Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,860 15 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,390 - 14,920
  • 1.150.570 Gem. (3M) 521,4K

Post uit Brazilie voor SBM.

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 13 november 2014 20:08
    'SBM kan post uit Brazilië verwachten'
    Gepubliceerd op 13 nov 2014 om 20:05 | Reacties: 0 | Onderwerpen: IEXProfs
    RIO DE JANEIRO (AFN) - SBM Offshore zal in de komende dagen op de hoogte worden gebracht van een onderzoek naar de handelspraktijken van het bedrijf in Brazilië. Dat stelde de Braziliaanse rekenkamer die de handel en wandel van de dienstverlener aan de olie-industrie uitvoert, donderdag.

    Staatsenergieconcern Petrobras liet daarop weten dat SBM niet mag meedingen naar opdrachten zolang het onderzoek loopt. Het Schiedamse bedrijf was al uitgesloten van twee eerdere aanbestedingsrondes van zijn grootste klant. SBM hield zelf ook zijn eigen gedrag in Brazilië tegen het licht, maar stelde eerder dit jaar dat daaruit niets onoirbaars uit naar voren kwam
  2. pardon 13 november 2014 23:09

    SBM Offshore 17:35
    EUR 12,02 -0,51 (-4,07%)

    'SBM kan post uit Brazilië verwachten'
    'Aankondiging MLP door SBM positief'
    RIO DE JANEIRO (AFN) - SBM Offshore zal in de komende dagen op de hoogte worden gebracht van een onderzoek naar de handelspraktijken van het bedrijf in Brazilië. Dat stelde de Braziliaanse rekenkamer (CGU) die de handel en wandel van de dienstverlener aan de olie-industrie uitvoert, donderdag.

    Staatsenergieconcern Petrobras liet daarop weten dat SBM niet mag meedingen naar opdrachten zolang het onderzoek loopt. Het Schiedamse bedrijf was al uitgesloten van twee eerdere aanbestedingsrondes van zijn grootste klant. SBM hield zelf ook zijn eigen gedrag in Brazilië tegen het licht, maar stelde eerder dit jaar dat daaruit niets onoirbaars uit naar voren kwam.

    Het hoofd van de CGU, Jorge Hage, zei dat het onderzoek bij SBM naar verwachting begin 2015 afgerond wordt. Het CGU neemt ook het gedrag van (oud-)medewerkers en bestuurders van Petrobras onder de loep.

    Mochten er malversaties aan het licht komen, dan kan SBM volgens Hage bij een eventuele schikking rekenen op een hoger bedrag dan de 240 miljoen dollar die het bedrijf met het OM overeenkwam. ,,Het uitgangspunt is anders vanwege de grote omvang van de contracten'', zei Hage. Met de verhuur van 8 fpso's aan Petrobras is volgens hem 20 miljard Braziliaanse reais gemoeid. Dat is omgerekend 6,2 miljard euro.
  3. Spes 14 november 2014 13:41
    Ik ben bang dat er negatief nieuws uit Brazilië komt. Het OM in Nederland heeft in het onderzoek geconstateerd dat SBM strafbare feiten in Brazilië heeft gepleegd. Daarom verwacht ik dit ook in Brazilië en dat SBM er niet zo goedkoop vanaf komt. In mijn optiek was de opluchting van een paar dagen terug overdreven en kan SBM zo terug naar de 10 euro.
  4. [verwijderd] 21 november 2014 20:52
    "SBM kan post uit Brazilië verwachten'

    Gepubliceerd op 13 nov 2014 om 20:05 | Reacties: 0 | Onderwerpen: IEXProfs
    RIO DE JANEIRO (AFN) - SBM Offshore zal in de komende dagen op de hoogte worden gebracht van een onderzoek naar de handelspraktijken van het bedrijf in Brazilië. Dat stelde de Braziliaanse rekenkamer die de handel en wandel van de dienstverlener aan de olie-industrie uitvoert, donderdag."


    Volgens mij heb ik na een week nog steeds geen post.nl gezien, u wel?

    PS: Dit zal toch niet een trucje met nep-bericht zijn ter beïnvloeding van de koers door de heren SJORDERS???
    Ik las trouwens dat ze de 'boete-zaak" pas in het eerste kwartaal 2015 hoopten af te ronden, dus waarom zou er een luchtledige briefje onderweg zijn???

    Ciao!

  5. [verwijderd] 22 november 2014 13:32
    Topman Petrobras: ik kreeg 22 miljoen van SBM

    Gepubliceerd op 22 nov 2014 om 13:18 | Views: 78

    Petroleo Brasileiro 01:54

    USD 10,84 +1,13 (+11,64%)

    SBM Offshore 21 nov
    EUR 11,50 +0,17 (+1,50%)

    'Braziliaanse storm voor SBM Offshore'

    CURITUBA (AFN) - Een voormalig topman van de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras, Pedro Barusco, heeft gezegd dat hij 22 miljoen dollar (17,75 miljoen euro naar huidige koers) steekpenningen heeft gekregen van de Nederlandse onderneming SBM Offshore. Braziliaanse media meldden zaterdag dat Barusco tegenover Braziliaanse onderzoekers zijn inkomsten opbiecht.


    De 22 miljoen dollar van SBM Offshore was volgens Barusco slechts een deel van de ruim 100 miljoen dollar die hij aan steekpenningen heeft geïncasseerd als hoofd van een afdeling van Petrobras. Afgelopen week berichtten Braziliaanse media dat Barusco's openhartigheid zou voortvloeien uit een deal met justitie. Hij zou de steekpenningen allemaal terugbetalen en zo uit de cel blijven.

    Ciao!
  6. [verwijderd] 14 december 2014 11:23

    Petrobas stelt publicatie kwartaalcijfers uit

    RIO DE JANEIRO (AFN) - Het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas stelt de publicatie van zijn derdekwartaalcijfers uit in verband met nieuwe ontwikkelingen in een nog groeiend omkopingsschandaal en een geval van witwassen van geld. Dit meldde het bedrijf zaterdag in een verklaring.
    Petrobas, dat het kwartaalresultaat vrijdagavond laat had willen publiceren, brengt in plaats daarvan een beperkte hoeveelheid financiële gegevens naar buiten, die niet zullen worden beïnvloed door mogelijke aanpassingen met betrekking tot het corruptieonderzoek. Uit deze gegevens blijkt dat het olieconcern in het derde kwartaal een omzet van 33,4 miljard dollar heeft behaald.

  7. nescio 14 december 2014 13:32
    OPEC: olieprijs zal spoedig weer stijgen
    ZONDAG 14 DECEMBER 2014, 13:22 uur | 162 keer gelezen
    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) verwacht dat de olieprijzen spoedig zullen stijgen, hand in hand met de economische cyclus. Dat stelde het oliekartel zondag.
    OPEC besloot vorige maand zijn productieniveau van 30 miljoen vaten per dag te handhaven omdat de groep niet zeker was of een verlaging van 1 à 1,5 miljoen vaten zou leiden tot een prijsstijging.
    Vooral door de forse productiegroei in de VS, gepaard met een dalende vraag vanwege de trage economische groei, is de olieprijs in de afgelopen maanden fors gedaald. El-Badri merkte op dat de VS er niet in zal slagen volledig in zijn eigen behoefte te voorzien omdat de reserves in het land na 2020 uitgeput raken. De VS kunnen vooral dankzij de 'schalierevolutie' inmiddels aan 90 procent van de binnenlandse vraag voldoen.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links