Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
440 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
0
De Hongaarse regering wil een nieuwe taks invoeren op de verkoop van
beleggingsfondsen. Dat dreigt een nieuwe tegenvaller te worden voor KBC-dochter

De Hongaarse minister van Economie Mihály Varga wil een taks van 25 procent
introduceren op de commissies die banken verdienen op de verkoop van
beleggingsfondsen. Hoe groot de impact van de nieuwe taks kan zijn voor K&H, is
nog niet duidelijk.

KBC wil en mag - gezien de nakende bekendmaking van zijn resultaten op 13
november - weinig of geen commentaar geven. 'We geven geen indicaties of maken
geen schattingen betreffende eventuele belastingheffingen waarvan de wet nog
niet bekrachtigd is', klinkt het aan de Havenlaan. De bank-verzekeraar geeft
enkel aan dat K&H in zijn productenaanbod ook beleggingsfondsen heeft. KBC is
met K&H de tweede grootste speler op de Hongaarse bankmarkt na het lokale OTP.

Blok aan het been

De Belgische bank-verzekeraar is er al jarenlang aanwezig. Maar het land is de
laatste tijd steeds meer een blok aan het been van KBC. In het tweede kwartaal
moest de groep een provisie van 231 miljoen euro aanleggen voor de beslissing
van de Hongaarse regering om banken te doen opdraaien voor hypotheekleningen die
werden aangeboden in vreemde valuta.

Door die provisie én de stevige Hongaarse bankentaks zal de lokale dochter van
KBC dit jaar in het rood duiken. De bank-verzekeraar overweegt evenwel niet om
uit Hongarije te vertrekken. 'Hongarije is ondanks de moeilijke wetgevende
context een kernland voor KBC en dat zal zo blijven. Als je kijkt naar onze
franchise daar, dan zijn zowel onze bank als onze verzekeraar in het land
intrinsiek winstgevend en dragen ze bij tot onze resultaten. Dit jaar zal dat
niet het geval zijn, maar de basis is gezond. Wat nu gebeurt, is eenmalig', zei
CEO Johan Thijs deze zomer.

De omstreden internettaks van de Hongaarse premier Viktor Orbán lijkt
ondertussen begraven te zijn. Nadat hij die een week geleden had aangekondigd,
volgde een storm van protest, in eigen land en in Europa. Maar of de wet nu ook
definitief van de baan is, is hoogst onzeker.
Tijd Realtime
HerrKaiser
0

Meedere verzekeraars niet klaar voor nieuwe crisis

Vandaag om 015:30 door Nico Tanghe

Verschillende Belgische verzekeraars hebben te weinig geld in kas om een nieuwe zware marktcrash op te vangen. Zij staan nu onder druk om vers kapitaal op te halen of andere maatregelen te nemen.

Minstens twee Belgische verzekeraars, mogelijk zelfs drie, hebben bij een nieuwe, zware financiële crisis onvoldoende kapitaal in reserve om aan hun klantenverplichtingen te voldoen. Dat blijkt uit een Europese stresstest waaraan voor ons land vijf grote spelers (deels) deelnamen: AG Insurance, KBC, Axa Belgium, Ethias en Allianz Belgium. Een Europees examen dat voor het eerst werd uitgevoerd volgens de nieuwe, strengere kapitaalregels (Solvency II) die gelden vanaf 2016.

Een minderheid van de Belgische verzekeraars (wellicht twee) had volgens de Nationale Bank te weinig geld in reserve in een extreem stress-scenario – de zogeheten double hit – waarin zowel de waarde van hun investeringsportefeuille (met vooral Belgisch staatspapier) als de rentecurve sterk daalt. Eén Belgische verzekeraar zakte ook voor een ‘Japans scenario’ met een langdurig lage rente.

Welke individuele Belgische verzekeraars zakten voor de test, is niet bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk of één en dezelfde Belgische speler zakte voor beide stress-scenario’s. Het toezicht op verzekeraars blijft voorlopig nationaal. Hoe de Belgische verzekeraars moeten reageren op deze Europese test, hangt daarom af van de Nationale Bank.

-------------------- vandaar de geruchten van een nieuwe kapitaalsverhoging ?
HerrKaiser
0
HerrKaiser
0
Familie Donck ietsje kleiner in KBC

03 december 2014 15:57

3D en Ibervest, twee investeringsvehikels van de familie Donck, verkochten enkele dagen geleden voor 5,45 miljoen euro aan KBC-aandelen. Ook andere insiders van de bank-verzekeraar staan de laatste weken aan de verkoopzijde. www.tijd.be/ondernemen/banken/Familie...
HerrKaiser
0

Wederom insiders die dumpen....

Datum Naam Transactie Aantal Prijs Tot. waarde
08/12/14 Jozef Cornu
Verk. aandelen 2.000 46,850 EUR 93.700,00 EUR
05/12/14 Jozef Cornu
Verk. aandelen 2.000 46,000 EUR 92.000,00 EUR
HerrKaiser
0
KBC verlaagt spaarrente naar nieuw dieptepunt

15 december 2014 16:50

KBC verlaagt dinsdag de totale vergoeding van zijn klassieke spaarboekje naar amper 0,25 procent. De bank is de eerste die zo weinig rente biedt. Ook BNP Paribas Fortis zet het mes in de spaarrente.


de bankrun kan beginnen....
Massimo V.
1
KBC heeft in Hongarije een groot aantal leningen uitgegeven in Zwitserse frank (omwille van de lage intrest). Door de crisis en de daarmee gepaard gaande daling van de Forint, heeft de Hongaarse regering beslist dat deze leningen terug moeten omgezet worden in Forint en dit aan de oorspronkelijke wisselkoers. Kbc heeft voor deze wetgeving reeds voorzieningen aangelegd. In hoeverre dit allemaal al uitgevoerd is weet ik niet. Indien er nog omzettingen moeten gebeuren zal dit zeker een extra zwaar negatief effect hebben. Vandaar dat KBC Ancora amper steeg de laatste weken, waar meestal LT-beleggers actief zijn. Integendeel, de laatste dagen zijn er grote blokken van 10.000 stukken door insiders en andere grote spelers gedumpt in aanloop naar de cijfers van het moederbedrijf KBC in feb 2015.
HerrKaiser
0

Herfinanciering woonkredieten doet banken pijn
Patrick Claerhout Patrick Claerhout

29/01/15 om 15:04

De massale herfinanciering van woonkredieten in de tweede helft van vorig jaar heeft veel banken pijn gedaan. Daarom pleit de sector voor een hogere wederbeleggingsvergoeding.


Het jaarverslag 2014 van de Beroepsvereniging voor het Krediet (BVK) maakt melding van een "enorme herfinancieringsgolf" van hypothecaire kredieten in de tweede helft van vorig jaar: "Kredietnemers dienden massaal verzoeken in tot herziening van hun rentevoet. Ondanks het feit dat de meeste kredietnemers gekozen hadden voor een vaste rentevoet voor de looptijd van het krediet, en dus niet voor een herziening in aanmerking kwamen, konden de meest kredietgevers, om commerciële redenen, niet anders dan een verlaging van de rentevoet toestaan."

In de maanden september en oktober 2014 waren twee op de drie verrichtingen op de markt van het hypothecaire krediet herfinancieringen.

Gérald Bogaert, voorzitter van de BVK, maakt melding van 30.000 externe herfinancieringen, goed voor miljarden euro's. Bij een externe herfinanciering sluit de klant zijn bestaande lening af om een voordeliger lening aan te gaan bij een andere bank. Dat kan middels het betalen van een forfaitaire wederbeleggingsvergoeding (een soort schadevergoeding), die drie maanden rentelasten bedraagt. Dat vindt Bogaert aan de lage kant. "Drie maanden intresten is onvoldoende om het verlies van de kredietverschaffer te compenseren".

Bogaert wil het herfinancieren van een woonlening voor de consument duurder maken. Hij pleit voor een wederbeleggingsvergoeding die neerkomt op zes maanden rente op het resterende bedrag. Zo niet, moeten langlopende kredieten met een vaste rentevoet ter discussie gesteld worden, zegt Bogaert.

Volgens de voorzitter van de BVK zal de massale herfinancieringsgolf van eind 2014 de kredietinstellingen nog lang achtervolgen. Naast de 30.000 externe herfinancieringen waren er een pak interne herfinancieringen, waarbij de banken de verzoeken van hun klanten om lagere rentetarieven willens nillens inwilligden. Dat weegt zwaar door. Bogaert: "Dikwijls wordt vergeten dat de kredietgever zelf deze overeenkomsten, gelet op hun lange looptijd en de vaste rente, opnieuw heeft omgezet in andere engagementen."

De zeer lage rentevoeten en de hervorming van de woonbonus zorgden eind vorig jaar voor een explosie van het aantal kredietaanvragen. De verwachting is dat de markt in 2015 een belangrijke terugval zal kennen.
HerrKaiser
0
KBC Ancora heeft een negatief resultaat behaald van 10,7 miljoen Euro over het eerste halfjaar van boekjaar 2014/2015.
ffff
0
Kaiser,

Wat mij verbaasd heeft is het feit dat er 9,6 miljoen betaald is aan rentes, hetgeen al 20 jaar zo ongeveer hetzelfde patroon vertoont. Men heeft geld geleend voor de aankoop van de KBC-aandelen. Dus daar valt niks over te zeggen, maar wat mij verbaasd heeft zijn de in mijn ogen torenhoge..." werkingskosten" van zomaar eventjes 1,1 miljoen Euro voor een half jaar administratie.

Ik begrijp het echt niet. Ze hebben niet één aandeel KBC gekocht en niet één aandeel KBC verkocht. Om het wat flauw te zeggen: Ze hebben een half jaar geleden het kantoor op slot gedaan en alleen de poetsvrouw is de planten wat water komen geven en toch...... De werkingskosten waren 1,1 miljoen.

Om naar een portefeuille op een computerscherm te kijken? Ik snap er NIETS van !

Nogmaals: De kosten van de lening bedroegen 9,6 miljoen, dus die zijn netjes betaald.

Peter
ffff
0
Kaiser,

Ik neem aan dat jij ook geen idee hebt waar die kosten liggen. Ik heb, gewoon voor de aardigheid eens een mailtje naar Ancora gestuurd, waar die kosten toch vandaan komen.


Verder nog een verontrustend bericht op financiële sites: Net zoals in België enkele jaren geleden, net zoals in Cyprus enkele jaren geleden zijn nu de Russen de klos:

Als belegger en spaarder is het toch goed om ALTIJD in je achterhoofd te houden: Plots komt die dag....dat je je centen niet van de rekening kunt afhalen. België, Cyprus, Rusland....
Wie volgt....?


Die größte Bank Russlands, die Sberbank, hat die Barabhebungen am Geldautomaten aus Angst vor einer Kapitalflucht limitiert. Ab März können russische Kontobesitzer nur noch umgerechnet 637 Euro pro Tag abheben.
.

Den russischen Banken geht es schlecht. Nicht nur sinkende Gewinne und immer mehr risikobehaftete Kredite machen den Geldinstituten zu schaffen, auch die westlichen Sanktionen aufgrund der Ukraine-Krise und der fallende Ölpreis setzen den Banken immer mehr zu. Einige Geldhäuser mussten bereits um Staatshilfen bitten. Das alles bleibt den russischen Bankkunden nicht verborgen, die ihrerseits immer mehr Bargeld von ihren Konten abziehen und die Banken damit noch mehr in Bedrängnis bringen. Die Angst vor der zunehmenden Kapitalflucht treibt die Geldhäuser nun zu drastischen Maßnahmen: Mit der Sberbank hat nun auch die größte Bank Russlands die Bargeldabhebungen extrem eingegrenzt. Ab dem ersten März soll das Bargeldvolumen, das die Anleger pro Tag mit den beliebtesten Karten Visa Classic und MasterCard Standard von einem Bankautomaten beziehen können, von 150.000 Rubel auf lediglich 50.000 Rubel limitiert werden. 50.000 Rubel entsprechen aktuell etwa 637 Euro. Dabei ist die Sberbank jedoch nicht die Vorreiterin mit dieser Maßnahme. Die russische SB Bank verbietet schon seit geraumer Zeit jegliche Bargeldabhebungen. Dieses Verbot wurde erst vor wenigen Tagen weiter verlängert.
Massimo V.
0
Ik vraag me ook of in welke mate de verzekeringstak begint te lijden onder de extreem lage LT rente. Vooral de levens- en groepsverzekeringen. Op groepsverzekeringen bijvoorbeeld moet bijvoorbeeld nog steeds 3,25 % minimum gegarandeerd worden voor nieuwe stortingen.

Vooral het massaal herfinancieren van hypothecaire kredieten lijkt mij een probleem voor veel banken. Temeer daar de verbrekingsvergoedingen (2 maand interest) de geleden verliezen bij lange na niet kunnen vergoeden.
HerrKaiser
0
KBC said that it would not pay a dividend for its 2015 results as it aims to avoid a coupon payment.

BRUSSELS: Belgian financial group KBC on Thursday posted a better-than-expected adjusted net profit for the final quarter of 2014 as interest income expanded and loans and deposits grew in its main markets.

Net profit, adjusted for one-offs, for the fourth quarter came in at 477 million euros ($539.8 million), unchanged from the third quarter and above the 443 million expected in a Reuters poll of nine analysts.

The group said that it would pay a dividend of 2 euros this year ..

HerrKaiser
0
Goedkoper woonkrediet kost KBC honderden miljoenen

12 februari 2015 23:22

Kredietnemers liepen de voorbije maanden storm voor een herziening van hun woonkrediet, om een lagere rentevoet te bedingen. Daardoor ziet KBC de komende 10 à 20 jaar tot meer dan 1 miljard euro rente-inkomsten aan zijn neus voorbijgaan.

www.tijd.be/ondernemen/banken/Goedkop...
HerrKaiser
0
CEO KBC: ‘Gratis geld van ECB volstaat niet voor economische groei'

13 februari 2015

De economische motor in Europa zal pas aanslaan als ondernemers en consumenten de toekomst rooskleuriger tegemoet zien, zegt KBC-CEO Johan Thijs. De gratisgeldpolitiek (QE) van de Europese Centrale Bank volstaat niet.

www.tijd.be/ondernemen/banken/CEO_KBC...
440 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit goede maand met verlies af

27 feb De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten, na een goede februarimaand. Beleggers op Wall Str...

  Indices

  AEX 483,93 +0,30%
  DAX 11.381,00 -0,18% #
  DowJ 18.163,31 +0,17% #
  EUR/USD 1,12 0,00%
  FTSE-100 6.946,66 -0,04%
  Gold spot 1.213,80 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 4.963,53 -0,49%

  Stijgers

  Fugro
  +16,77%
  Acomo
  +4,13%
  Accell
  +2,39%
  Stern
  +1,96%
  Altice
  +1,54%

  Dalers

  Vopak
  -6,21%
  AMG
  -5,39%
  Ballas...
  -4,81%
  Heijmans
  -2,78%
  Klépierre
  -2,37%

  Nieuws Forum Meer»

  (30)

  ed.p op 01-mrt-15 04:08
  (1)

  Arod74 op 01-mrt-15 00:20
  (3)

  Pakka op 28-feb-15 22:43
  (2)

  Go with the flow op 28-feb-15 19:53
  (1)

  shakermaker op 28-feb-15 19:12

  Column Forum Meer»

  (637)

  Zen Master DGT op 01-mrt-15 01:53
  (21)

  Sparhans op 28-feb-15 23:27
  (25)

  gerrit 69 op 28-feb-15 00:04
  (7)

  Gregoor op 27-feb-15 23:47
  (9)

  Vier op 27-feb-15 21:25