Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sinterklaas is er nog steeds!

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 april 2014 22:52

    Hans Wiegel zei ooit eens tegen Den Uyl: Sinterklaas hier zit hij.

    Welnu, de Sinterklazen zitten er nog steeds! Ondanks de uit de hand gelopen overheidsschuld hebben ze in Den Haag weer een Sinterklaasfeestje gevierd.

    Geweldig! Het besef dat je soms gewoon minder moet uitgeven of beter met je geld moet omgaan, is nog niet doorgedrongen in die wereldvreemde politieke wereld.

    Gaat de nu bijvoorbeeld de idioot lage overheidsrente ook maar iets omhoog dan knalt het overheidstekort omhoog en is het weer moord en brand bij dast domme populistische beneden maartse stelletje politici. Ze kunnen de voor-en achterkant van een dubbeltje niet eens onderscheiden!

    Ongetwijfeld wordt het weer naar de verkiezingen: lastenverlichtingen beloven maar verhogingen doen.

    Groet, Jonas
  2. forum rang 7 hirshi 15 april 2014 23:17
    Dijsselbloem ziet nog ruimte op begroting. Er is nog ruimte op de begroting om te besteden aan lastenverlichting of aan extra budget voor de zorg.

    Niet doen! Daar gaat hij de fout in.

    Alleen al aan tegenvallers is er een bedrag van enkele honderden miljoenen euro’s op de afdracht aan de EU en Ontwikkelingssamenwerking.

    Geen cadeautjes weggeven als je geen geld hebt! Overheidskosten verlagen en overheidsinkomsten verhogen door de accijnzen te verlagen. Dat moet eerst gebeuren.

    Eerst dus de overheidsuitgaven op orde brengen en domme maatregelen zoals de accijnsverhogingen terugdraaien dan pas cadeautjes uitdelen. In die volgorde.

    Groet.
  3. [verwijderd] 15 april 2014 23:18
    De Staatsschuld stijgt met 480 euro per seconde! Zie de Staatsschuld Meter.nl.

    Beetje groei vanwege inflatie? Zou kunnen, maar maken we ons geen zorgen over deflatie? De bekende Keynes te verwachten economische groei bij lekker meer spenden? Nou, toch eerst maar eens afwachten.

    Groet, Jonas
  4. nobahamas 15 april 2014 23:30
    Ons staatshoofd is toch ons voorbeeld?!
    Zolang onze Koning zijn belang van 5% in RDS nog kan combineren met het voorzitterschap van de Adviesgroep Water en Sanitaire Voorzieningen van de Verenigde Naties verwacht ik niet dat er in ons landje snel iet zal veranderen.

    Wij als volk betalen zelfs nog voor zijne huichelachtigheid.

    Onze minister president maant ons een nieuwe auto te kopen. Google eens waarin hij rijdt. En om over minister Kamp maar niet te praten met zijn NATO V50 motorfiets, gekocht van de Domeinen voor een habbekrats, en vervuilen dat dat kreng doet!
  5. nobahamas 16 april 2014 00:05
    We hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken over de zorgsector.

    De regerende klasse is gemiddeld de zestig gepasseerd, en ziet liever geen Pool of Roemeen als zijn hulpverlener binnen de ouderenzorg.

    Eigenbelang eerst, dus toch maar wat ruimte voor de gemeentes in de zorg.

    Ik voorspel u, niet vrij besteedbaar, neen, specifiek voor de zorg.
  6. [verwijderd] 16 april 2014 00:12

    Noba, is dat met dat 5% RBS-belang ooit bewezen? Ik ben Republikein, maar vind Willen Alexander een verbetering vergeleken met GroenLinks Beatrix. Voor de rest maak ik me er eigenlijk niet zo druk om: als de mensen een koning en koningin willen ook goed. Kost alleen een paar centen, maar ik lig er niet wakker van.

    Eerder zit ik me te ergeren aan de huidige generatie politici. Visie loos en alleen maar gericht op de vraag: hoe kunnen we zoveel mogelijk geld uitgeven. Dat geld moet dan van de mensen en vooral de middenklasse vandaan komen. Zeggen die mensen: nu wordt het te gek dan beginnen diezelfde geld uitgevende politici mee te kermen.

    Neem een D'66 en een Pechtholt. Flinterdun qua diepgang. Lees maar eens zijn boekje. De Story is vergeleken daarbij nog hoge literatuur. ELke meer mekkeren over meer geld voor onderwijs zonder ooit met een echt onderwijshervormingsplan te hebben geleverd en zonder enig besef dat je met dezelfde Euro soms slim meer kunt doen.

    Eerlijk zeggen tegen zijn kiezers dat hij fors in sociale uitkeringen en pensioenen wilt snijden doet meneer natuurlijk ook al niet. Stemmen op die kerel and you get what you want! Dan ook niet meer klagen gaarne.

    Groet, Jonas
  7. [verwijderd] 16 april 2014 16:22

    Gek zo weinig aandacht voor dit toch lokale hotitem. We zijn het blijkbaar heel normaal gaan vinden sinds de gasbel dat politici geld uitdelen dat er niet is. Moet er vervolgens weer bezuinigd (in politieke termen lasten worden verhoogd gaan we weer krijsen.

    Ach, ik denk geloof ik sowieso wat anders. Laat ik bijvoorbeeld vinden dat je voorzichtig moet omgaan met euthanasie en niet zomaar middelen moet verstrekken. Kan tenslotte ook om een desperaat oudje gaan die gedwongen moet verkassen. Toch moet dat volgens 86% van de Volkskrantlezers geen probleem zijn.

    Weer een oudje minder is het blijkbaar daar in de linkse hoek. Hoera!
    Liever een asielzoeker erbij. Even een kindje maken in het asielzoekerscentrum en verblijf verzekerd vanwege zgn kinderpardon. Ouders ook mooi weer hier binnen en op naar de bijstand.

    Groet, Jonas

  8. [verwijderd] 16 april 2014 16:50

    Weer zoiets. Heel normaal om hier te eisen van een nieuwkomer die op andermans centen leeft dat ze onze taal spreken. Moest weer worden afgezwakt! Wie heeft die van de werkelijkheid losgezongen internationale verdragen eigenlijk ondertekend. Waarom staat er niets in over een retourreis naar eigen land?

    Bijstandsontvangers die geen Nederlands spreken en dat een jaar later nog steeds niet voldoende hebben geleerd, raken hun uitkering kwijt.

    Dat staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris Jetta Klijnsma (Pvda, Sociale Zaken) naar de Raad van State heeft gestuurd, meldt RTL Nieuws.

    Volgens Elsevier

    "Commentaar René van Rijckevorsel: Werklozen blijven laks dankzij softe ambtenaren

    Alledaagse onderwerpen

    Wie zich bij de gemeente aanmeldt voor een bijstandsuitkering, moet aantonen dat hij de taal ten minste 'basaal' spreekt. Dat houdt in dat hij eenvoudige gesprekken over alledaagse onderwerpen moet kunnen voeren.

    Als hij weigert Nederlands te leren, krijgt hij 20 procent minder bijstand. Als diegene na een half jaar nog altijd 'verwijtbaar' onvoldoende is vooruitgegaan, krijgt hij 40 procent bijstandskorting.

    Het wetsvoorstel is een afzwakking van de plannen uit het Regeerakkoord, waarin Nederlands spreken nog een harde eis was bij het aanmelden voor bijstand. Dat zou in strijd zijn met het internationale recht omdat het discriminerend zou zijn.

    De wet moet volgend jaar ingaan."

    Met dank aan Elsevier alwaar ze nog een beetje common sense hebben.

    Groet, Jonas

  9. [verwijderd] 16 april 2014 17:12

    Zoals gezegd is het nu helemaal geen gelduitdeel situatie. Maar helaas de politici zijn er aan verslaafd geraakt.

    Er zit ook geen enkele lijn in wat ze willen behalve wollige praat. Ik zou bijvoorbeeld zeggen: er liggen miljarden voor het oprapen in afschaffing Bijzonder Onderwijs. Volgens mij is 1 en 1 tezamen 2 of je nu gelovig of niet gelovig bent.

    Deeltje van het vrijgekomen geld vanwege de betere en gelijkmatiger spreiding van leerlingen kan dan incidenteel naar versnelde afvloeiing van oudere docenten om de jongeren meer kans te geven.

    Doet dit VVD en PvdA-kabinet dan weer niet. Nee, het gaat om eindeloos kletsen met de middeleeuwse C.U. of de winkels zondags tot 4 of 5 uur open mogen zijn!

    Groet, Jonas
  10. [verwijderd] 16 april 2014 18:11

    Weer zoiets. Ze hebben nu pas ontdekt dat er veel leerlingen op het V.O. ongemotiveerd zijn. Had ik als parttime docentje al 10 jaar geleden inde gaten en ben daarom en andere redenen ook gewoon er mee gestopt.

    Ik wilde er zelf ook een beetje lol in hebben. Een aantal wel gemotiveerde zeer goede leerlingen kwamen nog bezorgd vragen: wat moet er nu met U? Heb ze nog eens vertelt. Dat het voor mij een baantje was naast een baan.

    Deze leerlingen hadden van HUIS UIT een goede stimulans gehad en dat was heus geen kwestie van rijke ouders hebben. Thuis begint het. Hoe zou het nu komen dat mijn beide dochters cum laude zijn afgestudeerd, terwijl ik na mijn gevoel niet eens zoveel aan heb gedaan?

    Groet, Jonas

    PS En dan hebben we allerlei onderwijshervormingen achter de rug en het ene zou nog beter zijn dan het andere met als gevolg niveauverlaging.
    Ouderwets klassikaal onderwijs en optreden bij wangedrag lijkt mij nu weer experiment "1389" meer aan de orde.

    Beroepsonderwijs onder de V.O. was natuurlijk al langer duidelijk dat je die leerlingen gewoon aan het werk moet zetten met wat minder ingewikkelde theorie daarnaast. Dat kan later ook wel.
  11. [verwijderd] 16 april 2014 19:53

    Ha, die Peer, wat ben jij toch een lelijke pestkop! Zal wel aan de moeder hebben gelegen, zullen we het maar ophouden. Ben je inmiddels al achter hoeveel windenergie nu levert in onze energiebehoefte?

    Op zich heb ik trouwens geen voorkeur voor een of andere bron van energie.
    E 17 mld voor wind met weinig perspectief met wel knijpen op de zorg vind ik echter wat te gortig.

    Groet, Jonas
  12. [verwijderd] 16 april 2014 22:18

    Voda (Hans) Ik ken dat forum. heb er ook veel over gelezen en bewweer hier niets zonder meerdere bronnen te raadplegen. Ik sla het trouwens ook niet allemaal op. Nu trouwens zit ik met nieuwe PC en 8.1 en weet ik nog onvoldoende waar wat zit.

    Eigenlijk ben ik een beetje conservatief in sommige opzichten. Zo vond ik Word Perfect indertijd goed, maar ineens kon dat niet meer. Tja en dan moet je wat!

    Groet, Jonas
  13. [verwijderd] 16 april 2014 22:44

    Over die onderwijservaring van mij. Ik was ook stomverbaasd toen ik vernam dat je maar 15 minuten moest lesgeven. Daarna moest er rumte zijn voor zelf wat aan rotzooien bij de leerlingen en mocht je een soort politie-agent spelen.

    Mijn docenten gaven gewoon 50 minuten les met wat mooie verhalen er tussendoor. De afschaffing van de LTS beschouw ik overigens als de overigens anti-arbeider maatregel van die van de wereld losgezongen PvdA.

    Iedereen kan toch zien dat leerlingen ongelijke capaciteiten en interesses hebben? Wat is het nut ervan om ze bij elkaar te zetten? Laat een jongen die op een schip iets wilt doen en niet zo theoretisch is toch lekker aan de gang gaan op dat schip!

    Later merkt hijzelf dat er enige kennis nodig is voor zo ver dat door collega's al dan niet op harde wijze is overgedragen.

    Groet, Jonas

    PS Het ergste was dat de leerlingen uit de zgn goede milieus zich wel redden, maar dat juist de kinderen uit de onderkant het slachtoffer werden van die socialistische onderwijspolitiek!

    Nu is dat stelletje geldverspillers in Den Haag trouwens weer erg bezig met de vrije artskeuze. Zet mijn zorgverzekering; onze ervaring met die of dat ziekenhuis is niet goed: je kan erheen, maar dan moet je wat zelf betalen. Wat is daar eigenlijk tegen? Je heb toch die vrije keuze?

    Is het probleem soms: ja ik wil alles, maar een ander moet betalen?
  14. nobahamas 16 april 2014 22:59
    quote:

    jonas schreef op 16 april 2014 22:44:

    Over die onderwijservaring van mij. Ik was ook stomverbaasd toen ik vernam dat je maar 15 minuten moest lesgeven. Daarna moest er rumte zijn voor zelf wat aan rotzooien bij de leerlingen en mocht je een soort politie-agent spelen.

    Mijn docenten gaven gewoon 50 minuten les met wat mooie verhalen er tussendoor. De afschaffing van de LTS beschouw ik overigens als de overigens anti-arbeider maatregel van die van de wereld losgezongen PvdA.

    Iedereen kan toch zien dat leerlingen ongelijke capaciteiten en interesses hebben? Wat is het nut ervan om ze bij elkaar te zetten? Laat een jongen die op een schip iets wilt doen en niet zo theoretisch is toch lekker aan de gang gaan op dat schip!

    Later merkt hijzelf dat er enige kennis nodig is voor zo ver dat door collega's al dan niet op harde wijze is overgedragen.

    Groet, Jonas
    Helemaal mee een Jonas, maar ken jij een voorbeeld dat de overheid zich richt op de markt?
    Ambtenaren leven bij de gratie van mutaties in wet- en regelgeving.
    Of de mutaties ten goede of ten kwade zijn maakt niet uit.

    Zonder mutaties kunnen we het af met 10% van het huidige ambtenarenbestand.

    Ken je de Hoogovenschool (nu Tata Steel), leidt al 45 jaar het eigen personeel op.
    Het niveau is gemiddeld MBO, maar er worden ook LBO-ers opgeleid (betaald vanaf de eerste dag)
    Alle leerlingen moeten een nationaal erkend diploma behalen, en worden niet door contracten gebonden aan het bedrijf.
    Een enkeling verlaat het bedrijf na een aantal werkjaren, maar 90% blijft er jaaaren werken.

    Het bedrijfsleven weet wel hoe het moet, al 45 jaar.
  15. [verwijderd] 16 april 2014 23:18

    Even enige geschiedenis. De heer minister Van Kemenade (PvdA) wilde zo nodig een zgn Middenschool er doorheen jassen. Daarna kwam er ene Tineke Netelbos (PvdA) om er het zgn allochtonenachterstandbeleid en het zgn Nieuwe Leren doorheen te drukken. Nieuwe Leren was wetenschappelijk gezien ,afgezien van wat adviezen van betaalde adviezen van PvdA-vriendjes, nergens op gebaseerd.

    Allochtonenachterstand was volgens de Rekenkamer in een evaluatie miljarden verspild. In de tussentijd boerde het niveau van wel achteruit.
    In het EU-Portugalaccoord moest onder leiding van Wim Kok (PvdA) heel veel mensen en ook die er niet voor geschikt waren zonodig naar de Universiteit moesten.

    Vaster zo zit dat en ik kan het niet mooier maken!

    Groet, Jonas
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 861,75 -0,42%
EUR/USD 1,0668 +0,23%
FTSE 100 7.852,74 -0,31%
Germany40^ 17.734,90 -0,57%
Gold spot 2.385,59 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,30%
WDP
+2,88%
Vopak
+1,74%
Heineken
+1,57%
B&S Gr...
+1,56%

Dalers

ADYEN NV
-3,26%
JUST E...
-2,77%
TomTom
-2,76%
AMG Cr...
-2,61%
Fugro
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links