Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De crises nu echt voorbij.

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. pardon 18 april 2014 10:13
    Groei bedrijfsinvesteringen trekt flink aan
    Gepubliceerd op 18 apr 2014 om 09:57 | Reacties: 0
    DEN HAAG (AFN) - Bedrijven in Nederland investeerden in februari 9,2 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder namen de investeringen nog met 7,6 procent op jaarbasis toe.

    Februari, dat net zoveel werkdagen telde als vorig jaar, is de 5e maand op rij waarin de bedrijfsinvesteringen zijn gestegen. Ondernemers staken met name fors meer geld in machines en in de bouw van woningen en bedrijfspanden.

    De investeringsradar van het CBS, die aan de hand van een zestal indicatoren het investeringsklimaat meet, laat in april een lichte verbetering zien. De export trok aan, het consumentenvertrouwen verbeterde en industriële ondernemers zijn minder negatief geworden over hun orderpositie. Daarentegen stegen de beurskoersen minder sterk en liep de interbancaire rente op. De bezettingsgraad in de industrie bleef gelijk.

    Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.
  2. pardon 18 april 2014 12:21
    Overschot lopende rekening EU stijgt
    Gepubliceerd op 16 apr 2014 om 11:05 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa
    16 apr - Overschot lopende rekening EU stijgt
    LUXEMBURG (AFN) - Het overschot op de lopende rekening van de Europese Unie is in het vierde kwartaal van 2013 uitgekomen op 39,4 miljard euro, tegen 24,1 miljard euro een jaar eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend in een tweede raming.

    Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans, het verschil tussen betalingen aan en ontvangsten uit het buitenland, van de EU kwam in het derde kwartaal van vorig jaar uit op 34,4 miljard euro.

    Voor de eurozone werd een overschot gemeten in het vierde kwartaal van 67,4 miljard euro, tegen 42,3 miljard euro een jaar eerder en 49,1 miljard euro in het voorgaande kwartaal.

    Volgens Eurostat werden de hoogste overschotten in de EU-lidstaten gemeten in Duitsland (62,9 miljard euro) en Nederland (14 miljard euro). De grootste tekorten werden door het statistiekbureau opgetekend in Groot-Brittannië (25,5 miljard euro) en Frankrijk (2,4 miljard euro).

    1 Post Aantal posts per pagina: 20 50 100 | Omlaag ?
  3. The Duck Master 18 april 2014 13:40
    De crisis moet nog beginnen...
    Ga eens praten met de gewone man op straat.
    Niet alleen steuntrekkers komen niet meer rond, ook jonge gezinnen met 2 banen en 1-2 kinderen raken steeds dieper in de schulden.
    De staat steelt elk jaar meer geld van je inkomen en door de inflatie zorgen ze dat wat je over houdt ook niets meer waard is.
    Nee op IEX zul je weinig mensen tegen komen die geen geld hebben om te eten, maar als je om je heen gaat kijken en proeven wat de gewone man voelt kerm je wel anders.
    Er is geen 1 bedrijf ter wereld dat niet structureel dezelfde groeicijfers zou willen hebben als de voedselbanken...
  4. The Duck Master 18 april 2014 13:56
    Door meer uit te geven dan ze binnen krijgen.
    Natuurlijk is het je eigen schuld als je in een land als NL geen geld zou hebben om te vreten.
    Maar als je je hele leven gewend bent om 3x per jaar op vakantie te gaan, zullen ze nu toch zeker 1x per jaar willen blijven gaan...
    Er zijn maar weinig mensen die zoals ik geen probleem hebben met op een echt laag uitgaven patroon te draaien, maar goed, vroeg of laat zullen de meeste lui nog wel een stap terug gaan doen.
    En dan gaat de consumptie nog verder omlaag, worden er weer meer lui ontslagen etc.

    quote:

    basberg schreef op 18 april 2014 13:49:

    vertellen die jonge gezinnen wel eens waardoor ze dieper in de schulden komen

  5. Kaiser 5 augustus 2015 16:02
    Tsipras: Onderhandelingen tussen Grieken en geldschieters in laatste
    5/08/15 - 15u38 Bron: ANP

    Griekse crisis Griekenland nadert een akkoord met zijn geldschieters over nieuwe financiële steun. Dat zegt de Griekse premier Alexis Tsipras.

    Tsipras sprak van de laatste loodjes in de onderhandelingen met de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die moeten leiden tot een akkoord dat Griekenland in totaal van zo'n 86 miljard euro voorziet in de komende drie jaar. Dat bedrag wordt niet in zijn geheel geleend, een deel moet worden opgebracht door privatisering van Griekse staatseigendommen.

    De voorwaarden die worden gesteld aan nieuwe leningen stuiten op veel verzet in Griekenland, ook binnen de partij van Tsipras. De premier gaf aan te hopen dat het akkoord ondanks alle moeilijkheden een einde kan maken aan de twijfels over de toekomst van Griekenland en de eurozone.

    De Europese Commissie denkt dat een deal over het derde reddingspakket voor Griekenland nog deze maand kan worden bereikt, liet een woordvoerster van commissievoorzitter Jean-Claude Juncker weten.

    De onderhandelingen over het nieuwe leningenpakket lopen volgens haar naar tevredenheid. Daarom is het mogelijk snel overeenstemming te bereiken, zeker als iedereen zich houdt aan de gestelde voorwaarden en zijn rol, legde ze uit. Het liefst sluiten de partijen een deal voor 20 augustus. Dan moet Griekenland weer een flinke afbetaling doen bij een van zijn geldschieters, de ECB.

    Gisteren zei de Griekse minister van Financiën Euklides Tsakalotos al dat de gesprekken over een steunpakket nog deze week kunnen worden afgerond.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,74 +0,57%
EUR/USD 1,0697 -0,05%
FTSE 100 8.073,24 +0,35%
Germany40^ 18.138,00 +0,00%
Gold spot 2.321,31 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+20,00%
ASMI
+11,55%
NX FIL...
+4,33%
RANDST...
+3,84%
FASTNED
+2,78%

Dalers

ALLFUN...
-10,41%
ING
-6,03%
WDP
-2,28%
Avantium
-1,97%
Euroco...
-1,87%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links