Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD AEX 16-5 BANKRUN OF DE PLEURIS?

233 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nobahamas 16 mei 2012 00:04
    Als ik een Griek was met aanmerkelijk saldo op de bank, had ik nu mijn centjes thuis liggen. Of liever nog, ik had mijn Euro’tjes omgeruild voor een sterkere valuta.
    Wie in de komende dagen in Griekenland zijn rekening wil leegtrekken komt waarschijnlijk bedrogen uit: Sorry, u heeft het niet tijdig besteld / alle lijnen zijn bezet / computerstoring / onvoldoende personeel / etc.

    Kortom, het verboden woord, begint met een b en eindigt op “run”.
    Menig Griek rent niet zo snel naar de bank, of het was om de boel in de fik te steken.
    Tegoeden kun je veilig stellen, maar schulden ben je liever kwijt.

    Ik verwacht nog een behoorlijke onrust op het Griekse vasteland, en wees niet verbaasd wanneer er banken digitaal vernietigd worden.

    De huidige verlosser van het volk is de digitale schuldenvreter; een gespecialiseerd virus dat alle databestanden van banken infecteert.
    Geen backup-bestand blijft bewaard dankzij de jarenlange voorbereiding.

    Resultaat?
    Griekenland heeft schulden, en verdeelt het hoofdelijk over de bevolking.
    All foreign assests are for the European central bank!

    Kortom, voldoende kapitaal om de Grieken een nieuwe start te geven.

    Misschien een heel raar verhaal, maar in theorie zeer wel mogelijk!

  2. [verwijderd] 16 mei 2012 05:25

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de nieuwe Franse president François Hollande willen dat Griekenland de euro houdt. Dat zeiden ze na hun eerste ontmoeting dinsdag in Berlijn.
    ,,Griekenland moet weten dat Europa klaar staat om maatregelen te nemen om de economische activiteit en groei in Griekenland te steunen'', zei Hollande. Ze reageerden op de groeiende vrees dat Griekenland de euro verlaat na de komende parlementsverkiezingen.

    Hollande heeft bij Merkel verder benadrukt dat hij de Europese begrotingsregels wil aanpassen, zoals hij in zijn verkiezingscampagne had beloofd.

    ©ANP

    Tuurlijk, smijt nog maar wat extra miljarden in die bodemloze griekse Tartaros!!!

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden! "Ze" zijn aardig op weg.
  3. bouwdroger 16 mei 2012 07:32
    Mogge,

    Opening zal lager worden;

    Slot ami's was midrood

    futjes nu ook in de -

    japan ook dik in de min 1,40%

    Zelfs goud zakt langzaam aan de laatste tijd, en dat is wel vreemd. Je zou kunnen denken dat goud contra gaat aangezien het een grote veilige haven is.
    Er zit dus ook daar te veel lucht in.

    en dan nog zoals al eerder vermeld het begin van een griekse bankrun.

    groet+ suc6 met de handel,

    Tom
  4. [verwijderd] 16 mei 2012 08:46
    quote:

    bowmore17 schreef op 16 mei 2012 08:28:

    De 260 staat er binnen enkele weken. Waarom? Behoeft dit werkelijk uitleg met de huidige malaise en het aangekondigd vertrek vna Griekenland? Short gaan in de EUR lijkt me een no-brainer.
    ok als iedereen dat denkt dan gaat het dus de andere kant op
  5. [verwijderd] 16 mei 2012 08:47
    12 miljard bezuinigen, wat gaat dit inhouden voor de mensen die het nu net aan redden? Dit gaat toch negatief doorwerken, dan mag men ramen wat men wil, maar je kan mij niet wijs maken dat we volgend jaar gaan groeien. Bedrijven zullen nog meer gaan snijden in de kosten met als direct gevolg dat mensen op straat komen te staan! Dan kan men wel zeggen dat het moet, maar ik geloof dat er ook wel andere manieren zijn.

    Er wordt imo getrokken aan een dood paard! ipv innovatie en groei te stimuleren, zorgen we juist voor een verdere krimp! Jan Kees de Kut wil het ook nog niet zien, wat ben ik die man zat zeg! Het is liegen en bedriegen.

    Nu is het voor de meeste hier, als ik even naar mijzelf kijk niet zo een groot probleem, al dat bezuinigen. Maar wat gaat dit voor jan modaal betekenen?

    Men wil nu graag het model van Duitsland gaan hanteren... Omdat het daar wonder boven wonder minder slecht dan verwacht gaat. Maar als we nu de autofabrikanten buiten beschouwing laten, wat blijft er dan over?

  6. [verwijderd] 16 mei 2012 08:48
    quote:

    busefrank schreef:

    [quote alias=bowmore17 id=6273557 date=201205160828]
    De 260 staat er binnen enkele weken. Waarom? Behoeft dit werkelijk uitleg met de huidige malaise en het aangekondigd vertrek vna Griekenland? Short gaan in de EUR lijkt me een no-brainer.
    [/quote]

    ok als iedereen dat denkt dan gaat het dus de andere kant op

    niet iedereen denkt dat. ik denk onder 250. :)
  7. Max1982 16 mei 2012 08:51
    Iemand hier nog een idee bij? Dat is toch zo klaar als een klontje dat hier sprake is geweest van voorkennis?!! Maar hoe hebben ze nu zo snel een belang van 10% op kunnen bouwen? Iemand een idee??

    AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft zijn belang in telecombedrijf KPN afgebouwd tot 4,93 procent. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Onlangs werd nog bekend dat Morgan Stanley op 4 mei een belang in KPN had genomen van 10 procent. Voorheen was er nog geen belang bekend van de bank in het telecombedrijf. Bij een belang van 5 procent of meer wordt een deelneming door de AFM openbaar gemaakt.

    Op dinsdag 8 mei kondigde América Móvil aan 8 euro per aandeel te bieden voor een belang van maximaal 28 procent in KPN.
  8. [verwijderd] 16 mei 2012 09:03
    quote:

    TSKing schreef:

    [quote alias=patrick19701 id=6273601 date=201205160850]
    Wat gaan we doen zometeen? Openen met gap omlaag, gap sluiten en dan onder de 290?
    [/quote]
    Verwacht niemand een storing van het systeem , meestal in geval van paniek
    is toch geen paniek? paniek noem ik daling van ruim 3%, zou vandaag zomaar s kunnen gebeuren.
  9. [verwijderd] 16 mei 2012 09:07
    quote:

    nobahamas schreef op 16 mei 2012 00:04:

    All foreign assests are for the European central bank!
    Kortom, voldoende kapitaal om de Grieken een nieuwe start te geven.
    Misschien een heel raar verhaal, maar in theorie zeer wel mogelijk!
    Helemaal geen raar verhaal, nobahamas. AB'tje. Je hebt gelijk.
    Ik zeg al jaren: laat ze maar beslag leggen op alle buitenlandse tegoeden van de Grieken. Dat is praktisch allemaal zwart geld waarover geen belasting betaald is, en voor het overgrote deel afkomstig van corruptie. Alleen al in de rest van de EU en in Zwitserland staan er in totaal zo'n 300 miljard €: dat is meer dan de hele griekse schuld op dit moment. Allemaal geld van die corrupte bende die sinds de jaren tachtig alleen maar opgepot heeft. Het kan mij niet schelen welke griekse partij zo'n wet er doorheen jaagt, maar dan is alle leed in één klap geleden.

    Het zal niet lukken, helaas: er zitten veel te veel politici en hun vrienden en familieleden tussen die het geld zwart weggesluisd hebben. Van de familie Papandreou alleen al is bekend dat ze zo'n 50 miljoen bij zwitserse banken hebben ondergebracht.
    Ik zou eens willen weten hoeveel er bij Deutsche Bank zit. In München en in Milaan zie je bij banken borden aan de deur met "Wij spreken Grieks".
    De politiek zelf is door en door corrupt daar, en zo ook de ambtenaren, de artsen, de advocaten, de zakenmensen etc. Onder de tafel door betalen was daar immers heel gewoon.
    Geen wonder dat daar nooit of slechts minimaal belastingen geïnd werden. De immense bedragen die ze nodig hadden om hun idiote ambtenaren- en defensieapparaat te betalen kwamen rechtsstreeks van de EU, en dat al sinds de jaren tachtig. En de bealstingambtenaren kregen zelf het nodige onder de tafel doorgeschoven.
    Eruit gooien dat land. Als ze dat 2 jaar geleden al gedaan hadden had het 35 miljard gekost, nu het 10-voudige. Dat komt omdat er steeds meer aasgieren bijgekomen zijn die aan de Griekse ellende willen verdienen en druk uitoefenen op de EMU om dat te betalen.
    En die ezel van Hollande wil daar kennelijk nog aan meewerken. Het is tenslotte zijn leermeester Mitterand geweest die de Grieken de EMU binnengesleept heeft.
    Zou Merkeltje weten dat Mitterand en Thatcher de Euro onder de huidige voorwaarden in 1990 als "de prijs" voor de duitse Wiedervereinigung bedongen hebben? Ik hoop tenminste dat Helmut Kohl het haar verteld heeft.
    De D-Mark moest immers opgedoekt worden omdat die eind van de jaren tachtig te sterk geworden was ten opzichte van de Franse franc en het Engelse pond.
    Zolang Duitsland maar als melkkoe fungeert is het evenwicht in de EU immers enigszins gegarandeerd. Gaan ze eruit dan zakt de rest weg in monetaire en economische ellende. Nederland kan dan beter meegaan, want wij kunnen de rest niet in ons eentje onderhouden.
233 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0703 +0,01%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.319,39 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links