalt na afronding van de transactie in, naar verwachting, het vierde kwartaal van 2016. Daarboven zal Pharming aan Valeant gedurende de komende jaren eenmalige betalingen doen afhankelijk van het behalen van een beperkt aantal specifieke mijlpalen in de verkopen, tot een maximum van US$65 miljoen. Uit commerciële overwegingen worden specifieke details van deze zichzelf financierende aanvullende transactievoorwaarden, niet bekendgemaakt.

    De transactie is getekend met als voorwaarde dat Pharming de benodigde financiering zal verkrijgen.

    Pharming is voornemens in de komende weken een financieringsronde te organiseren die zal bestaan uit een combinatie van nieuw schuldpapier en additioneel eigen vermogen. Kennisgeving van de transactie alsmede goedkeuringsprocedures uit hoofde van de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act 1976 zijn reeds afgerond.
  5. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:29
    Uitbreiding verkoopteam en aanvullende marketinginspanningen essentieel voor succes

    In het kader van een gewenste naadloze transitie voorziet Pharming dat de 11 leden van het verkoopteam van Valeant die zich specifiek op RUCONEST® richten, zullen ingaan op het verzoek om bij Pharming in dienst te treden, zodat zij de verkopen in de VS kunnen voortzetten. De Onderneming voorziet daarnaast een uitbreiding van de sales force ter vergroting van de verkopen, samen met het aannemen van meer zogeheten ‘medical science liaison’ medewerkers en aanvullende marketing inspanningen, waaronder het uitrollen van programma’s richting patiëntgroepen en het verlenen van belangrijke en onvoorwaardelijke ondersteuning aan de HAEA – de Amerikaanse vereniging voor patiënten met erfelijk angio-oedeem – en haar programma’s, alsmede andere Amerikaanse kenniscentra op het gebied van deze aandoening.

    Pharming zal daarnaast verder investeren in een snelle vergroting van de verkoopinspanningen voor Ruconest® ter stimulering van de groei in de markten in de EU, het Midden-Oosten en Afrika. Zoals aangekondigd op 14 juli 2016, neemt Pharming deze verkoopmarkten per oktober over van SOBI. Daarnaast dienen deze investeringen voor het beschikbaar maken van Ruconest® in Canada en Mexico.

    Valeant en Pharming zullen nauw samenwerken bij de overgang van afnemers, en van patiënten met erfelijk angio-oedeem, vastgelegd in een zogeheten ‘transition service agreement’, die ingaat op hetzelfde moment als de overeenkomst. Dit stelt Pharming in staat om kerntaken die nu nog door Valeant worden uitgevoerd tijdig over te nemen.
  6. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:30
    Financiering van de transactie en investeringen voor verdere ontwikkelingen

    De transactie zal worden gefinancierd door een combinatie van schuldpapier en nieuw eigen vermogen, middels uitgifte van nieuwe aandelen voor een totaal van circa $80-100 miljoen. Roth Capital Partners en Stifel Nicolaus Europe zijn aangesteld als plaatsingsagenten voor het aantrekken van nieuw kapitaal in de komende weken (de “Plaatsing”). De finale voorwaarden daarvan zullen afhangen van markt- en overige omstandigheden ten tijde van de prijsstelling. De schuldfaciliteit wordt onder de gebruikelijke commerciële voorwaarden verstrekt. Pharmings management is ervan overtuigd dat deze combinatie van schuldpapier en nieuw aandelenkapitaal een uitstekende bijdrage aan waardecreatie voor aandeelhouders zal leveren.

    Pharming verwacht dat deze transactie, na verrekening van alle kosten van de transactie en de financiering inclusief de rente, positief zal bijdragen aan de omzet over 2016 en de Onderneming in staat stelt om mogelijk drie jaar eerder winstgevend te zijn dan onder de licentieovereenkomst met Valeant.
  7. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:37
    Amounts in €m (unaudited) except per share data,
    ProForma --- HY 2016, --- % Change
    --- [Actual]

    Income Statement
    Product sales --- 12.4 --- 202% --- [4.2]
    License fees --- 1.1 --- 0% --- [1.1]
    Revenue --- 13.5 --- 160% --- [5.3]
    Gross Profit --- 11.5 --- 297% --- [3.3]
    Costs --- 14.7 --- (63%) --- [9.7]
    Operating Result, --- (3.1), --- 50% --- [(6.2)]

    Balance Sheet
    Cash & marketable securities, ---26.3, --- 6% --- [21.7]

    Share Information
    Earnings per share, --- (0.0005), --- 94% --- [0.016]
  8. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:54
    Historie van de verkooprechten

    Valeant verkreeg de Noord-Amerikaanse licentierechten voor RUCONEST® door de acquisitie van Salix Pharmaceuticals, Inc. (“Salix”) op 1 april 2015. Salix op haar beurt had de rechten eerder verkregen door haar acquisitie op 3 januari 2014 van Santarus, Inc. (“Santarus”). Oorspronkelijk had Pharming een overeenkomst met Santarus gesloten op 10 september 2010 voor de ontwikkeling en commercialisatie van RUCONEST® in de VS, Canada en Mexico. Pharming zal ook starten met voorbereidingen voor introductie op de Canadese en Mexicaanse markt, door het verkrijgen van de noodzakelijke goedkeuring, hetzij op eigen kracht, dan wel met hulp van partners.
  9. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:55
    Pro Forma Financieel overzicht

    Als deze transactie per 1 januari 2016 zou zijn afgerond, zouden de hoofdpunten van het vorige week gepubliceerde halfjaarbericht er heel anders hebben uitgezien. De omzet zou over het eerste halfjaar ongeveer €12,4 miljoen bedragen hebben, in plaats van de gerapporteerde €4,1 miljoen, hetgeen ook op alle overige posten een positieve impact gehad zou hebben. Over het geheel genomen zou Pharming veel dichter bij winstgevendheid situatie zijn gekomen, zelfs al in het eerste halfjaar.

    Vooruitkijkend zal deze transactie voor Pharming zeer positief uitpakken. Dit wordt geïllustreerd in onderstaand pro-forma financieel overzicht in vergelijking met de gerapporteerde cijfers over het eerste halfjaar:

    quote:

    DonQuichote schreef op 20 augustus 2016 11:37:

    Amounts in €m (unaudited) except per share data,
    ProForma --- HY 2016, --- % Change
    --- [Actual]

    Income Statement
    Product sales --- 12.4 --- 202% --- [4.2]
    License fees --- 1.1 --- 0% --- [1.1]
    Revenue --- 13.5 --- 160% --- [5.3]
    Gross Profit --- 11.5 --- 297% --- [3.3]
    Costs --- 14.7 --- (63%) --- [9.7]
    Operating Result, --- (3.1), --- 50% --- [(6.2)]

    Balance Sheet
    Cash & marketable securities, ---26.3, --- 6% --- [21.7]

    Share Information
    Earnings per share, --- (0.0005), --- 94% --- [0.016]

  10. [verwijderd] 20 augustus 2016 11:56
    ik nodig u allen inclusief onze ezelfluisteraar uit inhoudelijk over de individuele aspecten van de deal zoals in de verschillende posts is verdeeld, te discussieren!

    even een speciaal berichtje aan onze ezelfluisteraar: geen oude drab uit de sloot aub. dit draadje gaat om de actualiteiten. Over oude koeien, of herman kunt u in uw eigen draadje babbelen
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 augustus 2016 12:04
    quote:

    DonQuichote schreef op 20 augustus 2016 11:56:

    ik nodig u allen inclusief onze ezelfluisteraar uit inhoudelijk over de individuele aspecten van de deal zoals in de verschillende posts is verdeeld, te discussieren!

    even een speciaal berichtje aan onze ezelfluisteraar: geen oude drab uit de sloot aub. dit draadje gaat om de actualiteiten. Over oude koeien, of herman kunt u in uw eigen draadje babbelen
    Donnie,
    alles is al besproken, je bent veel te laat dit draadje.
  12. [verwijderd] 20 augustus 2016 12:18
    quote:

    DonQuichote schreef op 20 augustus 2016 11:55:

    Pro Forma Financieel overzicht

    Als deze transactie per 1 januari 2016 zou zijn afgerond, zouden de hoofdpunten van het vorige week gepubliceerde halfjaarbericht er heel anders hebben uitgezien. De omzet zou over het eerste halfjaar ongeveer €12,4 miljoen bedragen hebben, in plaats van de gerapporteerde €4,1 miljoen, hetgeen ook op alle overige posten een positieve impact gehad zou hebben. Over het geheel genomen zou Pharming veel dichter bij winstgevendheid situatie zijn gekomen, zelfs al in het eerste halfjaar.

    Vooruitkijkend zal deze transactie voor Pharming zeer positief uitpakken. Dit wordt geïllustreerd in onderstaand pro-forma financieel overzicht in vergelijking met de gerapporteerde cijfers over het eerste halfjaar:

    [...]

    94% stijging Earnings per share. DAT willen wij toch horen als aandeelhouder!!

    Ziet er goed uit!
  13. [verwijderd] 20 augustus 2016 18:21
    quote:

    DonQuichote schreef op 20 augustus 2016 11:54:

    Historie van de verkooprechten

    Valeant verkreeg de Noord-Amerikaanse licentierechten voor RUCONEST® door de acquisitie van Salix Pharmaceuticals, Inc. (“Salix”) op 1 april 2015. Salix op haar beurt had de rechten eerder verkregen door haar acquisitie op 3 januari 2014 van Santarus, Inc. (“Santarus”). Oorspronkelijk had Pharming een overeenkomst met Santarus gesloten op 10 september 2010 voor de ontwikkeling en commercialisatie van RUCONEST® in de VS, Canada en Mexico. Pharming zal ook starten met voorbereidingen voor introductie op de Canadese en Mexicaanse markt, door het verkrijgen van de noodzakelijke goedkeuring, hetzij op eigen kracht, dan wel met hulp van partners.
    Toen Pharming moest pompen of verzuipen heeft Sijmen ervoor gezorgd dat het schip bleef drijven. Voor die 10 miljoen die wij nu extra betalen heeft onze amerikaanse partner wel FDA approval geregeld voor Ruconest, jarenlang sales verzorgd, met onderzoek meebetaald etcetera.

    Voor die 10 miljoen extra hebben we nu een FDA approved medicijn, een veelbelovend afgerond PhaseII onderzoek, ALLE verkooprechten terug inclusief een reeds bestaande verkooporganisatie.

    Dankzij Sijmen kan Pharming nu weer over haar eigen lot beschikken. Chapeau meneer de vries!
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 augustus 2016 18:46
    Ik vermoed dat 3xR een nieuwe alias heeft, nl. Denieuweaandelngoeroe en omdat vooral de newbies recht hebben op alle informatie plaats ik hierbij dit stukje van RRR waarin hij blijk geeft van grote ontevredenheid over De Vries de CEO van Pharming:

    quote:

    RRR schreef op 18 apr 2013 om 18:21:

    Kan om veel zaken lachen diede, maar niet om de huidige ' beloning' van de CEO van Pharming, ik vind dit echt in en in triest dat iemand dit ' verdient'. Met zulke dramatische koersontwikkelingen... Marktconform gaf hij ooit aan...... Rrrrrriiiiiight!

    Ik weet eerlijk gezegd niet wat hij daar doet...hij ontwikkeld niets, maakt zich blijkbaar geen zorgen om de verkoop van zijn enige goedgekeurde produkt( want doet er geen flikker aan), en de bla wordt vast door partner Santarus gedaan. Verder regelt roth de geldschieters... Dus what the fuck doet die gozer daar eigenlijk?

    Goed, door taalgebruik zal de mod wel ingrijpen.....

    Dus kan net zo goed even doorgaan nu, vind het echt volkomen kut zoals dit bedrijf gerunt wordt.

    Slechte prestaties
    Slechte communicatie
    Twijfelachtige uitspraken ( blijken keer op keer niet uit te komen)
    En inderdaad als klap op de vuurpijl: een megasalaris...)
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links