Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn honderdduizendste post!!! (100,000)

143 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 juni 2011 23:31
    Hallo allemaal.
    Vandaag is het zover, mijn honderdduizendste post op dit IEX forum.
    Voor dit uniek moment op de IEX, toch nog een apart draadje ervoor.

    Het was hard “doorwerken”. Ik heb de nodige muizen en toetsenborden versleten!

    Ik ben lid geworden op 3 augustus 2005, onder de alias h.vdbilt. Dit alias gebruikte ik voornamelijk overdag vanaf mijn werkplek. Ik stopte met dit alias op 29 juli 2008 om diverse redenen.
    De teller stond toen op 26,273 posts.
    Voda werd op 2 december 2005 actief. Ik las dat vele posters 2 of meer alias namen hadden.
    Ik begreep dat eerst niet. Ik postte in het begin zeer weinig. Later dacht ik, waarom niet een alias voor overdag, en eentje voor “late middag en avond”. Zodoende kwam voda erbij.
    Ik heb dat zeer lang volgehouden, zonder dat iemand het idee had dat wij 1 poster waren (zijn).
    Pas veel later heb ik dat medegedeeld. Dat had toen nogal veel beroering gegeven.
    Die draadjes staan nog in de top-7 posts. Later zijn nog 2 hoofd-posts weggehaald door de IEX, bleek later een foutje te zijn, maar ik heb die posts nog in word staan. Wel jammer, eentje had er 93 ab’s!

    Voda nu dan op 73,727 posts, samen dus 100,000!

    Ik heb met altijd veel plezier hier gepost. Heel veel “PB’s”, nieuwsberichten natuurlijk, maar ook heel erg veel werk en energie gestoken in vele honderden openingen (dagdraadjes etc.) op vele fora, etc.
    O.a. Hagemeyer, Crucell, Boskalis, Koffiekamer, en andere fora.
    Natuurlijk ook heel erg veel vragen van posters hier beantwoord.
    Ook natuurlijk de nodige commentaren op andere posters. Vaak one-liners, vaak uitgebreider.
    Ik heb in al die tijd natuurlijk ook de nodige “botsingen” gehad met vele posters. Velen zijn allang van het forum verdwenen, een enkeling is gebleven.
    De redenen voor deze “meningsverschillen” liggen nogal ver uit elkaar.

    A) Natuurlijk de normale discussies rondom het/een “aandeel”. Dit geldt voor de meeste aandelen fora.
    Hier heb ik in de loop der tijden enorme “rellen “ meegemaakt natuurlijk.
    Soms amusant, maar vaker niet leuk. Termen als ”basher”, “pusher”, RBG ‘Roze Bril Garde’”, en vele anderen heb ik voorbij zien komen. Ik heb zoveel fora gezien en gelezen en gepost, maar bijna overal op de “hot spots” liep het soms uit de hand. Er zijn zoveel voorbeelden, te veel om op te noemen.
    Zeer vaak op de populaire fora. (heden en verleden).
    Je hebt natuurlijk altijd die groep die de koers juist omhoog wilt zien gaan, terwijl er enkelen zijn, die juist willen zien dalen.
    Die strijd zal altijd blijven.

    B) TA versus FA
    Voor de leek, Technische Analyse versus Financial Analyse.
    Ook hier zijn complete discussies ontstaan. Ik ben geen TA man, ik kijk meer wat een bedrijf doet en presteert. Ik ga hier niet verder op in.

    C) De persoonlijke aanvallen.
    Hangt vaak samen met A), maar niet altijd. Persoonlijk gezien, ervaar ik de meeste persoonlijke aanvallen jegens “mijn posts” i.p.v. aandelen gerelateerd nieuws.
    De meest negatief vaak genoemde redenen: (in willekeurige volgorde)
    1)Plak - en knipwerk.
    2)Geen eigen inbreng.
    3)Geen commentaren geven.
    4)Posters uitlokken c.q. naar het strafbankje laten plaatsen (door de IEX).
    5)Oud nieuws plaatsen wat iedereen al gelezen heeft.

    Ik wil hier kort mijn commentaar bij zetten:

    Ad 1) Zonder plak – en knipwerk zou er weinig forum zijn. Informatie hier op “een” draad plaatsen geeft juist die informatie aan hen die dat niet zo snel kunnen “ophalen” c.q . opzoeken. Vaak geeft de informatie weer “stof” tot discussie. Indien overbodig/ niet nodig, dan scroll of blader je er snel overheen.
    Mijn ervaring over al die “PB’s” is , dat de meeste mensen/posters hier over in het algemeen er (zeer) tevreden over waren (zijn). Zeker in de h.vdbilt tijd (overdag), later als voda natuurlijk ook.
    De ontvangen ab’s zeggen al genoeg! (en de ontelbare bedankjes in de velen posts).

    Ad2) Heb ik al eerder gezegd, ik heb genoeg eigen inbreng gedaan.

    Ad3) Ook dat heb ik genoeg gedaan. Kan natuurlijk niet overal tegelijk aanwezig zijn op diverse fora.

    Ad 4) Ik ben geen heilig boontje, en ja, in de hitte van de “strijd” ben ik ook vele malen te ver gegaan.

    Is natuurlijk niet goed te praten, maar het bloed werd dan ook werkelijk onder mijn nagels weggehaald. Tegenwoordig ga ik daar wat makkelijker mee om.
    Er zijn natuurlijk zat momenten geweest dat ik dacht, nu is het genoeg. Nu heb je een “Niet oke” knop, of anders een email naar de IEX. Als het te erg werd zijn er waarschuwingen uitgestuurd, en in een later stadium, werd er door de IEX een blokkade uitgevoerd. Dit is bij een aantal posters gebeurt.
    Sommige van die posters hebben nog steeds een “wrok” naar mij toe. Jammer dan, eigen schuld, dikke bult zeg ik dan. Ik geef geen ban, dat doet de IEX!!

    Ad5) Oud nieuws… Wat is oud nieuws?
    Dit begrip is zéér rekbaar. Het ene nieuws item is al verouderd tijdens het typen, het andere kan maanden of zelfs jaren “mee”.
    Gedurende de dag zijn er op diverse sites bijvoorbeeld brokers (Alex, Binck etc.), IEX, en vele andere beursgerelateerde sites velen up-to-date beursberichten. Velen geven snel een stand van moment X.
    Ja, dit soort info is natuurlijk zeer snel “veroudert”. Andere beursinfo juist niet.
    Koersdoelen bijvoorbeeld. Ik heb er zeer velen, ook achteraf, in de desbetreffende “koersdoelen” draadjes gezet. Wat maakt het dan uit of dit vaak “achteraf” is? Diegenen die wel overdag er op kunnen “traden” doen dit toch wel. Waar het mij om gaat is gewoon een compleet overzicht in dat draadje.
    En ja, ik weet ook wel dat op diverse andere wijze deze , enigszins gelijke, informatie weer terug te halen is.
    Vele andere informatie is juist niet “tijdgevoelig”. Heel veel van dit soort informatie heb ik in de loop der jaren in de z.g. langlopende verzamel draden gezet.

  2. forum rang 10 voda 21 juni 2011 23:32
  3. [verwijderd] 22 juni 2011 00:29

    Hans gefeliciteerd. Je krijgt kritiek vanwege knippen en plakken. Daar ben ik het niet mee eens. Je moet immers wel weten welk nieuws relevant is en waar te plaatsen. Bovendien geef je weldegelijk af toe een eigen mening. Als je denkt dat het beter is nu te stoppen dan zal dat het beste voor je zijn.

    Ompraten heb ik lichtelijk geprobeerd, maar ieder moet maar doen wat hij/zij het beste is. Ach mogelijk denk je over een tijdje er weer wat anders over. We keep in contact, Hans!

    Groet, Jonas
  4. forum rang 9 josti5 22 juni 2011 09:09
    Van harte, Hans: op naar de 1.000.000!
    IEX heeft alle reden om blij met je te zijn, en menig lezer óók.
    Ik vier zelf ook een beetje 'feest': dit jaar 10 jaar actief IEX-gebruiker - veel, héél veel lessen geleerd dank zij sommige goede bedoelingen en heel veel kwade bedoelingen achter postings, waarbij de pogingen tot belediging op zich wel 'leuk' waren, maar de bedreigingen voor mij een grens overschreden, waardoor o.a. het alias 'vanschoestrajohn' helaas moest worden vervangen door 'Josti5'.
    Al met al volg ik, op basis van 10 jaar ervaring, nog een klein lijstje van schrijvers-met-goede bedoelingen, steeds beter geleerd hebbend de schreeuwerds, blaters etc. te negeren - scheelt een heleboel tijd...

    Wat hébben wij, 'graankorreltjespikkers', in 10 luttele jaren niet allemaal over ons heen zien komen aan pyramidespelen, zowel in het groot als in het klein, van totale marktmanipulatie omhoog-en-omlaag tot (een kleine, persoonlijke selectie) KPNQwest, CMG, Landis, Getronics, Isotis, Pharming, Versatel, Sopheon (pff, je zult maar, als lid van het Roze Brillen Gilde, nog steeds in dat aandeel zitten), Hagemeyer, Buhrmann, de Finnen en last but certainly not least Crucell.
    Maar al met al: 10 mooie, over all zéér lucratieve jaren, mede dank zij IEX en vooral dank zij sommige forumleden.
    Tsja: word nooit verliefd op een aandeel, maar verdien gewoon je geld ermee...
    Succes,
    John
  5. forum rang 7 mvliex 1 22 juni 2011 11:17
    Voda,
    Ik hoef je niet te vertellen dat ik je 'werken' hier enorm waardeer maar gezien een van je recente berichten toch een kritische noot.

    Vanaf aug 2005 heb je gemiddeld 57 berichten per dag gepost. Haal daar vakantie en wat overig van af, dan zit je toch tegen de 50 berichten! Per dag! 7 dagen per week!
    Combineer dit met niet (altijd) een hoog beleggingsrendement, dan kan ik me voorstellen dat het privé wel eens de nodige spanning geeft thuis zoals je onlangs schreef.
    Als je beide goed kan combineren met qua beleggingen een postitief rendement en thuis een positief sentiment, blijven volhouden, je leest het, het wordt gewaardeerd. Zo niet, kies dan wat het belangtijkste voor je is.
    Ik hoop nog veel van je te lezen en je 'tegen te komen'!
    Succes.
  6. forum rang 7 ffff 22 juni 2011 11:35
    Hans,

    Een hele dikke proficiat.

    Ik behoor tot de KK-bezoekers die jouw werk enorm appreciëren. Ik heb het je al vaker verteld: Er wordt in een draad druk gediscussieerd, maar wat zeggen de financiële media er eigenlijk over...?
    En we worden op onze wenken bediend! Natuurlijk kunnen we dat zelf ook op die websites lezen en vaak hebben we dat ook al gelezen, maar het is toch handig dat er zo bij te hebben.

    Vooral afgelopen weekend heb ik dat weer heel sterk zo gevoeld: naar aanleiding van de TNT-Express draad die Hirsch opstartte , ontstond er een levendige en boeiende discussie over de splitsing van TNT en over de koersontwikkeling van de onderdelen. Dan toch ook eens even naar TNT-Express forum gesurft en daar staan me toch een stuk of wat goede postings van Hans over wat de belangrijkste brokers van deze aardbol er over te zeggen hebben. Precies op zo'n moment is het FANTASTISCH dat iemand dat op zo'n forum geplaatst heeft. Je kunt het bij je aankoopbeslissing meteen betrekken. Wat ik dan ook deed!

    Hans, BEDANKT voor al je werk, je inzet. Ik heb er veel aan gehad.
    En zolang je het nog graag doet: Zeker doorgaan. En zo gauw....ach je weet wel!

    Nogmaal proficiat!

    Peter
143 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links