Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,961 17 apr 2024 17:35
  • -0,001 (-0,10%) Dagrange 0,953 - 0,967
  • 2.891.437 Gem. (3M) 6,4M

Pharming en Sobi verlengen overeenkomst

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Berdientje 13 oktober 2014 09:00
    ma 13 okt 2014, 07:25
    Pharming en Sobi verlengen overeenkomst
    LEIDEN (AFN) -
    Pharming en Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) hebben hun distributieovereenkomst voor Ruconest verlengd en uitgebreid. Dat werd maandag bekendgemaakt door het Nederlandse biotechnologiebedrijf.

    Pharming richt zich nu per direct op het commerciële proces in Oostenrijk, Duitsland en Nederland, dat wordt overgenomen van Sobi. Laatstgenoemde blijft tot eind dit jaar Ruconest leveren en op veiligheid monitoren. Sobi breidt zijn gebied voor de Ruconestverkoop uit met de toegevoegde landen Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Kazachstan. Rusland, Servië en Oekraïne.

    Topman Sijmen de Vries van Pharming gaf aan dat de stappen vrijwel direct een positieve bijdrage leveren aan de financiële prestaties van Pharming, omdat het bedrijf in Oostenrijk, Duitsland en Nederland de marges zal verbeteren. Daarbij zal door de uitbreiding van het Sobi-territorium de omzet van Ruconest blijven groeien. De Vries concretiseerde deze positieve bijdrage op de financiële prestaties niet.

    Wel gaf hij in een toelichting aan AFN aan dat Pharming in Oostenrijk, Duitsland en Nederland nu de volledige prijs van een flacon Ruconest krijgt, waar het eerder iets meer dan 50 procent moest afstaan aan zijn partner. De opstartkosten, onder meer door het lanceren van een verkoopteam met ,,een handvol'' medewerkers, komen waarschijnlijk uit op zo'n 1 miljoen euro, aldus de topma
    ----

    Dit vond ik belangrijk genoeg als blikvanger ;-)
  2. Berdientje 13 oktober 2014 09:09
    quote:

    getsmart schreef op 13 oktober 2014 09:05:

    Eindelijk gaat het groen worden ,maar dan gedurende een langere poos. TOP TOP lees de berichten over aanpak van Pharming ! goed zo mannen!
    suc6
    Vandaar dit bericht:

    --------------
    Salix (SLXP-Buy) salespeople are actively being trained to sell Ruconest, which is expected to launch in 4Q14. PHARM management is therefore not concerned that any potential merger between Salix and Allergan (AGN-NC) would impact launch. We continue to focus on the ongoing study of Ruconest in HAE prophylaxis, as we believe positive data could lead to interest from Salix to acquire PHARM outright based on the larger prophylaxis market. Reiterate Buy.
    ----------

    van de 10de. Ik ben benieuwd hoe we staan op de 30ste ;-)

  3. Berdientje 13 oktober 2014 10:20
    AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming zet door de gewijzigde distributieovereenkomst met Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) een eerste stap in een meer commerciële richting. Dat meldde de Belgische bank KBC maandag in een rapport over het bedrijf.
    Pharming en Sobi hebben hun distributieovereenkomst voor Ruconest verlengd en uitgebreid. Het Leidse concern richt zich nu per direct op het commerciële proces in Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

    Ook zijn meerdere landen toegevoegd aan het verkoopgebied voor Ruconest door Sobi.
    Volgens KBC biedt de vercommercialisering niet alleen de mogelijkheid voor Pharming om meer invloed te hebben op het marktsucces van Ruconest. Ook zullen de inkomsten van het bedrijf groeien en de marges verbeteren. KBC verwacht daarnaast dat de kosten voor de uitbreiding van de verkoop beperkt zullen blijven.

    Mijlpaalbetaling
    In de komende weken verwacht de bank dat Ruconest via Salix in de Verenigde Staten verkrijgbaar wordt. De mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar aan Pharming is volgens de bank een stimulans voor het aandeel.

    KBC handhaaft het koopadvies voor Pharming met een koersdoel van 0,70 euro per aandeel. Het aandeel van het biotechnologiebedrijf stond maandag om circa 10.00 uur 2,4 procent in de plus op 0,39 euro.
  4. [verwijderd] 13 oktober 2014 12:31
    quote:

    pegro schreef op 13 oktober 2014 12:18:

    klopt het dan niet wat ZR beweert?
    Het klopt idd niet: De Vries praat over opstartkosten van 1M euro terwijl DZR het heeft over jaarlijks terugkerende kosten van 1M euro.

    Het hangt af van de ontwikkeling van de verkopen in D/NL/A in hoeverre de herziene deal lucratief blijkt te zijn. Tegenover het wegvallen van het betalen van de marge aan SOBI staan de kosten van het zelf vermarkten. Het lijkt me sterk dat, met de paar extra salesmen en daarbij wat marketing, die laatste kosten jaarlijks het half miljoen zullen gaan overschrijden.
    Afgezet tegen de momenteel slechts 3M euro jaarlijkse verkopen in de gehele EU lijkt dit weliswaar hoog maar wordt die omzet in alleen D/NL/A bereikt, dan is het bijna zeker al lucratief. Het break even point ligt vermoedelijk een stuk lager maar kunnen we door gebrek aan gegevens moeilijk bepalen.
  5. Berdientje 13 oktober 2014 13:18
    AMSTERDAM -
    De Nederlandse farmaceut Prosensa begint de registratie van zijn Duchenne-medicijn drisapersen bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het middel moet de onbehandelbare, zeldzame spierziekten waaronder Duchenne bestrijden.
    --------

    Hoe je het ook went of keert Prosena is en blijft een onderdeel van Pharming, dus het Duchenne-medicijn drisapersen ook ;-)
  6. [verwijderd] 13 oktober 2014 13:38
    quote:

    Berdientje schreef op 13 oktober 2014 13:18:

    AMSTERDAM -
    De Nederlandse farmaceut Prosensa begint de registratie van zijn Duchenne-medicijn drisapersen bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het middel moet de onbehandelbare, zeldzame spierziekten waaronder Duchenne bestrijden.
    --------

    Hoe je het ook went of keert Prosena is en blijft een onderdeel van Pharming, dus het Duchenne-medicijn drisapersen ook ;-)
    ???
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links