Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
419 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
0
Portugese bankencrisis dreigt verder uit te breiden

dinsdag 29 juli 2014 om 16u53

President Anibal Cavaco Silva waarschuwde vorige week voor de fallout van de financiële problemen die aan het licht gekomen zijn bij Banco Espirito Santo (BES). De gevolgen van deze crisis kunnen veel groter zijn dan waar de financiële markten tot dusver op gerekend hadden.

De Portugese bankencrisis dreigt zich uit te breiden naar andere banken. Volgens Silva is het namelijk onvermijdelijk dat de crisis de economische groei onder druk zal zetten. De Portugese centrale bank zal daarom gedwongen worden om de groeiverwachtingen naar beneden aan te passen.

Voor dit jaar wordt nu nog gerekend op een groei met 0,90%, maar dat percentage kan in de komende maanden noodgedwongen naar beneden aangepast worden. De slagkracht van de Portugese centrale bank is bijzonder klein, want de rente staat op een historisch dieptepunt. Het rentewapen kan dus niet meer van stal gehaald worden.
HerrKaiser
0
Europese banken hebben een schrijnend tekort aan kapitaal

donderdag 31 juli 2014 om 09u48

De reserve ratio’s van de Europese banken zijn letterlijk ingestort en dat belooft niet veel goeds. De eurocraten hebben weliswaar de stress tests ingevoerd om de buitenwereld te overtuigen van het feit dat de banksector gezond is, maar veel indruk heeft Europa daar nog niet mee kunnen maken.

Die stress tests waren in het verleden zo makkelijk mogelijk opgesteld, met de enige bedoeling om zoveel mogelijk banken er heelhuids doorheen te loodsen. Verschillende banken haalden moeiteloos de eindmeet van die stress tests om al enkele weken of maanden verder roemloos door de knieën te gaan.

De Europese banken hebben een schrijnend tekort aan kapitaal, zo luidt de nuchtere waarheid. Ze moeten dus dringend geherkapitaliseerd worden maar dat is in de huidige omstandigheden makkelijker gezegd dan gedaan. De stress tests van november zullen naar alle waarschijnlijkheid eens te meer geen vrolijk beeld schetsen.
HerrKaiser
0
KBC zag over het tweede kwartaal zijn aangepast nettowinst van 485 naar 287
miljoen terugvallen. Grote boosdoener is Hongarije. KBC had vorige maand al
gewaarschuwd 231 miljoen euro opzij te zetten voor Hongarije.
HerrKaiser
0
De verzekeringstak voelde het effect van de hagelstormen in België. Het aantal schadeclaims steeg in het tweede kwartaal met 35 procent tegenover het eerste kwartaal en met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De divisie ‘Internationale Markten’, met onder meer Hongarije en Ierland, is nog steeds zeer verlieslatend. Het nettoverlies kwam uit op 176 miljoen euro, het op één na slechtste resultaat van de voorbije twaalf maanden. De nieuwe Hongaarse wet op kredieten had een sterk negatieve invloed en daarnaast zijn ook de kredietvoorzieningen opnieuw gestegen, voornamelijk vanwege Ierland.
HerrKaiser
0
Hagelstorm kost KBC al 41 miljoen euro

7/08/14 - 14u33 Bron: Belga Onder meer deze serre in Wingene werd haast volledig vernield door de hagelstorm. © belga.

De hagelstorm die tijdens het Pinksterweekend over ons land trok, heeft KBC al 41 miljoen euro gekost. In feite bedroeg de verzekerde schade zelfs 85 miljoen euro bruto.
KBC-topman Johan Thijs noemde het een zeer uitzonderlijke situatie. "In verzekeringstermen spreekt men van een '1 op 50 jaar-event'. Het is de eerste keer dat we zo een grote impact zien van één storm", klonk het nog.

HerrKaiser
0
Lees het artikel uit Trends ook maar eens over de situatie in onder meer Hongarije en Ierland. Wat tegengewicht voor de al te euforische reacties. Vooral in Hongarije zijn ze overgeleverd aan de wispelturige beslissingen van een semi-dictator.

De grote boosdoener is een recente wet in Hongarije die bepaalt dat de banken alle wisselkoersmarges en renteaanpassingen die ze hebben doorgevoerd op leningen in een andere munt dan de Hongaarse forint, moeten terug betalen aan de klanten. De wet is rectroactief en gaat tien jaar terug in de tijd.

De maatregel zal alle banken die in Hongarije actief zijn een aardige duit kosten. KBC nam hiervoor een provisie van 161 miljoen euro en daar bovenop 70 miljoen euro voor de precieze afhandeling met de klanten. De manier waarop de regeling wordt uitgevoerd moet nog vastgelegd worden in een aparte wet, die tegen eind dit jaar klaar zal zijn.

KBC is in Hongarije actief via K&H Bank, die 1,6 miljoen klanten bedient via 220 bankkantoren. Ze is de op een na grootste bank van het land. De kredietportefeuille van K&H bedraagt 5,1 miljard euro. Daarvan betreft 1,5 miljard euro leningen in een vreemde munt. In het begin van de jaren 2000 sloten veel Hongaren een hypotheek in Zwitserse frank af, zodat ze konden genieten van lagere intrestvoeten. Maar door de daling van de Hongaarse forint kwam het wisselkoersrisico naar boven en werden de leningen heel zwaar om dragen.

De Hongaarse overheid wil dat op termijn alle leningen in buitenlandse valuta weer in forint worden omgezet. De grote vraag is wie zal opdraaien voor de wisselkoersverliezen. De banken mogen vrezen dat er nog een belangrijke factuur volgt. Ook KBC houdt rekening met bijkomende verliezen op haar Hongaarse leningen in vreemde valuta: een hypotheekportefeuille van 600 miljoen euro groot en voor 800 miljoen euro consumentenkredieten die gedekt worden door een woning.

------------------------------------------------------------------------
Welke lijken gaan er nog uit kast vallen.....
HerrKaiser
0
Amerikaanse diamantbedrijf daagt KBC en Antwerpse Diamantbank voor rechter

4/09/14 - 11u38 Bron: Belga

De Amerikaanse diamantreus Lazare Kaplan heeft KBC en haar dochter Antwerpse Diamantbank voor de rechtbank gedaagd. Lazare Kaplan verwijt de bank kwade trouw omdat ze een waardevolle kunstcollectie en diamanten van een klant ondergebracht heeft in een kluis in Zwitserland. Daardoor kunnen schuldeisers zoals de fiscus en Lazare Kaplan er niet meer aan. Dat meldt "Het Journaal" (Eén) vanavond.

De diamantair Erez D., die een kantoor heeft in de Antwerpse diamantwijk, heeft meer dan 58 miljoen euro schulden bij Lazare Kaplan en bij de Antwerpse Diamantbank. Om zeker te zijn dat haar schulden betaald geraken, zou die bank waardevolle goederen van Erez D. in een kluis in Genève hebben ondergebracht. Andere schuldeisers blijven daardoor in de kou staan.

De naam van de diamantair staat ook op de lijsten van de Zwitserse bank HSBC, waarnaar de fiscus een onderzoekt voert omdat rijke Belgische klanten via die bank belastingen proberen te ontduiken. De fiscus legde al beslag op 28 miljoen euro van Erez D., maar kan ook niet aan zijn goederen in de kluis.

Lazare Kaplan wil vermijden dat KBC en de Antwerpse Diamantbank met de volledige opbrengst van de kunstcollectie en de diamanten aan de haal gaan en daagde hen daarom voor de rechter. Het Amerikaanse diamantbedrijf vindt dat alles eerlijk verdeeld moet worden over alle schuldeisers.
HerrKaiser
0
de grote banken, KBC, BNP, ING,..... geven bijna geen leningen meer en meer mensen zoeken toevlucht naar kleine duistere kredietverleners....

Recordaantal klachten over leningen

De economische inspectie heeft in 2013 een recordaantal klachten gekregen van mensen die een lening nodig hebben. Steeds meer mensen laten zich oplichten in een wanhopige zoektocht naar kredieten.

..................

zal zich laten voelen in de resultaten....
HerrKaiser
0
Goedkopere lening leidt tot wachtlijst

6/09/14 - 17u24 Bron: Belga

Nu de rente historisch laag staat, worden de banken overstelpt met aanvraagen om woonleningen te herzien. In sommige kantoren zijn er zelfs wachtlijsten, en sommige banken hebben extra personeel ingezet. Dat berichten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.

Een herfinanciering van een lening kan op dit moment tienduizenden euro's verschil maken. Volgens John Romain van kredietadviesketen Immotheker onderzochten in augustus zelfs vijf keer zoveel mensen of een herfinanciering financieel interessant is. En dat leidde ook tot veel nieuwe leningen.

Toch is er geen haast om snel de lening te laten aanpassen. "Ik ga ervan uit dat de rente nog wekenlang laag blijft. Na de uitspraken van de Europese Centrale Bank vermoed ik zelfs dat we nog een drietal jaar uitzonderlijk lage rentes gaan hebben."

-------------------------------------
zal ook aan de winsten knagen... mensen zijn niet meer zo dom
ffff
0
Dit draadje is precies vijf jaar geleden opgestart door Maria.

Daarna is Maria ten hemel opgenomen of naar andere contreien vertrokken, want na haar informatieve posting dat KBC bijna failliet was.......hebben we Maria nooit meer teruggezien.

Ondertussen is de koers ruim veertig procent gestegen in de vijf jaar, ( exclusief dividend) en werd er een karig dividend uitbetaald, maar kruipen ze er wel uit. Zie mijn posting na de posting van Maria.

Ik ga straks eens kijken of ING het beter gedaan heeft in die vijf jaar. Ik ben benieuwd.
ffff
0
www.iex.nl/Aandeel-Koers/11773/ING-Gr...


Ik sta er toch wat van te kijken: Als ik het goed gezien heb is de koers van ING vandaag zo ongeveer dezelfde als de koers begin September 2009.

Ik ben echt wat verbaasd!

Kunnen we constateren dat KBC het dus stukken beter gedaan heft en krijg ik meer begrip voor wat analyses die ik de laatste maanden las waarbij.....ING de voorkeur kreeg en krijgt op KBC......

Zeker drie maal gelezen: Analisten die ING meer koerspotentieel gaven dan KBC.


Peter
HerrKaiser
0
KBC gaat Antwerpse Diamantbank ontmantelen na mislukte verkoop

19/09/14 - 13u50 Bron: Belga

KBC heeft vandaag bevestigd dat de verkoop van de Antwerpse Diamantbank (ADB) aan de Chinese Yinren Group is mislukt. Daarom is beslist om ADB -wereldwijd de nummer twee in haar soort- "geleidelijk en op een geordende wijze" af te bouwen. "We betreuren dat daardoor een sterk merk met een lange en rijke geschiedenis en een toonaangevende speler in de diamantwereld verdwijnt", zegt KBC-topman Johan Thijs.

Eerder deze week berichtte de krant De Tijd al dat de verkoop dreigde af te springen. De reden was toen niet duidelijk. Volgens KBC heeft Yinren Group binnen de afgesproken periode geen volledig dossier kunnen indienen bij de Belgische toezichthouder, de Nationale Bank. De indieningsperiode werd zelfs met drie maanden verlengd, maar tevergeefs.

KBC is al sinds 2009 op zoek naar een koper voor haar diamantdochter. Er werden gesprekken gevoerd met meer dan 100 geïnteresseerde partijen. Eind vorig jaar was er dan eindelijk het langverwachte akkoord met de Chinezen. Die verkoop was ook het sluitstuk van het herstructureringsplan dat KBC in volle financiële crisis kreeg opgelegd door de Europese Commissie. Dat er nu gekozen wordt voor een ontmanteling van ADB is volgens KBC "conform het met Europa overeengekomen afsprakenkader over de desinvestering".
Het afbouwproces zal gebeuren via een fusie van de Antwerpse Diamantbank met KBC Bank nv. Daar zullen de kredietdossiers en activiteiten van ADB geleidelijk en op een geordende manier worden afgebouwd, met respect voor de contractuele bepalingen. Er worden geen nieuwe kredieten meer verstrekt. "Indien een derde partij in de loop van het afbouwproces een valabel en aannemelijk voorstel zou formuleren om de activiteiten van ADB, haar kredietportefeuille of onderdelen hiervan te verwerven, zal KBC dat voorstel onderzoeken voor zover het niet leidt tot een bijkomende financiële last, past binnen de met Europa overeengekomen volledige desinvestering en aanvaardbaar is voor de Nationale Bank van België", luidt het.

Het mislukken van de verkoop heeft op termijn een negatief effect op de winst- en verliesrekening van KBC. Enerzijds worden de in 2012 en 2013 geboekte waardeverminderingen teruggedraaid, met een positief effect van 100 miljoen in het derde kwartaal. Maar anderzijds zijn er over de hele afbouwperiode bijkomende kredietafschrijvingen nodig.

De ontmanteling heeft ook een effect op de tewerkstelling. ADB heeft haar hoofdzetel in de Pelikaanstraat in Antwerpen en telt 160 werknemers, van wie een honderdtal in Antwerpen. In België komt er geen collectief ontslag: een deel van de ADB-medewerkers zal instaan voor de ordentelijke afbouw, de rest zal ingezet worden in de KBC groep. De buitenlandse entiteiten van ADB zullen worden stopgezet. Beperkte teams zullen er instaan voor de afbouw van de activiteiten, voor de rest van het personeel wordt een ontslagregeling uitgewerkt.
HerrKaiser
0

'Vroeg of laat komt er een nieuwe financiële crisis'

26 september 2014 01:54

De menselijke hebzucht zal vroeg of laat tot een nieuwe financiële crisis leiden. Dat voorspelde KBC-CEO Johan Thijs op een bijeenkomst van het Financieel Forum Kempen. Hij noemde de staatssteun aan KBC nog 'de beste investering van de overheden van de voorbije 25 jaar.'
HerrKaiser
0
KBC verkoopt de Duitse activiteiten aan verscheidene investeerders verbonden aan Teacher Retirement Systems (Texas), Apollo Global Management LLC, Apollo Commercial Real Estate Finance, Inc. en Grovepoint Capital LLP.

De transactie maakt voor KBC ongeveer 100 miljoen euro aan kapitaal vrij.

De verkoop heeft geen invloed op de financiële resultaten.
HerrKaiser
1
KBC had to take a lot more provisions for Irish book again.Some interesting points in KBC statement on impact of AQR on its Irish division. www.investegate.co.uk/kbc-groep/gnw/k...
Massimo V.
1
18 analisten gaven hun prognose voor de Q3 cijfers van KBC.

De resultaten lagen (in tegenstelling tot vroeger) redelijk dicht bij mekaar. Gemiddeld komen deze analisten tot de volgende prognose voor de Q3-cijfers:

Net profit: 506 miljoen €
Adjusted net profit: 432 miljoen €

We weten nu op welke cijfers KBC zal afgerekend worden op 13/11. Ik hoop ook dat men meer duidelijkheid zal verschaffen met betrekking tot de terugbetaling van de Vlaamse steun. De reactie van de NBB op de resultaten van de stress test waren niet van die aard om echt vrolijk van te worden. Volgens de NBB blijven de Belgische banken het moeilijk hebben bij een eventuele nieuwe crisissituatie. Vermits KBC de toelating moet krijgen van de NBB wat betreft de terugbetaling aan Vlaanderen, denk ik dat men vanuit de nationale bank zal blijven aandringen om het kapitaal verder te versterker ipv de steun versneld af te bouwen. Een nieuwe kapitaalsverhoging is volgens sommige bronnen ook niet uitgesloten. Opnieuw dienen honderden miljoenen voor Ierland worden opzijgezet.
HerrKaiser
0
Luc Coene (NBB): 'Er moet in België minstens één grootbank verdwijnen'

31/10/2014 om 10:30

"We zitten met vier grote banken in België, dat is er minstens één te veel". Dat zegt Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank in Z-Talk Goossens.


"Op de Belgische markt is een concurrentieslag aan de gang inzake hypotheken en leningen aan bedrijven, waardoor de marges van de banken onder druk staan. Bovendien kampen ze met een te grote kostenstructuur omdat ze zich niet meer bezighouden met buitenlandse activiteiten, zoals voor de crisis. Het personeel zal vanzelf afgebouwd worden door het uittreden van de babyboomgeneratie. Maar ook de informatiesystemen die elk van die banken moeten aanhouden zijn te duur. Banken zouden dus beter fuseren of door buitenlandse partijen worden opgekocht," aldus de gouverneur.

In het feit dat een bank in buitenlandse handen valt, ziet Luc Coene niet meteen graten. "Het enige nadeel is dat de meer gesofisticeerde financiële jobs naar het buitenland zullen verdwijnen. "

Luc Coene schetst in Z-Talk Goossens ook hoe de Nationale Bank er over een vijftal jaar zou moeten uitzien. Hij vertelt over haar nieuwe taken, het personeel dat hiervoor nodig is en hoe groot het directiecomité zou moeten zijn. Ook laat hij zijn licht schijnen over de maatregelen die de federale overheid neemt om de economie terug in gang te krijgen. Die volstaan volgens hem niet.
419 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Nieuwe records op Wall Street

21:23 De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag op de laatste handelsdag van oktober stevig in de plus gesloten... 1

  Indices

  AEX 411,32 +1,89%
  DAX 9.292,98 +1,95% #
  Dow Jones Indus 17.357,63 +0,94% #
  EUR/USD 1,25 -0,64%
  FTSE-100 6.546,47 +1,28%
  Gold spot 1.174,40 -2,15%
  NY-Nasdaq Composite 4.630,74 +1,41%

  Stijgers

  BESI
  +8,63%
  Accell
  +4,34%
  Nieuwe...
  +3,74%
  Heijmans
  +3,34%
  ASML
  +3,16%

  Dalers

  USG
  -10,65%
  Fugro
  -7,74%
  Imtech
  -5,43%
  Ordina
  -4,12%
  Arseus
  -2,64%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  R0ME0 op 31-okt-14 22:35
  (1)

  boldie op 31-okt-14 22:29
  (1)

  gerrit 69 op 31-okt-14 21:29
  (7)

  alexmaniax op 31-okt-14 20:37
  (1)

  Heinz op 31-okt-14 19:22

  Column Forum Meer»

  (457)

  Helsinki op 31-okt-14 23:01
  (16)

  moneypocket op 31-okt-14 22:57
  (6)

  Weetnix op 31-okt-14 21:49
  (10)

  Lemar op 31-okt-14 20:41
  (15)

  Braams op 31-okt-14 20:20