Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

maandag 25 augustus 2014

67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2014 09:04

    BASEL (AFN) - Het Zwitserse farmacieconcern Roche wil het Amerikaanse biotechnologiebedrijf InterMune voor 8,3 miljard dollar (6,3 miljard euro) overnemen. Dat meldde Roche zondag.

    Roche biedt 74 dollar per aandeel Intermune en wil de transactie volledig in contanten afhandelen. Het bod geeft aandeelhouders een premie van 38 procent op de slotkoers van het aandeel InterMune afgelopen vrijdag. Het bod wordt door het bestuur van het Amerikaanse bedrijf gesteund.

    InterMune richt zich onder meer op de ontwikkeling en het op de markt brengen van behandelingen tegen aandoeningen aan het ademhalingsstelsel. Het ontwikkelde daarbij onder meer een medicijn tegen longfibrose, een longziekte die voorheen ongeneeslijk was. Dat middel is inmiddels goedgekeurd door autoriteiten in Europa en Canada. Roche is 's werelds grootste fabrikant van medicijnen tegen kanker.

    De overname is de vierde van Roche dit jaar en de grootste van de afgelopen 5 jaar. In 2009 werd het biotechnologiebedrijf Genentech voor 47 miljard dollar gekocht.

    De medische sector is de laatste tijd volop in beweging met fusies, overnames en pogingen daartoe. Zo koopt de Amerikaanse farmaceut AbbVie zijn in Dublin gevestigde brachegenoot Shire voor ongeveer 40 miljard euro, sloot het Zwitserse Novartis een reeks miljardendeals en verkoopt het Amerikaanse Merck zijn consumentendivisie aan Bayer voor meer dan 10 miljard euro.

    Verder trachtte de Amerikaanse farmaceut Pfizer tevergeefs het Britse GlaxoSmithKline (GSK) over te nemen voor omgerekend 86 miljard euro en probeert Valeant nog altijd de Botox-maker Allergan te kopen. Daar ligt nu een bod ter waarde van zo'n 40 miljard euro op tafel.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

  2. husa 25 augustus 2014 09:15
    salix staat bijna op 159 en dat is deels door pharming zodra de goede cijfers einde oktober bekend worden gemaakt gaat pharming naar mijn koersdoel 0.60 en later op basis van verkoopcijfers in de vs nog hoger. daarmee zal pharming veranderen van een speculatief aandeel naar een aandeel om te houden of zal het aan zeer goede voorwaarden overgenomen worden.
  3. [verwijderd] 25 augustus 2014 09:55
    quote:

    pharmingfan schreef op 25 augustus 2014 09:20:

    [...]een overname is niet zo goed voor zij die er inzitten voor LT ,ik wil meer dan een premie van 30 %
    Yep, anders krijgen we een Crucell verhaal, mooie winst voor mij echter een overname veel lager dan de all time high (nu 0,73 euro voor PH).

    De Vries zal er voor moeten zorgen dat de LT aandeelhouders meer krijgen. Met Roth schermt hij dat denk ik wel goed af met 3 dollar.
  4. ataturk 25 augustus 2014 10:08
    Pharming neemt delen van andere bedrijven zelf over al zijn het kleine bedragen ,een nog grotere vis neemt binnekort pharming over .

    Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming neemt een aantal bezittingen over van de failliete Franse branchegenoot TRM SASU. Dat maakte het Leidse bedrijf dinsdag bekend. Met de koop is een bedrag van 500.000 euro gemoeid.

    Pharming krijgt als gevolg van de acquisitie toegang tot vijf nieuwe productontwikkelingen, onder meer voor de behandeling van de ziekte van Pompe, de ziekte van Farby en de ziekte van Gaucher. Daarnaast heeft Pharming toegang gekregen tot kennis met betrekking tot transgene konijnen die is ontwikkeld door TRM.

    Pharming heeft er bewust voor gekozen om slechts een deel van de activiteiten van de Franse branchegenoot over te nemen. ,,Pharming is vooral geïnteresseerd in de ontwikkelingen met betrekking tot de gecompliceerde eiwitten", bevestigde topman Sijmen de Vries van Pharming. ,,Wij zullen in Parijs verder zoeken naar medicijnen voor de zeldzame en levensbedreigende genetische ziekten."
67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links