Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,460 18 apr 2024 17:35
  • +0,050 (+0,35%) Dagrange 14,180 - 14,470
  • 420.642 Gem. (3M) 531,8K

Verkiezingsuitslag Zondag 5 Oktober 2014 Brazilë PetroBas

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2014 17:06
    Volgens info zijn er morgen de 'grote' verkiezingen in Brazilië.

    Welke partij is gunstig voor Petrobas en ..... SBM?

    Waarschijnlijk zal de uitslag in dergelijke latino/samba landen bij voorbaat corrupt en onduidelijk zijn, maar laten we hopen dat .... SBM uiteindelijk een grote wending en squeeze zal geven aan dit volksaandeel in de lage landen.

    Ciao!
  2. [verwijderd] 4 oktober 2014 17:16
    www.hpdetijd.nl/2014-10-03/verkiezing...

    Verkiezingen in Brazilië: bizarre plotwendingen en onwaarschijnlijke kandidaten
    /Politiek 3 oktober 2014 door Gerben Vlasveld 1

    BRAZIL-ELECTION-CAMPAIGN-ROUSSEFF-SUPPORTERS

    Op vijf oktober gaan de Brazilianen naar de stembus om een nieuwe president, een nieuw congres én nieuwe staatsgouverneurs te kiezen. De presidentiële verkiezingen laten zich nog het best vergelijken met een soap, inclusief dramatische wendingen en een erg onwaarschijnlijke presidentskandidaat.

    Het laatste jaar in de termijn van de zittende president Dilma Rousseff moet haar zwaar zijn gevallen. De politica van de linkse arbeiderspartij kreeg in aanloop naar het WK te maken met grootschalige protesten. Woedende menigten eisten dat overheidsgeld niet zou worden besteed aan het voetbalkampioenschap maar aan de verbetering van de gezondheidszorg, het onderwijs en de infrastructuur, zaken die in Brazilië veel te wensen overlaten.

    Ciao!
  3. [verwijderd] 4 oktober 2014 17:48
    'SBM Offshore mag na verkiezingen weer Brazilië in'

    vrijdag 12 september 2014
    SBM Offshore gaat na de verkiezingen in oktober weer de Braziliaanse markt op. Die verwachting sprak topman Bruno Chabas uit tegen Reuters.

    Het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras besloot in juni dat de Nederlanders voorlopig niet mee mochten dingen naar tenders van het oliebedrijf.

    De Braziliaanse regering onderzoekt geruchten over omkoping van Petrobras-medewerkers door tussenpersonen van SBM Offshore.

    Als dat onderzoek is afgerond, gaan de seinen voor de platformbouwer weer op groen.

    In het interview met Reuters zegt topman Chabas dat hij er op vertrouwt dat SBM Offshore na de verkiezingen weer mee mag dingen. De relatie met Petrobras is volgens de topman 'extreem goed' gebleven.

    Brazilië is een extreem belangrijke markt voor de Schiedamse platformbouwer. Bijna de helft van de omzet komt uit het land.

    Telegraaf.nl - DFT

    Hoe weet Chabas dit eigenlijk?

    Dus het maakt in feite geen moer uit wie de verkiezingen wint?

    Mijn over over grote N... had ook dit kunnen verwachten?

    Ciao!
  4. Independent trader 5 oktober 2014 08:06
    Goed initiatief ff om de verkiezingen in Brazilië actief te volgen op een apart draadje. Ik doe mee

    nos.nl/artikel/706237-vrouwen-strijde...

    Tweede verkiezingsronde op 26 oktober op voorhand waarschijnlijk. Oktober dus interessante maand voor sbm forum.

    Zullen we komende nacht doorhalen en morgenvroeg verkiezingsontbijt;-)

  5. [verwijderd] 5 oktober 2014 15:59
    Bron: nos.nl

    Zittend president Dilma Rousseff doet het goed in de peilingenAFP

    In Brazilië zijn de stembureaus opengegaan voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De 142.822.046 stemgerechtigde Brazilianen kunnen kiezen uit drie kandidaten. De meeste kans maken twee vrouwelijke kandidaten.

    Ondanks een golf van protest vorig jaar, een economische crisis en corruptieschandalen rond haar regering, gaat zittend president Dilma Rousseff voorop in de peilingen.

    Geen rijen
    "Er staan geen rijen voor de stembureaus", meldt NOS-correspondent Marc Bessems. "Het stemmen gaat bijna overal elektronisch en er zijn heel veel stembureaus." De Braziliaanse verkiezingen staan bekend om hun efficiëntie. Buitenlandse ambtenaren, zoals uit de VS, kijken mee om ervan te leren. Naar verwachting worden vannacht rond middernacht de eerste uitslagen bekend.

    Stemmen is een plicht voor Brazilianen van 18 tot 70 jaar oud, ook als ze in het buitenland wonen. Vanaf 16 jaar zijn ze stemgerechtigd. Om 17.00 uur plaatselijke tijd gaan de stembureaus dicht.

    Opmars
    De voornaamste uitdager van de zittende president is Marina Silva van de socialistische partij PSB. Ze is beroemd geworden als milieu-activiste en presenteert zich als kandidaat van de verandering. Silva groeide op in extreme armoede in het Amazonegebied en schopte het tot minister van Milieu.

    Marina Silva was oorspronkelijk alleen kandidaat voor het vice-presidentschap. Het gezicht van de socialistische partij PSB was Eduardo Campos. Kort na de aftrap van de campagne kwam Campos om het leven bij een vliegtuigongeluk. Marina volgde hem op en begon aan een spectaculaire opmars in de peilingen.

    Harde campagne
    De economie van het land verkeert in crisis, de prijzen stijgen en de regering van Dilma Rousseff werd geplaagd door corruptieschandalen. Veel Brazilianen willen verandering. Er hangt een sluier van pessimisme over het land. Toch maakt Rousseff een goede kans op de overwinning. Haar harde campagne sloeg aan. In de laatste peilingen steeg ze sterk, terwijl haar voornaamste rivaal flink verloor.

    De derde kandidaat die vandaag meedoet is de rechtse oppositieleider Aécio Neves van de Sociaaldemocratische Partij. De kandidaat die vandaag al 50 procent van de stemmen haalt, wint. Als geen van de kandidaten een meerderheid achter zich krijgt, is er over drie weken een tweede stemronde.

    Ciao!
  6. [verwijderd] 5 oktober 2014 16:08
    Nog ter herinnering hoe het is gegaan: inzake de smeergelden.

    Bron: Nos.nl

    Smeergeldzaak Brazilië treft politici

    zondag 7 sep 2014, 19:45 (Update: 07-09-14, 20:17)

    De meeste politici zijn coalitiegenoten van president Dilma Roussef (midden)
    De meeste politici zijn coalitiegenoten van president Dilma Roussef (midden)AFP

    Meer dan veertig Braziliaanse politici, onder wie een minister en drie gouverneurs, zijn betrokken geraakt bij een omvangrijk smeergeldschandaal. De meeste politici zijn coalitiegenoten van president Dilma Roussef, die volgende maand hoopt te worden herkozen.

    De beschuldiging komt van een oud-directeur van het staatsoliebedrijf Petrobras. Voormalig olie-topman Paulo Roberto Costa zit zelf sinds maart van dit jaar vast wegens grootschalige corruptie.

    Smeergeld
    Costa besloot met justitie samen te werken in ruil voor strafvermindering. Hij stelde een lijst op met namen van politici die naar zijn zeggen smeergeld van Petrobras hebben aangenomen in ruil voor politieke steun. Ze zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van de opbrengsten van de fraude.

    Op de lijst staan ook de voorzitters van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

    Bom
    Het schandaal is een potentiële bom onder de verkiezingscampagne van president Roussef. Maar ook haar voornaamste rivaal Marina Silva blijft niet buiten schot.

    Een partijgenoot van Silva, die aanvankelijk kandidaat was voor de verkiezingen tot hij vorige maand verongelukte, staat ook op de lijst van Costa.

    Ondermaats
    Petrobras presteerde de afgelopen jaren ondermaats, ondanks de vondst van gigantische olievelden voor de Braziliaanse kust. Het bedrijf verloor in drie jaar de helft van zijn marktwaarde.

    De oppositie legt de schuld bij Roussef. Er lopen al verschillende onderzoeken naar corruptie.

    De presidentsverkiezingen in Brazilië zijn op 5 oktober.

    Ciao!
  7. [verwijderd] 5 oktober 2014 16:30
    Prognose zaterdag 04-10-2014 :

    De kans dat er morgen een daadwerkelijke winnaar uit de bus komt, is vrij klein: je wint alleen als je 50 procent van de stemmen krijgt.

    Bij een kleinere overwinning vindt er tussen de twee populairste kandidaten een tweede stemronde plaats op 26 oktober.

    Volgens de laatste peilingen wint Dilma Rousseff morgen met 40 procent. Silva krijgt 24 procent, Neves volgt haar met 21 procent.

    Ciao!
  8. [verwijderd] 5 oktober 2014 16:33
    Bron: Dft.nl

    zo 05 okt 2014, 13:52

    Stembureaus Brazilië open

    BRASILIA -
    in Brazilië zijn zondag de stembureaus opengegaan voor onder meer de presidentsverkiezingen. Meer dan 142 miljoen kiesgerechtigden kunnen tot 17.00 uur lokale tijd (22.00 uur Nederlandse tijd) hun stem uitbrengen in de talrijke stembureaus in het land dat ruim 200 keer groter is dan ons land.

    De linkse president Dilma Rousseff van de Arbeiderspartij (PT) maakt grote kans te worden herkozen, maar waarschijnlijk niet in één stemronde.

    Dilma is sinds begin 2011 aan de macht en leek aanvankelijk moeiteloos een tweede ambtstermijn te bemachtigen dankzij haar sociale en genereuze beleid. Maar toen haar voornaamste tegenstander Eduardo Campos van de Braziliaanse Socialistische Partij (PSB) in augustus verongelukte, werden de peilingen minder rooskleurig voor de president.

    De nieuwe PSB-kandidaat, de centrumlinkse oud-minister van Milieu Marina Silva, doet het met een kwart van de stemmen verrassend goed in de peilingen. Algemeen wordt aangenomen dat de president zondag minder dan 50 procent van de stemmen krijgt. In de laatste peilingen, van zaterdag, kreeg Dilma 40 procent van de stemmen.

    Dat betekent dat de twee hoogst scorende kandidaten op 26 oktober tegen elkaar uitkomen. Waarschijnlijk zullen dan twee linkse vrouwen om de post strijden, Rousseff en Silva. De derde kanshebber is de centrumrechtse kandidaat Aécio Neves van de Sociaaldemocratische Partij (PSDB) die in peilingen vlak achter Silva staat.

    Hij kan voor een verrassing zorgen, want de ontevredenheid over de haperende economie en de corruptie is gegroeid.

    De Brazilianen kiezen ook de 513 leden van de Braziliaanse Tweede Kamer, een deel van de Senaat en de gouverneurs van de 26 deelstaten en het federaal district (hoofdstad Brasilia).

    Ciao!
  9. Chela 5 oktober 2014 22:31
    16.50 | Resultados atrasados

    Por los atrasos de hasta tres horas que generó la implementación de las nuevas urnas electrónicas, con un sistema de identificación biométrico, está en duda cuándo se difundirán los resultados de estas elecciones. El presidente del Tribunal Superior Electoral (TSE), Dias Toffoli, al admitir las implicancias negativas del nuevo dispositivo, se negó a dar una hora estimada para el anuncio.

    In't kort:

    Er zijn problemen met de biometrische identificatie bij de stemmachines, lange rijen etc., vertragingen tot drie uren.
    Voorzitter kiescommissie geeft problemen toe en wil geen geschat tijdstip geven van uitslag.
  10. [verwijderd] 6 oktober 2014 01:44
    Bron: nos.nl

    Exitpoll: Rousseff aan de leiding

    maandag 6 okt 2014, 00:14 (Update: 06-10-14, 00:36)

    Dilma Rousseff komt aan bij het stembureau
    Dilma Rousseff komt aan bij het stembureauEPA

    In Brazilië heeft zittend president Dilma Rousseff de meeste stemmen gekregen bij de presidentsverkiezingen, melden media op basis van een exitpoll. Rousseff krijgt echter geen absolute meerderheid waardoor een tweede ronde vereist is.

    Rousseff zou 44 procent hebben gekregen. Haar uitdager in de tweede ronde zou oppositieleider Aécio Neves worden; hij heeft volgens de eerste berichten 30 procent. Marina Silva, die Rousseff lange tijd op de hielen zat, zou als derde eindigen met 22 procent van de stemmen.

    De tweede ronde van de presidentsverkiezingen is op 26 oktober.

    Toch maar een 2e ronde!!

    Ciao!
  11. [verwijderd] 6 oktober 2014 11:13
    quote:

    Independent trader schreef op 6 oktober 2014 07:11:

    2e ronde een feit (98% stemmen geteld):
    41% Rousseff
    34% Neves

    Neves als uitdager wordt gezien als goed nieuws voor bedrijfsleven

    www.reuters.com/article/2014/10/05/us...

    Nog slechts 7% verschil en nog 3 volle weken of te wel 21 hele hete kokende dagen voor beiden, en de winner-up gaat mrs. Rousseff met 51% écht voorbij razen!

    Ciao!
  12. [verwijderd] 6 oktober 2014 13:25
    quote:

    Johan@61 schreef op 6 oktober 2014 11:13:

    [...]

    Nog slechts 7% verschil en nog 3 volle weken of te wel 21 hele hete kokende dagen voor beiden, en de winner-up gaat mrs. Rousseff met 51% écht voorbij razen!

    Ciao!
    Rationeel lijkt dat toch niet waarschijnlijk. De stemmen op Silva zullen toch eerder naar Yousseff gaan dan naar Neves.
  13. [verwijderd] 6 oktober 2014 14:47
    quote:

    Ritageld schreef op 6 oktober 2014 13:25:

    [...]

    Rationeel lijkt dat toch niet waarschijnlijk. De stemmen op Silva zullen toch eerder naar Yousseff gaan dan naar Neves.

    Ik hoorde tussen de wandelgangen dat ze onder NESI (Silva+Neves) wellicht samen gaan werken om Youssef van de troon te stoten?

    Ciao!
  14. MaranV 6 oktober 2014 14:51
    quote:

    Ritageld schreef op 6 oktober 2014 13:25:

    [...]

    Rationeel lijkt dat toch niet waarschijnlijk. De stemmen op Silva zullen toch eerder naar Yousseff gaan dan naar Neves.

    Want? Het beleid van Neves & Silva heeft veel meer overeenkomsten dan dat van Neves & Roussef (vooral economisch). Om nog maar te zwijgen over de vete tussen Silva & Rousseff, na de laster campagne van Rousseff tegen Silva kan Neves wel op steun van Silva rekenen denk ik.

    Daarnaast heeft Neves nu gelijke zendtijd en als hij dat even goed gebruikt als bij het laatste tv debat kan er gerust doorgegaan worden met stemmen rapen, hij versloeg de polls nu ook al met 10%.

    PS: Je bedoelt Rousseff toch?
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links