Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fibonacci waaier

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2010 12:43
    Hallo,

    Ik heb een vraag over de fibonacci waaier. Deze is handig om de weerstandniveaus te bepalen door:
    -de waaier te tekenen tussen top en dal
    -een verticale lijn te trekken op een bepaalde dag (t=0)
    -overal waar de waaier en de verticale lijn kruisen is een retracementlevel.

    Bovendien kun je de ontstane horizontale retracement levels gebruiken voor mogelijk weerstand bv 3 dagen later(t=3).

    Maar, nu komt mijn vraag, wat stellen de diagonale lijnen voor die ook doorlopen en verschillend zijn van de hortizontale retracementlevels op bv dag t=3.

    Bij voorbaat dank!
  2. [verwijderd] 10 november 2010 08:00
    Fibonacci

    Ken geen toepassingen van de Fibonacci Fann wel van de Fibonacci reeks op een grafiek.

    Laat ik eerst beginnen dat alle t.a. boeken kunnen worden herschreven Fibonacci is niet de uitvinder van de reeks dat was Marcus Vitruvius Pollio al kan je daar ook weer bij opmerken dat Vitruvius; bijgenaamd "de Polenta" de reeks voor het eerst beschreef maar dat de oorsprong veel ouder is. Eigenlijk heet de reeks dus de Pollio maar omdat Fibonacci beter bekt laten we dat maar zo. Pollio was ontwerper/uitvinder van oorlogstuig en officier in het leger van Julius Caesar en werd na het verlaten van de militaire dienst architect en bouwmeester en schreef hij meerdere boeken over architectuur waarvan behalve het standaardwerk van 10 boeken niets meer bewaard is gebleven. Wel bewaard is de Palintonon beter bekend als de zogenaamde Balisto een artilleriewerktuig welke zo'n belangrijke rol speelde in de slag bij Zela waar Ceasar in 47 voor Christus Pharnaces II verpletterend versloeg, waarbij Vitruvius beklemd geraakt in zijn eigen schietapparaat en zijn linkerhand verloor en waar Peerke de beurshond de zilveren hondenpenning verdiende. www.romeinspompeii.net/hondenpenning.jpg
    Echter veel bekender is Vitruvius beroemde gerecht Polenta met kippenlevertjes bestrooid met vers gesneden peterselie. Wie het Dunkelpunt kent schiet met een Balisto en zegt daarbij Veni, vidi, vici en eet vervolgens een bordje Polenta gemaakt van kastanjemeel bestrooid met geschaafde witte truffels, schapeniertjes en kippenlevertjes uitgebakken in ganzenvet en drinkt daarbij een glaasje de Falerner.
    www.mlahanas.de/Greeks/war/CatImages/...

    De Pollio reeks geeft dus de natuurlijke verhoudingen waarin alles in de natuur is opgebouwd. Vergeet niet tot Napoleon het metrieke stelsel in Europa introduceerde was de Pollio de standaard in de bouwkunde en elk gebouw gebouwd tot deze tijd heeft als grondslag deze reeks. Voor die tijd werd alles uitgedrukt en menselijke afgeleiden zoals voeten, duimen, ellen, roeden, last en palmen.

    Nou leuk verhaal en dus eigenlijk overbodig omdat iedereen het natuurlijk al kent wat kan je er nu mee?

    print.chartnet.nl/DA7B66AD9668BDD4896...
    Afgebeeld de AEX: De blauwe lijn is de 50% Pollio zolang de AEX boven de 342 koerst is trend positief en kan iedere correctie naar 342 als een koopmoment worden beschouwd. Ergo op 3 september ontstond een Koopsignaal met als koersdoel 348.82 alles op basis van de Pollio reeks en van te voren berekend en ook doorgeven. Indien de AEX nu onder de 342 op slotbasis geraakt dan wordt het koersdoel 338 en vervolgens 335

    De berekening:
    Een Pollio reeks kan je op twee manieren berekenen:
    1 De Statische of de Fixed methode. Hierbij trek je een lijn vanaf de bodem en een top op 50 enz komen de lijnen horizontaal te liggen.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...
    2 De Dynamische methode. Hierbij wordt een majeure bodem en top genomen als uitgangspunt vervolgens berekend het programma de omslagpunten. Duidelijk te zien is waar toppen en bodems komen te liggen. De Pollio reeks is dus het instrument om koersdoelen te berekenen.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...
    De pijltjes geven dat de koop- en verkoopmomenten aan. Pollio geeft aan dat sommige omslagpunten belangrijker zijn dan andere.

    Zijn er nu bekende technische analisten welke de Pollio reeks gebruiken ja wel eigenlijk best wel veel maar ze zullen het nooit toegeven.
    Bas: www.iex.nl/Column/59168/TA-Consolidat... "De kans blijft wel op een terugtest naar het uitbraakniveau van AEX 343 in de komende dagen"
    Gökhan: www.iex.nl/Column/59172/Drie-all-time... "Er liggen meer all time highs in het verschiet zolang koersen boven de korte termijn trend blijven (142 dollar)"
    Plaatje IBM: print.chartnet.nl/1D61A3F421FBE0938C9...
    Plaatje Mac: print.chartnet.nl/DDB75BB57ACBE3B14C0...
    Nikken: www.beursplaza.com/web_analyses.asp?i... "sinds de bodem rond 335"
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Zoals je kan zien gebruiken de te duurbetaalde analisten de Pollio alleen geven ze het nooit toe. Van af nu ben je dus je eigen Bas, Nikken of je eigen Gökhan kies maar uit. T.a. is eigenlijk gewoon heel simpel onder de 50% is long er boven is short meer niet dus enige wat je moet weten is de Pollio reeks maar dat zal een duurbetaalde analist natuurlijk nooit toegeven.

    Nog niet genoemd is de zogenaamd Reeks van TijdClustering ook wel Natural Time Vibration genoemd hiermee worden de tijdsvensters berekend. Van iedere bodem wordt in een tabel elke keer een Pollio getal opgeteld vervolgens wordt dit ook gedaan met de toppen. Hierna worden de reeksen gesommeerd. De cumulaties welke de hoogste sommatie hebben maken de grootste kans op een omslagpunt. 11, 17 en 23 november zijn dus de volgende vensters in de tijd welke geopend worden waarbij de 17 is Majeur kan worden aangemerkt met een uitzonderlijke waarde van 5 in een reeks welke geteld wordt van 1 tot 6

    Als laatste en niet ter zake doende maar wel altijd leuk om te weten ook in de mens komen de Pollio getallen voor. Zo is het hoofd 1/6 van het lichaam waarbij het hoofd weer in drieën kan worden gedeeld. Vrouwen worden geacht een kleiner hoofd te hebben dan een man. Vrouwen worden ook geacht niet te passen in de Cirkel de voeten steken er n.l. uit. De afstand tussen je elleboog en je vingerkootje is altijd 1.6 van de lengte van je navel tot je voeten en van je voeten van je voorhoofd is ook weer de verhouding 1.6 Oren en neuzen blijven trouwens groeien bij vrouwen en niet bij mannen en wel tot omvang welke weer tot 1.6 van de afmetingen voor het 21ste levensjaar. Wanneer een vrouw op een man ligt vormen de voeten een perfecte cirkel. Het lichaamsopvervlakte kan je weer berekenen door het gewicht maal de lichaamslengte te nemen en dan meer te vermenigvuldigen met 0.001786

    De vraag is natuurlijk helpt het eten van Polenta of Caponata bij het traden kijk en daar moet niet neerbuigend of baliderend over worden gedaan. Professor Pieter Geyl heeft in zijn meesterwerk Napoleon uitgezocht en opgetekend wat deze meesterstrateeg voor iedere belangrijke veldslag als maaltijd consumeerde en wat bleek en dat is voor de goede orde niet te conclusie die Pieter Gyl trekt maar indien Napoleon voor de beslissende slag op 18 juni 1815 bij Waterloo gewoon zijn bordje Polenta had gegeten dan spraken we nu gewoon zoals het hoort Frans en was er geen 1e wereld oorlog geweest en ook geen 2e wereldoorlog, ook geen koude oorlog en was China geen wereldmacht geworden. Kijk en dan ga je dus heel anders naar je bordje met boterhammetjes kijken toch.
    nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Geyl

    Links:
    De mens als cirkel:
    www.bl.uk/reshelp/images/earlyprint/s...
    Gerecht:
    www.coquinaria.nl/recepten/06.3recept...
    Verhouding:
    www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaa...
    www.cultuurnetwerk.nl/producten_en_di...
    www.romeinspompeii.net/dieren.html
    Sagrada Família Gaudi
    www.agatentafelen.nl/tafelen/plaatjes...
  3. [verwijderd] 10 november 2010 18:55
    van het internet:

    Maar??Deze week kwam mijn zoontje van 10 met een boek van Enzendorffer, ?De telduivel?. Een onderwerp in dat boek was de reeks van Fibo. Met als aantekening daarbij, dat de verhoudingen en de mystiek die aan Fibo?s reeks werden opgehangen overigens voor elke andere reeks ook golden . Wat !! Dat was te gek. Onze technische analisten goeroe onderuit gehaald door een kinderboek ??? Een spreadsheetje zou de waarheid wel het licht brengen.

    Dus eens een mooie andere reeks geprobeerd: met 10 (mijn verjaardag) en 26 (mijn vrouws verjaardag) als startwaarden. Dat levert op:

    10,26,36,62,98,160,258,418,676,1094,1770,2864. enzovoort.

    Laten we deze getallen even de reeks van kennisbank noemen. Dingen naar jezelf noemen kan ik ook. Nu rekenen we eens voorzichtig de deling 1770/1094 uit, en wat blijkt: 1,618? Dit is te erg !!! Wat blijkt ? Alle rimram van Fibo?s reeks blijkt in de reeks van kennisbank exact zo te werken. Hooguit zijn er een paar getallen meer nodig om de boel stabiel te krijgen.
  4. [verwijderd] 12 november 2010 08:25
    Opening van de FTI is onder de Median Line (50% Fib). Een bestens orders Close Sell FTI deed de koers even afdalen tot 334
    print.chartnet.nl/5F8B18C3D073FD842FA...

    Steun nu op 342 vervolgens 338 en dan 335

    print.chartnet.nl/40EF7B126019FFD191E...

    Op 10 november viel de AEX uit de stijgende primaire trend.

    Steen in vijver en golvenveroorzaker is de Euro/Dollar:
    print.chartnet.nl/850C2E64075091B65E9...

    Op 5 november is het onvolprezen geprezen HS Short gegaan:
    print.chartnet.nl/F4EDBABABB5BE506017...

  5. [verwijderd] 12 november 2010 09:09
    Dag verstekeling,

    Ik val midden in je betoog en heb verder geen achtergrondkennis, maar wil me er wel graag verder in verdiepen, daarom graag een paar hints gevraagd.

    1 de statische methode. Hierbij trek je een lijn vanaf de bodem en een top op 50 enz.
    vraag: Ik begrijp niet met wat je hier bedoeld met een top op 50 enz?

    2 De Dynamische methode. Hierbij wordt een majeure bodem en top genomen als uitgangspunt vervolgens berekend het programma de omslagpunten.
    vraag: op welk programma doel je hier?

    Ik kan me voorstellen dat je het hinderlijk vindt als mensen elementaire zaken gaan vragen en dat je hier tijd in moet gaan steken, maar als je me lectuur / programmatuur kunt aanbevelen dan zal ik die eerst verder raadplegen zodat ik "domme" vragen kan vermijden.

  6. [verwijderd] 12 november 2010 09:18
    50 Is de Median Line hetgeen wil zeggen 50% van het verschil tussen de hoogste koers en de laagste koers en dan weer opgeteld bij de laagste koers of afgetrokken van de hoogste koers.

    Bij een Dynamische methode laat je het programma zelf de toppen zoeken waar bodems en/of toppen liggen. Een vaste periode laten we zeggen 10 dagen noemen we Fixed. De taal is die van ChartNet of MetaStock maakt eerlijk gezegd niet zoveel uit. Kan ook een Lotus of een ander SpreadSheet programma gebruiken.

    Bij de Dynamische methode zoek je naar Sinus golven waarbij de amplitude oftewel de hellingshoek (R2) de bodem dan wel top bepaalt.

    www.iex.nl/forum/Topic/1237417/Techni...
  7. [verwijderd] 14 november 2010 14:03
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Wel handig is zo'n Fibo Arc je kan daarmee in de tijd berekenen waar de niveaus komen te liggen. Maandag is dus belangrijk of de AEX valt uit de opgaande trend of herstelt.

    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Veronderstel dat de AEX het kanaal gaat gebruiken om te dalen tot eind november daar zal een bodem worden gemaakt om dan weer te stijgen.

    picasaweb.google.com/Tom.op.de.ArkNoa...
  8. [verwijderd] 16 november 2010 17:57
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    AEX is onder de Median (50% Fibonacci) Line gesloten zelfs op de laagste koers. Morgen 17 november draaidatum en venster in de tijd.

    Met een vorkje kan een koersdoel worden geprikt van 332 met een overshoot naar 328
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Murrey:
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Gann:
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

  9. [verwijderd] 19 november 2010 08:35
    quote:

    Verstekeling op de Ark Noach schreef:

    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    AEX is onder de Median (50% Fibonacci) Line gesloten zelfs op de laagste koers. Morgen 17 november draaidatum en venster in de tijd.

    Met een vorkje kan een koersdoel worden geprikt van 332 met een overshoot naar 328
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Murrey:
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Gann:
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Zeer interessante draad. Bedankt voor de input. Ik probeer de materie te begrijpen. Vraagje: 17 nov. draaidatum. Dat heeft dus maar heel even geduurd. Volgens mij is er gisteren weer een draaimoment ontstaan. Op dagen van grote uitslagen kun je niet snel reageren omdat deze methode naar slotstanden kijkt. Klopt dat?

  10. [verwijderd] 19 november 2010 09:38
    De 19e was een bodem de 23e wordt dan het volgende venster in de tijd.
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Murrey kleurt de dagen altijd geel weet niet waarom hij dat doet:
    www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/...

    Vuistregel is dat de ruis op de uurgrafiek 5 x zo groot is dan op de dag. Dus laten we zeggen dat een cyclus 20 punten (van hoog naar laag (oftewel van top naar bodem)) is dan zou er op de uur grafiek een Delta (verschil tussen hoog en laag) van 100 moeten komen. Op de kwartier krijg je dus nog meer ruis en een grotere Delta. Je kan soort berekeningen zelf maken.

    Werkt op alles eigenlijk uur, kwartier of 1 minuut.
    print.chartnet.nl/C8F998C70E8BCCD8E0B...

    Fibo 50
    print.chartnet.nl/EB26A872FB03CF57A2C...

    Gebruik je de slotstanden dan voorkom je problemen dat signalen tijdens de dag worden herroepen we noemen dat altijd dynamisch.
    Dus stel je krijgt tijdens de dag een koop om 10.15 maar door een beweging de andere kant verdwijnt het signaal om 17.05 dat is wat je dynamisch noemt. Je kan dat accepteren als probleem of als onbetrouwbaar en dus alleen handelen op de slotstanden. Nadeel van de slotstanden dat je altijd achterloopt de markten openen bijna altijd met gaps en zoals Ahrens zegt is het begin en het eind altijd het roerigste zal je daar de meeste schade oplopen.

    Neem je voor lief dat signalen tijdens dag kunnen verdwijnen dan kan je gewoon de 4 uur nemen of het uur.

  11. [verwijderd] 1 december 2010 22:52
    Dank voor uw update,elke keer de juiste TOP & bodem aangeven is en blijft een kunst.

    Op cente.nl kunnen ze er geen flikker van hihi.Elke keer zit die vette kale dikzak er langs.We hebben altijd nog de Fientje&Trino pijp-indicator.Hoorde pas ergens dat Hr cente deze gebruikte ?

    Zag pas dat Peet ook erg actief was op www.beursklets.nl ???
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,66 -1,29%
EUR/USD 1,0626 +0,00%
FTSE 100 7.859,96 -1,33%
Germany40^ 17.760,60 -1,48%
Gold spot 2.368,94 -0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

VIVORY...
+1,88%
Avantium
+1,85%
B&S Gr...
+1,21%
FASTNED
+0,62%
Fagron
+0,57%

Dalers

Arcelo...
-5,88%
Aperam
-5,44%
SBM Of...
-4,91%
Accsys
-3,33%
ASMI
-3,12%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links