Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

http://petities.nl/petitie/volkert-van-der-g-mag-geen-6-jaar-strafvermindering-krijgen

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 17 maart 2012 09:27
    Ik begrijp niet waar de gratie vandaan komt om criminelen eerder vrij te laten wegens "goed gedrag". We zetten een halfgare moordenaar dus 6 jaar eerder op straat dan afgesproken is. Ik had op nu.nl gelezen dat Volkert nog steeds geen enkel mededogen heeft en ook in staat is om weer iemand om te leggen als hij het daar niet mee eens is.

    Helaas gaan die petities ons niet helpen. Het land is wel een democratie, ons rechtssysteem is dat niet.
  2. forum rang 6 Fred 62 17 maart 2012 09:30
    quote:

    Bolo schreef op 17 maart 2012 09:13:

    Laat aub mensen die daar over gaan maar oordelen. Wanneer we het volk laten beslissen krijgen we lynchpartijen zoals die voorkomen in landen met Sharia wetgeving.

    Bijvoorbeeld in het geval van een Nederlandse vrouw die in Iran was getrouwd met een Iraanse man – en zo automatisch de Iraanse nationaliteit had gekregen. Toen zij bij een Nederlandse rechter echtscheiding aanvroeg, besloot die dat het Iraanse recht van toepassing was, want dat was hun gemeenschappelijke nationaliteit. De vrouw bleef met niets achter, want Iran kent geen huwelijk in gemeenschap van goederen.

    We zijn dus al aan de sharia , Engeland is al helemaal over op sharia recht.
    En als dat zo is laten we dan V v/d G maar volgens het sharia recht berechten.
  3. [verwijderd] 17 maart 2012 09:35
    quote:

    Da Freeze schreef op 17 maart 2012 09:27:

    Ik begrijp niet waar de gratie vandaan komt om criminelen eerder vrij te laten wegens "goed gedrag". We zetten een halfgare moordenaar dus 6 jaar eerder op straat dan afgesproken is.
    De capaciteit van ons gevangeniswezen. Wat anders?
    Dit is trouwens geen gratie. Dit is een van de zegeningen van ons humane rechtssysteem. Bovendien hebben wij daar zelf niet alles over te zeggen. Kijk maar eens in de Europese Mensenrechten-verdragen. Die en het Hof in Straatsburg maken wel voor ons uit waar een veroordeelde moordenaar recht op heeft.
    De cruciale fout is geweest dat ze die vent geen TBS gegeven hebben toen. Maar ik herinner mij dat hij toen zijn best deed om "normaal" over te komen.
  4. adri67 17 maart 2012 10:24
    Hopelijk wordt het onderzoek naar onderstaande moord ooit nog eens heropend:

    Meer bewijzen tweede moord Van der Graaf
    vrijdag 7 juli 2006 08:28
    De Nationale Recherche beschikt over sterke aanwijzingen dat Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, eerder ook de milieuambtenaar Chris van der Werken doodschoot.

    Volgens een geheim rapport (pdf) van de recherche waarover De Telegraaf beschikt stapelen de bewijzen tegen Van der Graaf zich op in de zaak Van der Werken. Zo zou hij de milieuambtenaar met de dood hebben bedreigd en indertijd in het bezit zijn geweest van een vuurwapen.
    Bovendien vertoont de uitvoering van de liquidatie gelijkenis met die van Fortuyn en is zijn auto bij het plaats delict gesignaleerd. Van der Graaf beschikt niet over een sluitend alibi.
    De 43-jarige Chris van der Werken uit Nunspeet werd op zondagmiddag 22 december 1996 tijdens een boswandeling vermoord door drie kogels in de rug. Van der Werken was milieucoördinator van de gemeente Harderwijk. In die functie had hij bemiddeld bij een hoog oplopend conflict tussen de Veluwse boeren en de Vereniging Milieu Offensief van Van der Graaf.
    Bij overleg over een ammoniakreductieplan koos Van der Werken teveel de kant van de boeren, vond Van der Graaf. Hij gold daarom indertijd al als verdachte, maar er was onvoldoende bewijs tegen hem (lees de Elsevier-reconstructie van de moord Kille liquidatie op een onschuldig bospad).
    Liquidatie
    Naar nu blijkt is Van der Werken met de dood bedreigd door Van der Graaf, volgens een getuigeverklaring van een boer. Ook zou kort na de liquidatie bij het landgoed een rode Opel Kadett zijn gesignaleerd - een model en kleur auto waarin Van der Graaf toen reed. Bovendien heeft een huisbaas in de toenmalige woning van Van der Graaf een vuurwapen aangetroffen dat mogelijk gebruikt is bij de liquidatie.
    Het televisieprogramma EO-Twee Vandaag trok bijna drie jaar geleden al soortgelijke conclusies. Van der Graaf spande toen een kort geding aan bij de Raad voor Journalistiek, en werd in 2004 in het gelijk gesteld.
    Het zou niet voor het eerst zijn dat milieu- en dierenactivisten geweld gebruiken om hun idealen kracht bij te zetten. Simon Rozendaal inventariseerde eerder in Elsevier de milieuterreur. Lees Beesten van mensen - Volkert en zijn vrienden.
    Door Bas Benneker

  5. [verwijderd] 17 maart 2012 11:32
    een onderwerp zoals KONY 2012 wordt gesloten en dit belachelijk draadje niet?

    Om de politiek te vragen zich met de rechtspraak te bemoeien, past volgens mij alleen in een totalitaire/fascistische staat. Deze man heeft zijn celstraf uitgezeten en wacht nog een levenslange maatschappelijke straf...
  6. forum rang 6 Fred 62 17 maart 2012 13:41
    quote:

    Bard123 schreef op 17 maart 2012 11:32:

    een onderwerp zoals KONY 2012 wordt gesloten en dit belachelijk draadje niet?

    Om de politiek te vragen zich met de rechtspraak te bemoeien, past volgens mij alleen in een totalitaire/fascistische staat. Deze man heeft zijn celstraf uitgezeten en wacht nog een levenslange maatschappelijke straf...
    Je bedoelt de rest van zijn leven een uitkering en een maatschappij die voor hem zorgt.

    Tjonge jonge wat een straf.

    Zijn daad was totalitair en fascistisch.

  7. [verwijderd] 17 maart 2012 13:47
    quote:

    fred 50 schreef op 17 maart 2012 09:12:

    Bind hem een paar dagen vast op het GW Burgerplein.
    Daar na mag hij vrijkomen.

    We zijn dus al aan de sharia , Engeland is al helemaal over op sharia recht.
    En als dat zo is laten we dan V v/d G maar volgens het sharia recht berechten.

    Pim Fortuin zou zich omdraaien in z'n graf als hij dit soort uitspraken hoorde.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0622 -0,03%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,96 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links