Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking desastreus voor Nederland en de wereld

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 maart 2012 19:00
    CDA-prominenten waarschuwen voor de gevolgen van bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Ze schrijven aan de CDA-onderhandelaars dat aandacht voor het buitenland niet de sluitpost van de discussie moet zijn. De brief, die al verstuurd is voor de onderhandelingen in het Catshuis begonnen, is in handen van de NOS.

    De brief is ondertekend door de oud-ministers van buitenlandse zaken Bot, Van den Broek en Kooijmans, oud-premier Lubbers, de oud-ministers voor ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne en Bukman en de oud-bewindslieden Deetman, Hirsch Ballin en Van Gennip.

    Onevenredig bezuinigen

    Volgens hen zou onevenredig bezuinigen op het buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking betekenen dat we onszelf in de voet schieten. Ze vinden dat Nederland zijn sterke internationale positie voor een belangrijk deel dankt aan het imago van internationale openheid en betrokkenheid. "En onze inzet op ontwikkelingssamenwerking heeft stevig bijgedragen aan het positieve imago van Nederland in opkomende landen", schrijven ze.

    De ex-bewindslieden schrijven verder dat Nederland er geen baat bij heeft om zich achter de dijken terug te trekken en dat ons land groot belang heeft bij de grondstoffenvoorziening vanuit ontwikkelingslanden. Ook zijn de landen van belang voor de toekomst van onze voedselvoorziening.

    Ervaring als bewindslieden

    Nederland besteedt tot nu 0,7 procent van het bruto nationaal product aan ontwikkelingssamenwerking en er zijn berichten dat VVD, CDA en PVV daaraan willen tornen en fors willen bezuinigen. De ondertekenaars benadrukken dat staatssecretaris Knapen in november nog heeft gezegd dat hij achter de 0,7 procent staat. De CDA-prominenten onderstrepen in de brief hun ervaring als bewindslieden.

    ---------------------------------------------------------------------------

    BinnenlandBuitenland

    Microsoft-oprichter Bill Gates heeft het kabinet-Rutte opgeroepen niet te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Dat zegt de filantroop in een interview met de NOS.

    In het interview roept Gates de Nederlandse regering op 0,7 procent van het bruto nationaal product te blijven besteden aan ontwikkelingshulp. Die 0,7 procent komt voort uit de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

    Beluister een fragment van het telefonische interview:

    Gates benaderde de NOS om zijn zorgen te uiten over de Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van armoede in de wereld:

    “Nederland geeft het goede voorbeeld aan andere landen. Zo heeft Groot-Brittannië voor volgend jaar het budget voor ontwikkelingssamenwerking verhoogd.”

    ‘Ontwikkelingshulp kan groot verschil maken’

    Gates, die zelf jaarlijks miljoenen aan goede doelen geeft, benadrukte hoe belangrijk ontwikkelingshulp is:

    “Ik heb met eigen ogen gezien wat een groot verschil ontwikkelingshulp kan maken. Dat is waarom ik al mijn geld erin steek.”

    “Nederlanders zouden trots moeten zijn op hun gulheid. Ze redden levens”, aldus Gates. Het zou hem teleurstellen als het terugdringen van begrotingstekorten ten koste van de armsten in de wereld gaat.

    PVV wil bezuinigen op ontwikkelingshulp

    Gedoogpartner PVV wil het liefst alleen noodhulp geven, en alle ontwikkelingshulp afschaffen. Volgens Gates is dat niet de oplossing, omdat er kinderen niet dood gaan door natuurrampen maar door de situatie in dat land.

    ---------------------------------------------------------------------------

    Als de voorgenomen bezuiniging van 1 miljard euro doorgaat, gaat dit direct en indirect vele mensenlevens kosten.

    Wij kunnen onze ogen niet sluiten voor de situatie in derdewereldlanden.

    Het is moreel niet uit te leggen dat er bezuinigd moet worden op ontwikkelingssamenwerking. En dat al zeker niet in de context van het overige beleid van dit mislukte gedooggedrocht. Wat een politieke farce, deze poppenkast rondom het Catshuis.

    Alles blijkt te draaien om het blijven rondpompen van miljardensubsidies aan banken en de Nederlandse vastgoedmafia. Dit incapabele kabinet heeft bijvoorbeeld recent honderden miljoenen euro´s weggesmeten aan de verlaging van de overdrachtsbelasting. De hypotheekrente in Nederland is veel hoger dan in andere West-Europese landen. De HRA is grootendeels een sigaar uit eigen doos. Nederland heeft per capita de hoogste hypotheekschuld ter wereld. Velen verkopen zich aan de bank. Maand na maand veel te veel geld uitgeven aan wonen. Want door iedere subsidie nemen de koopprijzen in de regel minstens evenredig toe, nogal logisch uiteraard.

    Het is pas echt liberaal, om de belastingdruk zo laag mogelijk te houden en alle onzin-subsidies op de woningmarkt volledig af te schaffen. Geef mensen de vrijheid waar ze hun geld aan willen besteden. Nu wordt vrijwel de gehele Nederlandse bevolking gedwongen tot extreem hoge maandlasten voor wonen.
    Hiervan profiteren de banken. Dezelfde banken die de huidige economische crisis hebben veroorzaakt. Echte ondernemerszin en kansrijke nieuwe bedrijven kunnen regelmatig niet tot hun recht komen, doordat veel banken niet happig zijn op het geven van krediet.
    De ECB heeft onder leiding van Mario Monti ruim 1.000 miljard euro krediet gegeven al vele Europese banken voor een cadeauprijsje van onder de kostprijs, en wel voor slechts 1% jaarlijkse rente.

    De banken hebben veel macht en dat moet natuurlijk zo gehouden worden, daar zorgt een omvangrijk netwerk van malifide topbestuurders, een omvangrijk old-boys-network en een groot aantal machtsbeluste plucheklevers wel voor. Ook over uw zelfgeregelde miljoenenbonus, een onder onsje met de Raad van Commissarissen, hoeft u zich tijdens de crisis geen zorgen te maken. Ook niet bij wanbeleid, zelfs niet bij opzet. De RvC verwacht wel af en toe een fooi of een andere gunst van u, het is maar dat u het weet.

    Maar om een cultuuromslag te bewerkstelligen, door een einde te maken aan de graaicultuur in de private en publieke sector, vereist voor de VVD politieke moed en breken met een aanzienlijk en invloedrijk deel van de eigen achterban. Als de VVD dan ook nog het omvangrijke netwerk van de vastgoedmafia durft aan te pakken, dan kan de partij zich daarna net zo goef opheffen. Dus het inperken van de HRA blijft uiteraard zo goed als onbespreekbaar.

    Enfin, al straalt de lafheid en het onrecht ervanaf, dit kabinet moet en zal bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, ook al sterven als gevolg daarvan vele mensen. Maar misschien is dat stilletjes wel wat de fascist Wilders wil, want zijn ideaal is om geen cent aan ontwikkelingssamenwerking uit te geven.
  2. forum rang 7 ffff 30 maart 2012 19:32
    Beursplein 5,

    Het heeft weinig zin om de Nederlandse Staat met Gates te vergelijken. Gates bulkt van het geld en krijgt het nooit besteed. Het is fantastisch dat hij zijn vermogen gedeeltelijk ter beschikking stelt voor ontwikkelingshulp.

    De Nederlandse Staat zit momenteel met miljarden tekorten en dan is eens kritisch kijken naar ontwikkelingsuitgaven helemaal niet verkeerd.

    Heel wat van die ontwikkelingsuitgaven hebben EIGENLIJK niets meer van doen met het helpen van straatarme, berooide, hongerige mensen. Maar werkelijk totaal niets meer.

    Ik zal je een zeer recent, voor mij stuitend voorbeeld geven: Zowel in Nederland als in België verdienen baggeraars honderden miljoenen. Het gat voortreffelijk bij al die concurrerende bedrijven als DEME, van OOrd, BAM . Jan de Nul. Nu hebben ze vorige week een mega contract in de wacht gesleept in Vietnam. Uitbaggeren grote haven en dat kost tientallen miljoenen. De financiering van dat project wordt betaald door....de Belgische belastingbetaler, want de Vietnamese regering krijgt een zeer zachte lening om dat project te financieren uit....de pot ontwikkelingshulp. Als ze die zachte lening NIET hadden gekregen, hadden de Belgen die baggeropdracht niet gekregen. En de motivering van die zeer zwaar betaalde ambtenaren van ontwikkelingshulp in België ( dus gewoon ambtenaren die niets anders doen dan belastinggeld als sinterklazen uitdelen).....Het uitbaggeren van zo'n haven komt de ontwikkeling van heel dat land ten goede.. Tja, zo kan ik het ook uitleggen!!!! Allemaal zwaar geldverlies: De ontwikkelingsinstantie met echt peperduur personeel die belastinggeld van de Belgen= ontwikkelingsgeld geeft aan de Vietnamese regering... die dat dankbaar aanvaardt en dan als compensatie de Belgen daar laat baggeren.

    Hier is echt werk aan de winkel. Al dit soort kromme constructies, die uiteraard in vele landen in West-Europa gedaan worden onder het mom van ontwikkelingshulp, moeten gewoon geschrapt worden. En wie mag dan van de Vietnamezen beaggeren...Tja wie het goedkoopst is en niet wie de financiering voor niks levert.

    Wanneer ontwikkelingsgeld daar heen gaat waar de naieveling denkt dat het gaat: naar die straatarme armoelijders...Helemaal akkoord dat ze die weer helpen aan werk , aan zichzelf ontplooien.

    Maar zaken zoals hierboven geschetst kunnen wat mij betreft geschrapt worden. Er zijn overigens afgelopen jaren veel meer van dit soort constructies bedacht en onder mom van ontwikkelingshulp uitgegeven.
    Daar is belastinggeld niet voor.

    Peter
  3. [verwijderd] 30 maart 2012 20:09
    quote:

    Ivanrybkin schreef op 30 maart 2012 20:01:

    [...]

    Bekt lekker zeker, zo'n subtiele opmerking.
    Blijkt duidelijk uit dat je weet waar je het over hebt.
    Eigenlijk maakt dit precies duidelijk hoeveel verstand je overal van hebt.

    Helaas ik pretendeer niet overal verstand van te hebben, gelukkig niet mij kop zou te klein zijn.
    Maar wel zie ik de win-win in de ontwikkelingshulp, als zolang ik weet donateur van artsen zonder grenzen zie ik moedige jonge mensen vooraan staan bij de ongelukkigen, vechten voor de alleramste levens terugkomend als uiterst ervaren geneesheren waar je wat mee kunt.
    Als donateur van Unicef als eersten erbij, die praten niet doen gewoon.

  4. forum rang 6 Fred 62 30 maart 2012 20:24
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 30 maart 2012 20:09:

    [...]

    Helaas ik pretendeer niet overal verstand van te hebben, gelukkig niet mij kop zou te klein zijn.
    Maar wel zie ik de win-win in de ontwikkelingshulp, als zolang ik weet donateur van artsen zonder grenzen zie ik moedige jonge mensen vooraan staan bij de ongelukkigen, vechten voor de alleramste levens terugkomend als uiterst ervaren geneesheren waar je wat mee kunt.
    Als donateur van Unicef als eersten erbij, die praten niet doen gewoon.

    Unicef strooit euro's

    DEN HAAG - Onder donateurs van Unicef Nederland is grote beroering ontstaan over de in hun ogen riante vertrekregeling voor de vorig jaar na een conflict opgestapte topman Henk Franken.

    Hij blijkt in totaal bijna 350.000 euro uitbetaald te hebben gekregen. Ook Unicef Nederland is niet blij met de regeling. Het bedrag bestond volgens de VN-kinderorganisatie uit een eenmalig bedrag van € 202.869 vermeerderd met zijn salaris tot 15 december, € 141.000. Veel donateurs spreken er schande van dat de vrijwilligers zich uit de naad werken om iedere euro voor het goede doel binnen te slepen, terwijl de directeur even 3,5 ton meekrijgt. Unicef Nederland bevestigt dat de bedragen zijn uitbetaald.

    Wat was hier de win-win situatie?
    Haal er nog maar een miljard af , en verdeel de overige centjes wat beter
    over de mensen die het echt nodig hebben.
  5. [verwijderd] 30 maart 2012 20:58

    Ontwikkelingshulp voor dit kabinet er was 5700 miljoen dit is meer dan 1000 euro per NL gezin.
    Nu is het 4700 miljoen en nog altijd meer dan 1000 euro per NL gezin.
    Of met andere woorden nog altijd meer dan 12 miljoen per dag ofwel elk uur 500.000 euro aan ontwikkelingshulp.
    En dit al jaren lang. En nog steeds zie ik promotie filmpjes met een vrouw met kind op de arm (huilend) tevens in verwachting en nog zes ernaast.
    En zolang dit gebeurt help hulp totaal niet.
    Bovendien toucheren de directie's van al die hulporganisatie's meer dan een ton aan salaris. Dan hebben we het nog niet over de gratis reisjes.
    Ze schreeuwen niet uit belang voor diegene die hulp nodig hebben, maar zien hun riante salarissen in gevaar. Ga eens Googelen je schrikt wat ze opstrijken.
    Niet voor niets hebben oud politici vaak dit soort baantjes en niet alleen CDAers. Bij Groen-links kunnen ze er ook wat van of niet soms Mevrouw Halsema. U dacht natuurlijk wat mijn partijgenoot Farah Karimi kan, kan ik ook.
    Hulp ja, maar dan alleen bij echte rampen. En niet een ontwikkelingsramp die al meer dan 60 jaar duurt en nog wel 60 jaar zal duren...
  6. [verwijderd] 30 maart 2012 21:34
    quote:

    ffff schreef op 30 maart 2012 19:32:

    Allemaal zwaar geldverlies: De ontwikkelingsinstantie met echt peperduur personeel die belastinggeld van de Belgen= ontwikkelingsgeld geeft aan de Vietnamese regering... die dat dankbaar aanvaardt en dan als compensatie de Belgen daar laat baggeren.
    Dat heette vroeger exportsubsidie en mag niet meer van de WTO.

    de bos
  7. [verwijderd] 31 maart 2012 00:12
    quote:

    fred 50 schreef op 30 maart 2012 20:24:

    [...]

    Unicef strooit euro's

    DEN HAAG - Onder donateurs van Unicef Nederland is grote beroering ontstaan over de in hun ogen riante vertrekregeling voor de vorig jaar na een conflict opgestapte topman Henk Franken.

    Hij blijkt in totaal bijna 350.000 euro uitbetaald te hebben gekregen. Ook Unicef Nederland is niet blij met de regeling. Het bedrag bestond volgens de VN-kinderorganisatie uit een eenmalig bedrag van € 202.869 vermeerderd met zijn salaris tot 15 december, € 141.000. Veel donateurs spreken er schande van dat de vrijwilligers zich uit de naad werken om iedere euro voor het goede doel binnen te slepen, terwijl de directeur even 3,5 ton meekrijgt. Unicef Nederland bevestigt dat de bedragen zijn uitbetaald.
    Dit salaris en de vertrekregeling is van de zotten. Dit zegt ook veel over de huidige deze tijd.

    Dit neemt niet weg dat Unicef voor heel veel mensen in ontwikkelingslanden letterlijk het verschil maakt tussen sterven van de honger, of gered worden, in vaak bijzonder moeilijke omstandigheden.

    Ontwikkelingssamenwerking is één van de betere dingen waar we belasting voor betalen.

    Rutte, kort eens op de gebakken lucht-subsidies aan de banken en de vastgoedsector. Maar dat durf je niet natuurlijk. Erg slap en voorspelbaar.
  8. [verwijderd] 31 maart 2012 00:13
    "Wat wil het kabinet?

    Net als wij kent u vast iemand met een beperking of ziekte die blij is toch te kunnen werken. Die écht trots is op zijn of haar baan. Want werken geeft een gevoel van zelfstandigheid. En een gevoel van trots om nuttig te kunnen zijn voor de samenleving. Voor al deze mensen dreigt nu zwaar weer. Want het kabinet wil meer dan 3 miljard bezuinigen op mensen met een arbeidshandicap. 70.000 plekken in de sociale werkplaatsen worden geschrapt, de Wajong uitgekleed en de uitkeringen fors verlaagd. Honderdduizenden kwetsbare mensen vallen buiten de samenleving en belanden in armoede. Een hard gelag voor een groep mensen die het al zo zwaar heeft. En dat in een van de meest rijke en welvarende landen ter wereld."

    www.laatzenietvallen.nl/teken-de-peti...
  9. @iPlof 31 maart 2012 01:04
    OWS uitgaven kunnen nut hebben zeker bijvoorbeeld als het gaat om opvang in eigen regio, handelsbetrekkingen bevorderen, economie op gang helpen en noodsteun aan de allerarmsten. Maar blind 0,7% uitgeven wat dus miljarden zijn is onzin en wordt een doel op zich. Ben zelf anti-wilders maar het is jammer dat veel partijen niet pragmatisch hier naar willen kijken. Ben het zeer eens met ffff en het geschetste voorbeeld. Vanuit mijn eigen ervaring is het zeer herkenbaar. Op een gegeven moment gaat het geld op aan het eigen zeer dure werkapparaat en iedereen die ervan profiteert. Daar ben ik zeer tegen.
  10. [verwijderd] 31 maart 2012 01:08
    Felle kritiek Lubbers op gedoogsteun Wilders

    DEN HAAG - Oud-premier Ruud Lubbers is zeer kritisch over de rol die PVV-leider Geert Wilders speelt in de Nederlandse politiek. In het EO-programma Door de wereld zegt Lubbers zaterdagavond dat de gedoogsteun van het minderheidskabinet van VVD en CDA ons land „een rotnaam in Brussel” bezorgt en dat dat tegen ons werkt, zo meldde de EO vrijdag.

    Volgens Lubbers kost de gedoogconstructie met de PVV uiteindelijk geld, omdat de economische groei erdoor lager blijft. De oud-premier is in het programma ook kritisch over het meldpunt van de PVV waar mensen overlast van Oost- en Midden-Europeanen kunnen melden. Hij noemt zo'n meldpunt „bizar”.
  11. @iPlof 31 maart 2012 01:21
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 30 maart 2012 19:00:

    Volgens hen zou onevenredig bezuinigen op het buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking betekenen dat we onszelf in de voet schieten. Ze vinden dat Nederland zijn sterke internationale positie voor een belangrijk deel dankt aan het imago van internationale openheid en betrokkenheid. "En onze inzet op ontwikkelingssamenwerking heeft stevig bijgedragen aan het positieve imago van Nederland in opkomende landen", schrijven ze.

    "Imago, betrokkenheid, onszelf in de voet schieten etc."

    Ik lees geen inhoudelijke argumenten omtrent de uitgegeven miljarden.

    Ik ben zeker niet tegen OWS op zich, maar als dit de primaire redenen zijn volgens CDA prominenten (die ms zelf ook belanghebbend zijn) overtuigt dit niet echt..

  12. forum rang 6 Fred 62 31 maart 2012 07:48
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 31 maart 2012 00:13:

    "Wat wil het kabinet?

    Net als wij kent u vast iemand met een beperking of ziekte die blij is toch te kunnen werken. Die écht trots is op zijn of haar baan. Want werken geeft een gevoel van zelfstandigheid. En een gevoel van trots om nuttig te kunnen zijn voor de samenleving. Voor al deze mensen dreigt nu zwaar weer. Want het kabinet wil meer dan 3 miljard bezuinigen op mensen met een arbeidshandicap. 70.000 plekken in de sociale werkplaatsen worden geschrapt, de Wajong uitgekleed en de uitkeringen fors verlaagd. Honderdduizenden kwetsbare mensen vallen buiten de samenleving en belanden in armoede. Een hard gelag voor een groep mensen die het al zo zwaar heeft. En dat in een van de meest rijke en welvarende landen ter wereld."

    www.laatzenietvallen.nl/teken-de-peti...
    Bijstandstrekkers willen kas niet in

    Van onze Rotterdamse redactie
    ROTTERDAM - Ruim honderd bijstandstrekkers uit de wijde omgeving zijn afgelopen maandag niet komen opdagen bij het werklozenreisje naar de kassen in het Westland. Nog eens 58 mensen zijn wel ingestapt, maar hebben alles behalve groene vingers overgehouden aan het bezoek. Als de afhakers en weigeraars geen goede reden hebben, worden ze gekort op hun uitkering.

    Uit cijfers van de gemeenten blijkt dat vooral Rotterdamse werklozen gefaald hebben. Na een voorbereidingsavond met zeshonderd werklozen wilden er slechts 325 ook echt mee in de bus om een kijkje te nemen in het kassengebied. Op de dag van vertrek lieten echter 65 mensen het al afweten. Daarnaast zijn er 28 bijstandstrekkers die meteen na het bezoek duidelijk hebben gemaakt dat ze niet aan de slag willen in de kassen.

    Over dat werk voldoening geeft , denken deze mensen heel anders.
  13. [verwijderd] 31 maart 2012 10:11
    Ik zou zeggen ontwikkelingshulp gelijk volledig stopzetten en dat geld gebruiken om in eigen land de schade voor de burger te beperken. Hier leven ook mensen in armoede en stijgen de zelfmoorden. Ontwikkelingshulp gaat veelal naar duurbetaalde ingenieursbureaus en bestuurders bij hulporganisaties. Ik heb er geen moeite mee dat die graaiers niets meer krijgen. Laat ze maar eens werken voor hun geld. Persoonlijk denk ik komt van het geld weinig echt bij de burger in een ontwikkelingsland terrecht. Voor je het weet is Nederland een ontwikkelingsland zoals het er nu aan toe gaat. Een bananenrepubliek is het al. Fijn weekend...
  14. adri67 31 maart 2012 10:40
    Waarom moet overheid opdraaien voor hulp?

    Het kabinet gaat waarschijnlijk verder snijden in ontwikkelingshulp. Rijke particulieren en het bedrijfsleven kunnen mooi in dit gat springen. Neem een voorbeeld aan Bill Gates

    Door René van Rijckevorsel

    Bill Gates geeft het goede voorbeeld Bill Gates geeft het goede voorbeeld

    Het heeft er alle schijn van dat het kabinet-Rutte 1 miljard euro extra wil bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. De krant met dit gerucht was vrijdag nog niet gedrukt, of daar was de gebruikelijke openbare brief van CDA-coryfeeën: Niet doen kabinet! Denk aan die arme Afrikanen! Denk aan het economische belang en imago van Nederland!

    Altijd weer ontwikkelingshulp. Vorige week was er de ongebruikelijke interventie van Microsoft-oprichter Bill Gates. De multimiljardair, die zijn vermogen steekt in projecten in de derde wereld, vroeg de onderhandelaars in het Catshuis om niet te bezuinigen op de relatief gulle hulp.

    Wapens
    De actie van Gates en de open brief van het CDA tonen aan hoe de hulpindustrie huivert voor forse kortingen. Dus zetten ze alle wapens in. Er is een lijntje tussen Oxfam/Novib en Gates. Gates sponsort Oxfam.

    Novib is een traditioneel met de PvdA en GroenLinks verwante hulporganisatie, die goeddeels is gefinancierd met belastinggeld. Het CDA is nauw gelieerd aan ontwikkelingsclub Cordaid en Icco, seculiere voortzettingen van missie en zending.

    Raar
    Toch is het raar dat Gates een overheid oproept om belastinggeld aan hulp te besteden. Hij had zich moeten richten tot rijke particulieren en het bedrijfsleven. Gates is zelf een voorbeeld van hoe het wél moet.

    Door in Afrika en omstreken met privaat geld te zorgen voor een beter leefklimaat, creëert hij een markt waar het bedrijfsleven – Microsoft – straks meer spullen kan slijten.

    Chinese bedrijven doen min of meer hetzelfde. Zij leggen bouwwerken aan, in ruil voor grondstoffen. Afrika profiteert daarvan: de gemiddelde economische groei is er nu 6 procent.

    Nooit geleid tot groei
    Overheidshulp heeft in al die decennia nooit geleid tot groei van betekenis. Andere rijke industrielanden maken gemiddeld niet meer dan 0,3 procent van het nationaal inkomen over. Nederland 0,7 procent.

    Het kabinet zou de post eigenlijk ook naar die 0,3 procent moeten terugbrengen, en zo 2,4 miljard euro besparen in plaats van 1 miljard. Dat is helemaal in het belang van Nederland.

    En particulier initiatief kan mooi in het gat springen, met Gates als lichtend voorbeeld.
  15. [verwijderd] 31 maart 2012 11:45
    De argumentatie van CDA kan je van mij op de vuilnishoop gooien met die CDA'ers erbij, lees heel goed wat ze schrijven!! Het gaat er dus niet om dat je mensen tracht te helpen zodat ze niet creperen van de honger maar het is slecht voor ons!! Komt het baanjesmachine dan tot stilstand bij de CDA?
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,56 +0,81%
EUR/USD 1,0661 +0,08%
FTSE 100 8.049,22 +0,32%
Germany40^ 18.009,70 +0,83%
Gold spot 2.297,41 -1,28%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
ALLFUN...
+4,35%
PROSUS
+3,69%
JUST E...
+3,58%
Philip...
+2,17%

Dalers

RANDST...
-5,94%
Akzo N...
-4,99%
NSI
-3,34%
Alfen ...
-1,82%
Fugro
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links