Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
399 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
0
Woningkrediet minder toegankelijk voor jongeren

vrijdag 31 januari 2014 om 12u06

Veertigplussers tekenen voor het gros van de toegestane woningkredieten. Het aandeel van de eigen inbreng bij een woningkrediet neemt toe. En kredieten met een looptijd van langer dan 25 jaar zijn helemaal uit de gratie. Dat blijkt een analyse van KBC.

KBC analyseerde de cijfers van zijn in 2013 toegestane woningkredieten en vergelijk de uitkomsten met de cijfers uit 2012 en 2008. Daarbij stelt de bank vast dat de gemiddelde leeftijd van de kredietnemer blijft stijgen. KBC geeft toe dat het vandaag voor jongere mensen moeilijker is om een woningkrediet aan te gaan. De ‘eigen inbreng’ is terug belangrijker bij het beoordelen van kredietdossier. KBC wijst er op dat de financiële instellingen op vraag van de NBB striktere regels hanteren voor het indekken van risico’s.

Meer leningen om te verhuren

Het aandeel van de jongvolwassenen (jonger dan 30 jaar) daalt voornamelijk ten voordele van de leeftijdscategorie ouder dan 40 jaar. In 2008 waren veertigplussers goed voor 40 procent van de toegestane woningkredieten, in 2013 liep dat op tot bijna de helft. Het stijgende aandeel van de veertigplussers staat wellicht niet los van de toename van het aantal kredieten met als doel te verhuren. In vergelijking met 2008 gaat het om een stijging van 9 procent.
Een andere opvallende trend is de opmars van de alleenstaanden op de krediet-/woningmarkt: in 2013 werd een op drie kredieten toegestaan aan één kredietnemer terwijl dat in 2008 nog één op de vier was.

Kortere looptijden

Volgens de cijfers van KBC stijgen de investeringsbedragen, maar resulteert dit niet in hogere kredietbedragen. Het aandeel van de kredieten met een kredietbedrag groter dan 200 000 euro daalt sinds vorig jaar. Dit impliceert dus dat kredietnemers een groter deel financieren met eigen middelen. Bij KBC is het aandeel van de cliënten die meer dan 20 procent van hun woningproject met eigen middelen financieren op een jaar tijd gestegen met 7 procent. Tegelijkertijd stelt KBC vast dat leningen met een looptijd van meer dan 25 jaar helemaal uit de gratie zijn: amper 1 procent van de ontlener financiert de woning op meer dan 25 jaar; in 2008 was dat nog 19 procent. (LV)
HerrKaiser
0
Based on earnings KBC would see exposure of 42% of 2014 net profits related to EM s.shr.lc/1iwB4YP


dat is serieus... als de volgende weken alles weer fout gaat....
ffff
1
ffff
0
Herr Kaiser,


Je bent en blijft wel een speciale:
In het ene draadje post je ....KBC gaat onder de 40 Euro

en nog geen twaalf uur later.....

Post je in het andere draadje: KBC op naar de 50 Euro....


Wat moeten we nu aan met dit soort postings?

Wat vind je daar nu zelf van ?

Vooral dat splitsen in twee draden van twee totaal tegengestelde opinies....

Enfin...zo zit je altijd goed....

www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...


Peter
HerrKaiser
0
While it would invest another third in its business, the final third would be used to fund a dividend from 2016 at a payout ratio of at least 50 percent, the company said ahead of its investor day on Tuesday. The group said in February that it would not pay a dividend for 2015. If the bank pays a dividend, it also has to pay 8.5 percent interest on the remaining state aid to meet requirements imposed by the European Commission. KBC said that it aimed for total capital ratio of 17 percent with a minimum common equity tier 1 ratio of 10.5 percent.
Massimo V.
0
€38,15 is de volgende steun. Als we daar onder gaan valt het kaartenhuisje in... geduld
whammy
0
De Franse bank BNP Paribas krijgt mogelijk een verbod van een jaar op het wisselen van valuta's in Amerikaanse dollars.
Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen. De schorsing wordt opgelegd door de Amerikaanse justitie wegens stelselmatige schending door de bank van Amerikaanse sancties tegen landen die terroristen steunen.
www.bloomberg.com/news/2014-06-26/bnp...
HerrKaiser
0
KBC ondervindt geen hinder van bankencrisis in Bulgarije

maandag 30 juni 2014 om 14u43

De Europese Unie heeft een kredietlijn opgezet om de Bulgaarse banken van geld te voorzien na een bank run op twee van de grootste banken van het land.

KBC ondervindt geen hinder van bankencrisis in Bulgarije, zo liet de bank vanmorgen weten. Bank Degroof handhaaft een advies reduce en het koersdoel van 36 euro. Op de Europese beurzen valt vanmorgen weinig of niets te beleven.

Een centrale bank moet volgens professor Stefan Duchateau de economische cyclus anticiperen en kan zich de luxe niet veroorloven om ex post maatregelen te nemen om een eventuele opstoot van inflatie te bedwingen.

Die vraagt immers een additionele rentestijging die van aard kan zijn de economie disproportioneel af te koelen. In technisch jargon uitgedrukt: Een monetaire overheid mag nooit het risico lopen “to fall behind the curve”.
HerrKaiser
0
KBC zwak gestemd op Brusselse beurs na waarschuwing Erste Bank

vrijdag 04 juli 2014 om 09u42

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De BEL 20 verliest ongeveer een kwart procent, KBC is de sterkste daler binnen de index. Dat heeft onder andere te maken het feit dat de Oostenrijkse Erste Bank waarschuwde dat problemen in Oost-Europa er toe zullen leiden dat het boekjaar 2014 in het rood wordt afgesloten.

HerrKaiser
1
Erste Bank Shares Plunge on Profit Warning

"This has an obvious negative read-across" to other banks including Raiffeisen and KBC Groep NV, wrote analysts at Berenberg Bank in a note to clients. "For the rest of sector, it serves as a warning that market remains too complacent about impact of European Central Bank's Comprehensive Assessment, including the Asset Quality Review. Do not underestimate the Frankfurt inquisition," they added. Stocks in KBC fell by 1.6% early Friday. online.wsj.com/articles/erste-bank-sh...
Massimo V.
0
quote:
HerrKaiser schreef op 4 jul 2014 om 15:54:

Erste Bank Shares Plunge on Profit Warning

"This has an obvious negative read-across" to other banks including Raiffeisen and KBC Groep NV, wrote analysts at Berenberg Bank in a note to clients. "For the rest of sector, it serves as a warning that market remains too complacent about impact of European Central Bank's Comprehensive Assessment, including the Asset Quality Review. Do not underestimate the Frankfurt inquisition," they added. Stocks in KBC fell by 1.6% early Friday. online.wsj.com/articles/erste-bank-sh...


Had KBC niet al grote kuis gehouden in Hongarije? Die toestand was toch verleden jaar al gekend...


Het wordt alweer genuanceerd...KBC heeft blijkbaar een ander verhaal in Hongarije...

KBC heeft voor 5 miljard € leningen uitstaan in Hongarije.
HerrKaiser
0
Grootste Oostenrijkse bank duikt duizelingwekkend snel in het verlies

dinsdag 08 juli 2014 om 13u06

De grootste Oostenrijkse bank is duizelingwekkend snel in het verlies gedoken, Erste Bank wordt achtervolgd op verliezen geleden op kredieten toegestaan op Oost-Europese landen, op de eerste plaats in Roemenië en Hongarije. Maar de problemen bij de Europese banken vormen slechts een symptoon van iets wat veel dieper ligt.

Het wordt stilaan duidelijk dat de enige manier waarop Europa een financiële crisis kan vermijden, het continu doorrollen van de schulden is. Dat is ook de reden waarom de Japanse centrale bank vorig jaar haar ambitieus programma van Quantative Easing heeft gelanceerd.

Het is tevens ook de reden waarom Mario Draghi vorige maand het NIRP programma heeft doorgevoerd. Draghi moet alles doen wat in zijn macht ligt om te beletten dat de Europese banken geconfronteerd worden met de duizenden miljarden dollars aan verliezen die ze opgestapeld hebben.
HerrKaiser
0
Woensdag 9 juli 2014
Bankverzekeraar KBC Groep dreigt in Hongarije met een extra kost van 162 miljoen euro geconfronteerd te worden. De financiële lasten zijn volgens de bankverzekeraar gekoppeld aan nieuwe maatregelen die de Hongaarse regering heeft genomen voor kredieten aan particulieren.

Vele Hongaarse onderdanen hebben in het verleden kredieten afgesloten in vreemde valuta. Door een ongunstige wisselkoers van de Hongaarse forint leden de betrokkenen daarop echter belangrijke verliezen. De Hongaarse regering heeft nu beslist dat de financiële instellingen die verliezen moeten compenseren.

De maatregel treft ook K&H Bank, een Hongaarse divisie van KBC Groep. Mogelijk zouden de kosten voor K&H Bank, afhankelijk van de gevolgde berekeningswijze, in het verdere verloop van dit jaar nog eens met 70 miljoen euro kunnen toenemen. Op termijn moet KBC Groep volgens de krant De Tijd zelfs rekening houden met een provisie van 600 miljoen euro op zijn Hongaarse activiteiten.

Bron: Express.be

dividend zal voor 2020 worden al er nog lijkjes uit de kast komen vallen !
HerrKaiser
0

KBC verlaagt spaarrente


KBC verlaagt op 1 augustus de basisrente op zijn klassieke spaarboekje van 0,35 naar 0,25 procent. Aangezien de getrouwheidspremie stabiel blijft op 0,15 procent, daalt de totale vergoeding van spaartegoeden die één jaar blijven staan tot 0,4 procent.
©Photo News

'Door een aanhoudend klimaat van lage rente ziet KBC zich genoodzaakt de vergoeding op de klassieke spaarrekening aan te passen', zegt de bank in een persbericht. De langetermijnrente is de jongste weken sterk gedaald, terwijl de kortetermijnrente sinds de renteverlaging van de Europese Centrale Bank historisch laag blijft.

399 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beursherstel zet door

12:55 De Europese aandelenbeurzen wisten woensdag het herstel voort te zetten, na de recente koersdalingen als ge...

  Indices

  AEX 409,33 +0,34%
  EUR/USD 1,3468 +0,02%
  FRANKF.-Xetra Dax 9.786,21 +0,53%
  Gold World Spot(USD) 1.307,67 -0,02%
  IEXFonds 40 191,44 +2,45%
  LONDEN-FTSE 100 6.808,54 +0,19%
  NY-DJ-Industrial Avg 17.113,54 +0,36%
  NY-Nasdaq Composite 4.456,02 +0,71%

  Stijgers

  Imtech
  +15,64%
  Akzo N...
  +4,16%
  DPA
  +3,73%
  Ballas...
  +1,92%
  BESI
  +1,73%

  Dalers

  Corio
  -2,63%
  Binck
  -1,75%
  Esperite
  -1,46%
  Wessanen
  -1,35%
  Value8
  -1,31%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  pmsbutternutter op 23-jul-14 13:18
  (2)

  Da Freeze op 23-jul-14 11:54
  (1)

  hansome op 23-jul-14 10:11
  (8)

  carson kid op 23-jul-14 10:07
  (1)

  $euri op 23-jul-14 09:59

  Column Forum Meer»

  (6)

  Mr Baldy op 23-jul-14 13:03
  (261)

  Zen Master op 23-jul-14 12:59
  (6)

  Modbreak Henk op 23-jul-14 12:56
  (14)

  kees5555 op 23-jul-14 12:23
  (1)

  gva380 op 23-jul-14 10:09