Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,620 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

koers Galapagos 2013

4.219 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 de tuinman 5 januari 2013 12:31
    Aangezien nog niemand er aan gedacht heeft om een nieuw hoofdstuk te beginnen, dacht ik, dan neem ik die eer. Ik heb vorig jaar bijna dagelijks op dit forum alle nieuwsberichten en de meningen hierover gevolgd. Hiervoor wil ik iedereen bedanken.

    We zijn in ieder geval weer verder gegaan, waar we vorig jaar gebleven zijn en dat is een stijgende lijn. Net als eerdere jaren wordt ook dit jaar weer spannend.

    Verder wens ik iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar.
  2. poolbeer 6 januari 2013 10:24


    Farmacie lonkt naar biotech

    DEALS DANKZIJ LEGE PIJPLIJN

    door SONNY DUIJN

    AMSTERDAM – Alle ogen waren deze week gericht op de fiscal cliff, maar de farmacie worstelt sinds 2010 met een ander ravijn: de patent cliff. Patenten op belangrijke geneesmiddelen lopen af en moordende onderlinge concurrentie met goedkope, nagemaakte medicijnen verslindt de marges. Om een sterke pijplijn te houden, kunnen farmaceuten zich wenden tot biotechbedrijven. Die ruiken hun kans om de kas én hun imago te spekken.

    €20,1 miljard. Dat duizelingwekkende bedrag legde de Franse farmaciegigant Sanofi op tafel om het Amerikaanse biotechbedrijf Genzyme over te nemen. Sinds 2009 zijn deals tussen farmaconcerns en biotechbedrijven enorm populair geworden, en volgens marktexperts heeft dit alles met de patent cliff te maken. Het verlies van exclusiviteit voor belangrijke medicijnen zet druk op de marges. Specialisten zien dé oplossing in het kopen van biotechbedrijven: farmaciereuzen verschaffen zich zo een pijplijn met nieuwe middelen. De innovatie in de farmacie laat immers te wensen over.

    Een verademing voor de biotech, dat in ons land met een imagoprobleem kampt. Veel beleggers schatten het bezit van aandelen van een fonds als Pharming op dezelfde waarde als een casinobezoek.

    Het risico wordt vergroot omdat in de biotech kosten voor de baten uitgaan. Voordat een medicijn op de markt komt, moet er eerst een lange ontwikkelings- en testfase worden doorlopen die soms wel vijftien jaar duurt en waarbij de strenger geworden toezichthouders elk moment het licht op rood kunnen zetten. Zo duurt het lang voordat geld kan worden verdiend.

    Maar dat is niet de enige reden waarom biotech niet populair is in ons land. Volgens topman Onno van de Stolpe van het Belgisch-Nederlandse Galapagos wordt er te weinig geld in de sector gestoken door de overheid. „Daarom kunnen biotechbedrijven in Nederland moeilijker tot bloei komen dan in België. Maar samenwerking door grote farmaceuten doet het imago goed.”

    Hij kan het weten. Galapagos sloot een contract met farmaciereus Abbott om een medicijn dat helpt bij de behandeling van auto-immuunziekten als reuma. Na het zetten van de krabbels kon Galapagos direct cashen: $150 miljoen. Als het medicijn de volgende testperiode doorstaat betaalt Abbot nog eens $200 miljoen voor de licentie. Abbott verzorgt de rest van het traject, waarbij succesbetalingen en royalty’s op de verkoop van het medicijn voor Galapagos lonken.

    „De interesse van grote farmaceuten in biotech is van de laatste jaren, maar nu groter dan ooit”, volgens Van de Stolpe. „We zijn de samenwerking met Abbott aangegaan, maar er waren nog zo’n acht partijen die interesse toonden.”

    Biotechbedrijf Genmab is genoteerd in Kopenhagen, maar doet in Nederland research. Het bedrijf heeft onderzoek- en ontwikkelingsbanden met de farmareuzen GlaxoSmithKline uit Groot-Brittannië en Johnson & Johnson uit de VS, beide tevens aandeelhouder. Volgens topman Jan van de Winkel worden behandelingen steeds meer op individuele patiënten gericht. Over grofweg twintig jaar verwacht hij voor nagenoeg iedere kankerpatiënt een individuele behandeling. „Hierdoor zal voor de biotech veel meer geld te verdienen zijn. Het wordt steeds meer een tailormademarkt.”

    Het Deense bedrijf maakt voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen kanker menselijke antilichamen. Van de Winkel: „Antilichamen richten zich selectief op moleculen die betrokken zijn bij ziekte. De markt voor behandeling met antilichaamtherapieën zal stijgen naar $65 miljard in 2016, verwacht ik.”

    Dé trend voor de toekomst is bepaling van unieke fouten of veranderingen in het dna van tumoren van individuele patienten met behulp van sequencing . Dit is een peperdure toevoeging bij een behandeling. Binnen het dna van kwaadaardige cellen wordt daarbij exact de volgorde van de bouwstenen (nucleotides, de genetische informatiedragers) bepaald. Aan de hand van veranderingen in dna kan gesteld wat mis is in de kwaadaardige cellen, en kan met gerichte geneesmiddelen de ziekte worden aangepakt. „We willen zo van kanker een chronische ziekte te maken, waarmee patiënten nog jaren kunnen leven. Een uitgelezen kans voor de biotech en de farmacie”, aldus de Genmab-topman.
  3. [verwijderd] 6 januari 2013 20:29
    Met een persbericht op zondagavond, de eerste van het jaar


    Published: 20:03 CET 06-01-2013 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

    Galapagos presenteert op de 31ste jaarlijkse J. P. Morgan Healthcare Conferentie

    Mechelen, België; 06 januari 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, zal presenteren op de 31ste jaarlijkse J. P. Morgan Healthcare Conferentie op donderdag, 10 januari om 18.00 uur in San Francisco. De presentatie zal gevolgd kunnen worden via webcast.

    Klik hier om toegang te krijgen tot de webcast of ga naar www.glpg.com voor een digitale kopie van de presentatie. De webcast zal online beschikbaar blijven gedurende 90 dagen.

    Over Galapagos
    Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft kandidaat-medicijn GLPG0634 in klinische Fase 2 voor reuma, een JAK1-remmer, evenals één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier programma's in ontwikkeling en meer dan dertig programma's in onderzoek en preklinische fase. Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op: www.glpg.com

    CONTACT

    Galapagos NV
    Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
    Tel: +31 6 2291 6240
    ir@glpg.com
  4. harrysnel 7 januari 2013 00:59
    Hoop dat Onno ook eens met wat nieuws komt en niet weer volstaat met herhalen van Proof of Concept trial/ Abbott deal 0634. Vandaag is Vertex ivm hun presentatie op JPM conferentie al gekomen met uitwerking van strategie 2013. Interessant iig voor Galapagos is dat zij voor hun jak inhibitor naast RA uitbreiding zoeken in andere indicaties. Vertex geeft aan dat ze hiervoor samenwerking gaan zoeken met grote partij. Galapagos heeft zeggenschap over andere indicaties voor 0634 in deal afgegeven aan Abbott. Mededelingen van Vertex over deal met hun Jak voor andere indicaties kan misschien wel al wat zicht geven over de toekomstige mogelijkheden voor Galapagos/Abbott. Ook denk ik dat het intensiveren van het jak programma door Vertex wijst op goede resulten vwb veiligheid in RA tot nu toe met hun inhibitor.

    "Autoimmune Diseases

    In mid-2012, Vertex initiated a Phase 2b study of VX-509, a selective JAK3 inhibitor, in people with moderate to severe rheumatoid arthritis (RA). This study is ongoing, with data expected in the second half of 2013. Vertex believes there is a global opportunity for VX-509 to treat multiple autoimmune diseases. Vertex will evaluate collaborative opportunities that would enable the company to maximize the value of VX-509 by providing funding and capabilities to broaden and accelerate the company's evaluation of VX-509 across multiple additional autoimmune diseases globally."

    investors.vrtx.com/releasedetail.cfm?...
  5. [verwijderd] 7 januari 2013 10:23
    quote:

    bioscience schreef op 7 januari 2013 09:15:

    Goedemorgen allemaal

    Vandaag sluiten op 17,60

    Naar aanloop van de 31ste jaarlijkse J. P. Morgan Healthcare Conferentie
    a.s. woensdag

    woensdag boven de 18
    Ook een heel goede morgen. Ik vind het wel en heel positieve gedachte, maar...................

    heb geen enkel bezwaar :-)
  6. [verwijderd] 7 januari 2013 12:32
    Vervolg bericht Galapagos zoals hier eerder vermeld;


    Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld,
    verklaringen die de woorden "gelooft", "verwacht", "streeft naar", "plant",
    "tracht", "schat", "kan", "zal", "zou kunnen" en "continueert" bevatten, alsmede
    gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen
    gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die er
    toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand,
    prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie,
    beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten,
    financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke
    toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op
    deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te
    hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte
    verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document.
    Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte
    verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige
    wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of
    van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop
    dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair
    verplicht is.






    This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of
    Thomson Reuters clients. The owner of this announcement warrants that:
    (i) the releases contained herein are protected by copyright and
    other applicable laws; and
    (ii) they are solely responsible for the content, accuracy and
    originality of the information contained therein.

    Source: Galapagos NV via Thomson Reuters ONE
    [HUG#1668409]

    www.glpg.com


    (END) Dow Jones Newswires

    January 06, 2013 14:04 ET (19:04 GMT)
  7. pensionado 7 januari 2013 14:39
    UCB, Thrombogenics, Galapagos en Ablynx kunnen vandaag met nieuws komen

    maandag 07 januari 2013 om 11u07

    Vandaag begint een belangrijk jaarlijks biotech & pharma healthcare conference in San Francisco. Daar geven heel wat bedrijven uit de biotechnologiesector een groepsvoorstelling, waaronder ook vier op de Brusselse beurs genoteerde biotechbedrijven.

    UCB, Thrombogenics, Galapagos en Ablynx kunnen vandaag met nieuws komen, zo merkt Jan De Kerpel van KBC Securities op. Het is namelijk niet ongewoon dat bedrijven een dergelijke gelegenheid uitkiezen om nieuwe feiten, bijvoorbeeld rond de stand van zaken, bekend te maken.

    De meeste bedrijven zullen ook via webcast of via de eigen websites verslag uitbrengen van de presentaties. De meeting is zowel bestemd door de investment bankiers als voor de mensen uit de sector zelf, ze wordt bijgewoond door de belangrijkste mensen uit de sector.

    moneytalk.knack.be/economie/geld-en-b...
4.219 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links