Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,417 24 apr 2024 17:35
  • +0,022 (+0,65%) Dagrange 3,340 - 3,426
  • 19.686.422 Gem. (3M) 13,7M

KPN 10 MEI - 17 MEI - 3,400 + 2,75% deze week

250 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Adek 2001 10 mei 2015 00:32
    Vrijdag, na een wederome bizarre/volatiele ritten week, gesloten op de 3,40. Dankzij FANTASTISCHE BANEN CIJFERS uit de US. KPN is vaak afgeketst rondom deze koers. Deze week wordt weer een ouderwetse zweet week met Griekenland, expiratie, rente perikelen, enz, enz, enz. De aankopen van Blok en De Jager geven vertrouwen... Maar deze morgen bedacht ik iets... Alle buitenlandse activiteiten worden afgestoten. Er zijn allerlei politieke kopstukken geparachuteerd in KPN... Zou het niet ook een mogelijkheid zijn dat de Nederlandse staat... Vult u maar in... Er zijn veel staatsgeheimen die binnenslands moeten blijven en bij een Europeese overname/samenwerking zouden die geheimen... Ja, ja, vult u maarin!
    Succes iedereen!
  2. Agatan 10 mei 2015 08:56
    Goedemorgen Adek en overige forumbezoekers.

    Het weekdraadje geeft eigenlijk exact aan hoe het merendeel over de koersontwikkelingen denken.

    Toch zullen we door een hechte weerstand (3.44) moeten om niet op onze schreden terug te vallen naar 3.20 of minder.

    Goede hoop houden?

    Prettige Moederdag op deze fraaie zonnige dag.
  3. [verwijderd] 10 mei 2015 15:33
    quote:

    eri09 schreef op 10 mei 2015 13:30:

    NEWS

    China verlaagd de rente om de economie op te kunnen stuwen dat kan mooi nieuws zijn voor morgen.

    in de nabije toekomst zullen er nog meer maatregelen volgen als dat nodig is.

    kan dus morgen een mooie dag worden.
    Lijkt wel op een wedstrijd renteverlaging. Wat zet Europa en Amerika hier weer tegenover. Het houdt een keer op.
  4. forum rang 5 hvasd2 10 mei 2015 18:21
    Belgacom...

    De supermarktgroepen Delhaize en Ahold hebben fusiegesprekken aangeknoopt op het hoogste niveau. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. De discussies werden pas recent opgestart en zitten volgens onze informatie nog in een vroeg, aftastend stadium.

    Voor de Belgische markt zal de deal niet meteen voor problemen zorgen. Albert Heijn heeft momenteel een 30-tal winkels in ons land, wat niet voldoende is voor een noemenswaardig marktaandeel. Maar een combinatie met de 22 procent marktaandeel van Delhaize zou wel eens Colruyt als Belgisch marktleider kunnen onttronen.
    Noch Delhaize noch Ahold wilde gisteren reageren op het nieuws van de fusiegesprekken.
    Het is niet de eerste keer dat de twee distributiegroepen over een alliantie praten. In 2006-2007 voerden Delhaize al redelijk verregaande onderhandelingen. Er werd toen naar verluidt al gesproken over de plaats waar de hoofdzetel zou komen - Brussel - en wie welk postje zou krijgen.
    De deal sprong toen af op de structuur van de fusie zelf. Delhaize stuurde aan op een fusie van gelijken, maar dat ging te ver voor het grotere Ahold. Zo ver zitten ze deze keer nog niet. Zowel over de prijs als over de invulling van het organogram is er zeker nog geen vergelijk.

    Delhaize en Ahold zijn andere groepen dan toen. Toen rammelde de structuur van een veel groter Ahold nog te veel en liet de winstgevendheid te wensen over. Beide problemen werden sindsdien aangepakt. En bij Delhaize maakte CEO Frans Muller komaf met de erfenis van een vrij dramatische expansiepolitiek van zijn voorganger, Pierre-Olivier Beckers. Dat maakt dat beide bedrijven vandaag meer complementair zijn dan toen.

    Industriële logica
    In de VS is er sprake van een minieme overlap in enkele staten, maar het gecombineerde bedrijf zou actief worden in een corridor langsheen de oostkust gaande van de noordelijke staat Maine tot Georgia. Een forse schaalvergroting, dus - en dat is iets waar Muller van gaat watertanden. ‘Krik je marktaandeel en schaalgrootte op, dan volgt de winst vanzelf’, is zo’n beetje zijn mantra. Wat de industriële logica betreft, kan dus weinig ingebracht worden tegen deze deal.
    Zowel Delhaize als Ahold heeft geen referentieaandeelhouder. De families achter Delhaize bezitten samen om en bij de 20 procent van de Belgische retailer, maar treden op in gespreide slagorde. De jongste jaren wekken ze ook de indruk dat ze ‘hun’ bedrijf uit de vingers laten glippen.
    Het beste bewijs daarvan is dat de vertrekkende familiale bestuurders Beckers en Didier Smits door externen worden vervangen, in casu Belgacom-CEO Dominique Leroy en ontslagnemend Adecco-CEO Patrick De Maeseneire. Tal van institutionele investeerders zoals de Norges Bank, JPMorgan, Vanguard, ING of BNP Paribas zitten in het kapitaal van beide groepen. Voor hen telt maar één ding: de juiste prijs.
250 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links