Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple vs Gemalto?

127 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2014 17:24
    Uit Dft.nl, dagcommentaar:

    "Na de slotbel in New York komen ook nog cijfers van Apple en Microsoft. "Iedereen kijkt naar Apple", zei Ho. "En de cijfers kunnen in Amsterdam ook relevant zijn voor Gemalto. Het is nooit officieel bekendgemaakt, maar de vingerafdrukscanner in de Apple-telefoons zou geleverd worden door Gemalto." Het aandeel Gemalto stond 0,4% hoger."


    Wat weet onze vrind Christofer HO, wat niemand zou weten?

    Ciao!
  2. [verwijderd] 7 augustus 2014 23:04
    "AMSTERDAM (AFN) - Beveiligingsbedrijf Gemalto wordt met ingang van maandag 24 juni 2013 opgenomen in de AEX-index, de belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse effectenbeurs. Dat maakte beursbedrijf NYSE Euronext donderdag bekend.

    Gemalto, dat sinds begin april een beursnotering in Amsterdam heeft, is specialist op het gebied van digitale beveiliging. Het vervangt in de AEX, de index van 25 meest verhandelde fondsen aan het Damrak, roestvrijstaalproducent Aperam. Dat bedrijf gaat naar de MidKap-index, waar voedingsmiddelenbedrijf Wessanen uit verdwijnt."

    Ze staan al een jaar en bijna 4 maanden in de AeNiKs, derhalve wordt het de hoogste tijd te vertrekken met een leuke premietje, ala DouwenEgbertje?

    Ciao!
  3. [verwijderd] 25 augustus 2014 21:34
    Het uur U nadert met rasse schreden, dus haal ik dit draadje maar weer naar Boven en in Stelling voor D - DAY!

    De sjorders maken een zeer grote Denk-Fout!

    IM, TT, Fugro, Bam etc... zijn geen Hoogwaardige Techfondsen en Enig in hun soort op een beperkte zeer kleine markt.

    Onze Monden Gaan Taarten Happen Tot .....

    91,06 ATH gaat overmorgen aan diggelen en we zullen verder met 111+ moeten leren leven, waarvan Akte!!!

    Ciao!
  4. [verwijderd] 27 augustus 2014 23:10
    Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering in mei liet CEO Olivier Piou zich nog uit over de beurskoers van Gemalto. "Gezien de reeds gepresenteerde groeiplannen snap ik niet dat de beurskoers niet hoger staat", aldus de topman. Het aandeel stond op dat moment op circa 77 euro, een euro onder het huidige niveau.

    Nou Piou it is Up -to -Ya!

    Let Me See Your Motion!

    Ciao!
  5. [verwijderd] 27 augustus 2014 23:16
    Even een oud artikel tijdens de AVA in nei 2014 aanhalen:

    Redactie ABM Financial News - 23 mei 2014, 11:12
    Grote shortposities gevolg van onwetendheid volgens topman.

    De grote shortposities in Gemalto zijn een gevolg van onwetendheid. Dit zei CEO Olivier Piou van het Franse digitale beveiligingsbedrijf tijdens de jaarvergadering van afgelopen woensdag.



    "Hedgefondsen snappen niet wat wij doen", aldus Piou.



    Gemalto geldt als het meest geshorte aandeel op het Damrak. Circa 10 procent van de uitstaande aandelen zijn geshort.



    Topman Piou noemde de huidige beurskoers zelf laag.



    "Gezien de reeds gepresenteerde groeiplannen snap ik niet dat de beurskoers niet hoger staat", aldus de CEO.



    Voor 2014 rekent Gemalto op een dubbelcijferige groei van zowel operationele winst als omzet, bij constante wisselkoersen.



    De omzet van de divisie Platforms & Services zal volgens Gemalto, gemeten vanaf 2012, met meer dan 20 procent per jaar groeien tot 1 miljard euro in 2017.



    De operationele winst van Gemalto moet tot 2017 verdubbelen naar 600 miljoen euro.



    Recent plaatsen verschillende analisten kanttekeningen bij de dreigende concurrentie van Google en Apple voor mobiele betalingssystemen. Volgens Piou zijn mobiele betalingssystemen echter slechts een van de tien kansen waarop Gemalto inzet.



    De topman deed de analistencommentaren dan ook af als "vooral ruis".



    Verschillende hedgefondsen spraken hun zorgen uit over het beperkte vermogen van Gemalto om kasstromen te generen.



    Volgens Piou is de kasstroom van Gemalto "seizoensgebonden". Zo moet Gemalto langer op betalingen van Aziatische klanten wachten, aangezien de betalingstermijnen daar langer zijn. Gemalto heeft evenwel geen last van wanbetalers, zo verzekerde de topman.



    Gemalto daalt vrijdag, op een nipt hoger Damrak, 0,4 procent op 77,33 euro.


    Ciao!
  6. [verwijderd] 27 augustus 2014 23:18
    Redactie ABM Financial News - 27 augustus 2014, 16:14
    Tweede jaarhelft uitdagend voor Fransen.

    Gemalto zal bij de presentatie van de halfjaarcijfers met vertrouwen moeten spreken over de tweede jaarhelft om de markt tevreden te stellen. Dit meenden analisten geraadpleegd door ABM Financial News in aanloop naar de cijfers van het Franse digitale beveiligingsbedrijf.



    "Voor dit jaar wordt het spannend", aldus analist Marc Zwartsenburg van ING.



    Gemalto mikt voor 2014 op een dubbelcijferige groei van de operationele winst en de omzet tegen constante wisselkoersen. Gezien de teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal en de verwachtingen voor het tweede kwartaal, betekent dit dat Gemalto in de tweede jaarhelft beduidend beter zal moeten presteren om de doelstelling voor dit jaar te behalen.



    Onder meer doorgeschoven Europese projecten uit begin van dit jaar en een grotere vraag naar EMV betaalkaarten in Amerika moeten de omzet in de tweede jaarhelft aanjagen.



    In de eerste drie maanden steeg de omzet uit voortgezette activiteiten tegen constante wisselkoersen met 7 procent op jaarbasis.



    Begin deze maand verhoogde Gemalto vanwege de overname van het Amerikaanse SafeNet de eerder afgegeven doelstellingen voor de middellange termijn. Voor 2017 mikt het digitale beveiligingsbedrijf op een operationele winst van circa 660 miljoen euro, 10 procent meer dan aanvankelijk aangegeven. De overname, van 890 miljoen dollar, zal dit jaar slechts minimaal bijdragen, aangezien de overname vermoedelijk pas in de loop van het vierde kwartaal zal worden afgerond.



    Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering in mei liet CEO Olivier Piou zich nog uit over de beurskoers van Gemalto. "Gezien de reeds gepresenteerde groeiplannen snap ik niet dat de beurskoers niet hoger staat", aldus de topman. Het aandeel stond op dat moment op circa 77 euro, een euro onder het huidige niveau.



    Gemalto komt donderdag voorbeurs met de cijfers over het tweede kwartaal. Woensdag noteerde het aandeel op een vlak Damrak 0,1 procent lager.



    Door: ABM Financial News.

    Ciao!
  7. [verwijderd] 28 augustus 2014 12:07
    Gemalto boekt minder winst

    Gepubliceerd op 28 aug 2014 om 09:18 | Views: 1.427

    Artikel

    Reacties

    Gerelateerde instrumenten
    Gemalto 11:49

    EUR 75,61 -2,03 (-2,61%)
    • 'Resultaten Gemalto vallen tegen'
    • Gemalto boekt minder winst

    AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt dan een jaar eerder, op een stabiele omzet. Dat meldde de digitale beveiliger donderdag.

    Gemalto boekte vorig halfjaar, net als een jaar eerder, een omzet van 1,13 miljard euro. Tegen constante wisselkoersen was sprake van een groei met 5 procent. De winst uit voortgezette activiteiten zakte met 8 procent tot 120 miljoen euro.

    De winstdaling werd onder meer toegeschreven aan de kleinere bijdrage die de divisie Mobile leverde. In het eerste kwartaal werden relatief dure projecten door klanten uitgesteld, waardoor de omzet hier stabiliseerde. In het tweede kwartaal was er wel sprake van groei. De winst werd verder gedrukt door de dure euro ten opzichte van de dollar en de Chinese yuan.

    Onrust

    Gemalto had vorig halfjaar ook last van de vele internationale conflicten en wees daarbij vooral op de onrust in het Midden-Oosten. Die drukte de inkomsten van de divisie die overheidsdiensten levert, zoals de beveiliging van documenten. De omzet uit de beveiliging van betaalkaarten groeide in alle regio's met dubbele cijfers.

    Bestuursvoorzitter Olivier Piou wees er in een toelichting op dat de seizoenseffecten dit jaar heel sterk zijn, waardoor de groei in de tweede helft sterk toeneemt. Die groei wordt onder meer gedreven door de migratie naar chipkaarten in het betaalverkeer in de Verenigde Staten. Verder kan Gemalto profiteren van de groeiende zorgen rond digitale veiligheid bij bedrijven.

    Voorspelling

    Het bedrijf hield vast aan de voorspelling dat de operationele winst uit voortgezette activiteiten dit jaar met dubbele cijfers groeit, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Voor de omzet wordt een versnelling van de groei tegen constante wisselkoersen voorzien. Bij deze outlook wordt geen rekening gehouden met de onlangs aangekondigde overname van Safenet. Die moet het eerder gestelde winstdoel van 600 miljoen euro in 2017 met circa 10 procent kunnen verhogen.

    Gemalto houdt ruimte voor overnames, aldus Piou. Die zullen echter niet zo groot zijn als de acquisitie van Safenet, die hij bestempelde als 'game changer'. Safenet is groot in de beveiliging in de cloud. Gemalto is tot op heden vooral aan de randen van de cloud actief, verduidelijkte de Fransman.

    $em $em $em = aan het Kopuh geslagen, want zijn mond zal Taartjes (gaan) eten?

    Ciao!
  8. [verwijderd] 3 september 2014 10:59
    ING Equity Research herhaalt het koopadvies voor Gemalto

    maandag 1 september 2014 - 23:00u -

    ING Equity Research verlaagt het koersdoel van Gemalto naar € 95,00 van € 97,50. Het koopadvies van donderdag 28 augustus 2014 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -1,87%.

    Ciao!
  9. [verwijderd] 6 september 2014 10:35
    Uit Dft.nl gepikt:

    za 06 sep 2014, 05:30 |
    Betalen met je vinger

    door Jarco de Swart
    AMSTERDAM -
    Vergeet uw pincode en bankpas, het zijn technologieën uit het verleden. In Engeland en Polen werken banken al met hypermoderne scanapparatuur die het bloedvatpatroon in de vinger leest om de identiteit van de klant vast te stellen. Nederlandse banken maken er voorlopig echter nog geen haast mee.
    De bloedvattechniek is een vorm van biometrische beveiliging. Even accuraat als de irisscan maar veel goedkoper, veiliger dan vingerafdrukken en tegelijk letterlijk een stuk handiger dan pinnen met een plastic bankpas. In de VS wordt de techniek al gebruikt in atoomenergiecentrales en biohazard-fabrieken.
    Techniek
    In Europa loopt Polen voorop in de toepassing van de techniek. Dit jaar worden er al 2000 nieuwe pin- en betaalautomaten in supermarkten uitgerust met de vingerscan, een operatie die gepaard gaat met een marketingcampagne met het motto ’cash in je vinger’. Polen is het eerste land in Europa waar banken de techniek hebben omarmd.
    De bloedvatscanner van Hitachi werkt met ’bijna-infrarood licht’, dat door de huid van de vinger heen schijnt en het patroon van de bloedvaten leest door het oplichten van hemoglobine in het bloed. Dit bloedvatenpatroon is uniek voor ieder individu en blijft heel het leven gelijk. De bloedvatlezer is ook veiliger dan de vingerafdruklezer, omdat het niet werkt met een afgehakte vinger.
    Of en wanneer de nieuwe technologie in Nederland wordt geïntroduceerd, is onduidelijk. Adjunct-directeur Gijs Boudewijn van de Betaalvereniging zegt dat de Nederlandse banken de technologie kennen, „maar geen concrete plannen hebben voor implementatie in Nederland.”

    Nou Gemalto als jullie deze techniek meteen ook gaan implementeren dan ....

    Ciao!
  10. forum rang 4 Erg chebbi 6 september 2014 12:32
    Dat er e.e.a. gaat gebeuren is duidelijk (nieuwe betaalwijzen). Echter, wat nu de marktleidende technologie wordt is voor mij op dit moment een raadsel. NXP profiteert van nfc. Gemalto zal een rol sopelen en naar ik verwacht zal Apple nu een flinke push gaan geven met iwatch/nfc.

    Dit is wel een leuk moment voor een belegger om keuze's te (proberen) maken.
  11. marcnic 9 september 2014 00:33
    PERSBERICHT: Gemalto onthult de meest uitgebreide hubservice om de uitrol van mobiel betalen en andere veilige mobiele diensten te versnellen

    Dow Jones, Monday 08 September 2014, 19:16

    Amsterdam, 8 september 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO),
    wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, introduceert
    Allynis Trusted Services Hub, een turnkey business service die
    financiële instellingen, bedrijven, transportondernemingen en meer
    in het algemeen, alle digitale dienstverleners, de mogelijkheid biedt om
    voordeel te hebben van één enkele verbinding om op een veilige
    manier hun toegevoegde waarde en mobiele betaaldiensten in te zetten
    voor een uitgebreid portfolio van smart phones en mobiele netwerken,
    wereldwijd.

    Met de Allynis Trusted Services Hub van Gemalto kunnen klanten
    één enkel en direct punt hebben voor toegang tot de grootste
    gebruikersdatabase, waarbij gebruik wordt gemaakt van NFC smartphones
    die al voorzien zijn van beveiligingselementen. Wereldwijd worden de
    door Gemalto gecontracteerde Trusted Services Management
    (TSM)-platformen al door meer dan 1,5 miljard mensen gebruikt, waarbij
    al meer dan honderd miljoen hoogwaardige 'multi-tenant-SIM-kaarten
    worden ingezet om gevoelige toepassingsreferenties te beveiligen en te
    beheren.

    Nu geheel gereed om een groot aantal toekomstige configuraties te kunnen
    verwerken, inclusief Embedded Secure Elements (eSE), die in een aantal
    toestellen beschikbaar komen, en Trusted Execution Environment (TEE) die
    binnen de volgende generatie mobiele toestellen geïntegreerd zal
    zijn, evenals de opkomende tokenisatie-normen, biedt de Allynis Trusted
    Services Hub zowel het breedste bereik voor gebruikers als de meest
    toekomstbestendige technologie op alle mobiele platformen.

    "Mobiele contactloze diensten worden de voornaamste trend en de Allynis
    Trusted Services Hub is nu open om serviceproviders die veiligheid
    willen, op exact het juiste moment met mobiele klanten te kunnen
    verbinden," stelde Jean-Claude Deturche, Senior Vice President van
    Mobile Financial Services bij Gemalto. "Het is begrijpelijk dat
    serviceproviders een eenvoudige manier willen om hun diensten in te
    kunnen zetten en dat mobiele operators en producenten van toestellen
    investeren in meer beveiligingsmogelijkheden. Gemalto zorgt ervoor dat
    deze wensen, eisen en mogelijkheden nauwkeurig op elkaar worden
    afgestemd, waarbij zij gehoor geven aan de wens van de serviceproviders
    om het marktbereik op een eenvoudige en veilige manier te maximaliseren,
    de complexiteit van de inzetbaarheid te elimineren en de
    investeringskosten te verlagen."

    Met name zorgt Allynis Trusted Services Hub ervoor dat de noodzaak voor
    meerdere individuele contracten tussen de serviceproviders en de
    bedrijven die veiligheid voor mobiele diensten bieden die normaliter in
    open veiligheidssystemen vereist zijn, wordt geëlimineerd. Allynis
    Trusted Services Hub functioneert via door Gemalto gecertificeerde
    datacentra, die 'state-of-the-art'-normen van schaalbaarheid en
    beschikbaarheid en veiligheid volgens bancaire eisen bieden, voor het
    garanderen van de interoperabiliteit van betalingen en diensten. Net zo
    belangrijk is dat klanten voordeel hebben van de Allynis Trusted
    Services Hub van Gemalto. Deze hub biedt een hoge mate van zekerheid van
    vertrouwelijkheid en controle over hun eigen gegevens, zoals klanten dat
    ook zouden doen bij interne implementaties.

127 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0615 -0,09%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.386,98 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links