Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,957 16 apr 2024 16:51
  • -0,031 (-3,09%) Dagrange 0,952 - 0,979
  • 5.762.763 Gem. (3M) 6,4M

Overname Salix

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Olli-Street 23 februari 2015 07:12
    NEW YORK (AFN) - De Canadese farmaceut Valeant neemt voor 14,5 miljard dollar (12,7 miljard euro) zijn Amerikaanse branchegenoot Salix Pharmaceuticals over. Dat maakten beide bedrijven bekend.

    Bronnen meldden eerder al dat de transactie er aan zat te komen. De overname wordt geheel in contanten afgerond. Salix is de Amerikaanse samenwerkingspartner van het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming.

    Met de deal is een einde gekomen aan de geruchten rond Salix. Vorig jaar werden Botox-maker Allergan en farmaceut Actavis als mogelijke kopers gemeld. Ook het Ierse Shire zou belangstelling hebben gehad in de onderneming.
  2. [verwijderd] 23 februari 2015 10:15
    Ik denk dat ze niet voor niets Salix overnemen. Ze weten toch dat een onderdeel van Salix is dat ze Ruconest gaan distribueren, enz.. Zou raar zijn als ze dat niet zouden laten meewegen in het besluit tot overname.
    Als ze hier echt niets mee van doen hebben (wat ik me niet voor kan stellen), zullen ze het verkopen aan een andere partij die er wel brood in ziet. Daardoor wordt de overnamprijs van Salix voor hun goedkoper.
    We gaan het zien.

    (is het nog zo zoals in het verleden regelmatig voorkwam naar ik heb begrepen, dat als een bank een verkoopadvies geeft, ze het aandeel juist zelf graag kopen? dat vraag ik me ook nog wel eens af in hoeverre er iets veranderd is)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links