Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
385 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
new_in_town
1
Nationale Bank pakt woningleningen aan

De vier grootbanken (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING) en een reeks andere financiële instellingen in ons land moeten voortaan een grotere kapitaalbuffer aanhouden als bescherming voor hun portefeuille hypothecaire kredieten.
Foto Belga
Foto Belga

Die maatregel van de Nationale Bank, de toezichthouder op de sector, staat in een onlangs in stilte gepubliceerd koninklijk besluit.

Hoeveel extra kapitaal de banken precies aan de kant moeten zetten is niet bekend. Naar schatting gaat het grosso modo om zo’n half miljard euro in totaal.

Dat lijkt niet onoverkomelijk. Maar de beslissing is vooral belangrijk omdat de Nationale Bank, die de sector eerder opriep tot waakzaamheid om een vastgoedzeepbel te vermijden, het nu blijkbaar niet bij woorden laat.

De beslissing heeft mogelijk tot gevolg dat banken wat minder woningleningen gaan toekennen of hun tarieven gaan verhogen. Een combinatie kan ook. Eind september 2013 waren hypothecaire kredieten in België goed voor bijna 178 miljard euro.

www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...
new_in_town
1
Crombez: ‘Banken vrezen dat wet zal werken’

De Belgische banken trekken naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe wet over belastingfraude. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) denkt dat ze vooral bang zijn.

De wet over de zware belastingfraude verscheen vorige zomer in het Belgisch Staatsblad. Ze bepaalt dat voortaan niet enkel ‘ernstige en georganiseerde’ fiscale fraude strafbaar is met zware celstraffen, maar ook gewoon ‘ernstige’ fraude, al dan niet georganiseerd.

De Belgische banken pikken het niet dat ze veel meer cliënten met mogelijk zwart geld zullen moeten aangeven bij de antiwitwascel. ‘De wet is goedbedoeld, maar te vaag. We willen onze klanten niet nodeloos in een lastig parket brengen’, zegt Michel Vermaerke, de topman van Febelfin.

Onvoorstelbaar

Crombez vindt het onvoorstelbaar dat de Belgische grootbanken de nieuwe wet gaan aanvechten bij het Grondwettelijk Hof. ‘Ze krijgen geen gelijk van het parlement en stappen nu naar het Hof tegen een wet die de fraude moet bestrijden. Het gaat nochtans om een internationale wetgeving die we omzetten’, zegt Crombez aan VRT-radio.

‘De wet is niet onduidelijk’, vervolgt Crombez. ‘Ik denk dat ze vooral vrezen dat de wet zal werken. Het is geen nieuwe werkwijze, de banken zullen alleen meer moeten melden.’

‘Het gaat om een wet die harder tegen fiscale fraude zal optreden. We hebben die hard nodig’, besluit de staatssecretaris.
Massimo V.
0
Alhoewel ik de recente stijgingen als zeer prettig ervaar, blijf is toch op mijn hoede. Het ontbreken van nieuws, dat de stijging ondersteunt, maakt de stijging des te fragieler. De gemiddelde verwachtingen van 10 analisten (opgesteld na de Q3 cijfers) geven een verwachte FY-2013 winst van 2,5 € per aandeel met een hoogste raming van 2,8€. Aan de huidige koers van 46,20€ zouden we dan op een K/W van 16,5 à 18,5 uitkomen. Dit lijkt mij meer dan hoog genoeg, temeer dat er nog een flinke som steun + boete moet opgehoest worden. Het ontbreken van een dividend in 2014 speelt ook niet in het voordeel van een mogelijke ondersteuning van de koers. Opletten blijft dus de boodschap.
Massimo V.
0
quote:
Jan Pal schreef op 1 dec 2013 om 15:18:

[...]

Naar de exit?...
Ik denk dat de exit tevens de entree is


vrij recent is er ook een koersdoel van 36€ gegeven door "Bank DeGroof". Voor je deze analist afschiet moet ik jullie er toch attent op maken dat de analist van DeGroof één van de weinige was die de daling van het KBC-aandeel in 2011 correct voorspeld had, en dit terwijl de meeste analisten dit niet hadden zien aankomen.

te fel gestegen het laatste jaren en hoogtevrees is terecht...
HerrKaiser
0
In aanloop naar de cijfers terug naar 26 - 27 euro en dan terug naar omhoog... zoals Degroof voorspelde en in 2011 erop zat ....


Massimo V.
0
'De centrale banken konden het ergste vermijden, maar het zou naïef zijn te denken dat de crisis voorbij is.' Dat zei Jean-Claude Trichet, voormalig voorzitter van de Europese Centrale Bank in Parijs.

Ik ben sinds eind december aan het afbouwen. Ik houd enkel m'n 'blijvende' participaties (bv. holdings als GBL) en enkele sterk achtergebleven cyclische aandelen. Verder houd ik veel cash aan om in te spelen op opportuniteiten en heb ik een goudmijn en fysiek goud ingeslagen begin januari.

Er komt een reset van het gehele systeem... KBC gaat nog rond 14 of 15 euro noteren ;)
Massimo V.
1
16 analisten gaven hun prognose voor de Q4 resultaten van KBC:

Verwachte netto resultaat voor Q4:

Laagste raming.............: - 494 miljoen €
Gemiddelde raming........: - 307 miljoen €
Hoogste raming ...........: - 126 miljoen €

Verwachte netto resultaat FY-2013:

Laagste raming.............: 794 miljoen € (1,9 €/aandeel)
Gemiddelde raming........: 978 miloen € (2,3 €/aandeel)
Hoogste raming............: 1.175 miljoen € (2,8 €/aandeel)

Dus, zoals verwacht, een zeer aanzienlijk verlies in het vierde kwartaal. Dit verlies komt voor het grootste deel op conto van Ierland waar men een extra provisie heeft moeten aanleggen voor de non-performing loans (775 miljoen €).

ffff
0
Massimo:

Winst per aandeel: van 1,9 Euro tot 2,8 Euro

Koers gaat volgens jou naar de 15 Euro......

Hier klopt volgens mij toch echt iets niet..... K/W van 5,3 tot 7,7......

Peter
HerrKaiser
0
quote:
Massimo V. schreef op 28 jan 2014 om 21:43:

16 analisten gaven hun prognose voor de Q4 resultaten van KBC:

Verwachte netto resultaat voor Q4:

Laagste raming.............: - 494 miljoen €
Gemiddelde raming........: - 307 miljoen €
Hoogste raming ...........: - 126 miljoen €

Verwachte netto resultaat FY-2013:

Laagste raming.............: 794 miljoen € (1,9 €/aandeel)
Gemiddelde raming........: 978 miloen € (2,3 €/aandeel)
Hoogste raming............: 1.175 miljoen € (2,8 €/aandeel)

Dus, zoals verwacht, een zeer aanzienlijk verlies in het vierde kwartaal. Dit verlies komt voor het grootste deel op conto van Ierland waar men een extra provisie heeft moeten aanleggen voor de non-performing loans (775 miljoen €).


dank voor deze nuttige bijdrage.... www.tijd.be/beurzen/60114924 de terugval is begonnen, het is welletjes geweest met een stijging van meer dan 200%
HerrKaiser
0

13/02 Resultaten 4e kwartaal 2013 (07:00)
hoe groot zal de schade in Turkije zijn ? iedereen naar de exit....
ffff
0
Kaiser,

Volgens mij heb je je fantastische KBC-aandelen en de holding aandelen verkocht...... Je moet voor de aardigheid je eigenpostings van enige tijd geleden eens lezen.

Peter
ffff
0
quote:
ffff schreef op 28 sep 2011 om 14:27:

Niet overdrijven Herr Kaiser.

Neem nog eens contact met je familie op die tot in de hoogste regionen van de KBC bank vertoefde, zoals je zelf ooit schreef.

Wat die Hongaarse leningen betreft: Juist afgelopen week een enorme meevaller door ingrijpen van Zwitserse Centrale bank waarbij de Zwitserse frank flink werd afgewaardeerd. Dat was een onverwacht cadeautje...En wat de koersopleving betreft. Vorige week op laagste punt 12,55 en nu 17,13 Euro.

Zowel in draadje Katzenkop als in reacties bij De Tijd schreef ik vorige week dat ik KBC oppikte. Akkoord met samengeknepen tenen, maar het resultaat mag er nu zijn!

Peter
Aandelen kopen als het bloed door de straten loopt, als iedereen loopt te knerpen en de aandelen vervloekt.

Resultaat na ruim twee jaar om van te watertanden...

Peter
HerrKaiser
0
Ik ga niet voor de LT.... in het huidige klimaat

Barnier zet megabanken op dieet

De Com­mis­sie zet 29 groot­ban­ken, waar­on­der blijk­baar KBC en Bel­fi­us voor België, op dieet: als ze niet af­slan­ken, moe­ten ri­si­coac­ti­vi­tei­ten naar een apart fi­li­aal. Spe­cu­le­ren voor eigen re­ke­ning is taboe.
HerrKaiser
0
Woningkrediet minder toegankelijk voor jongeren

vrijdag 31 januari 2014 om 12u06

Veertigplussers tekenen voor het gros van de toegestane woningkredieten. Het aandeel van de eigen inbreng bij een woningkrediet neemt toe. En kredieten met een looptijd van langer dan 25 jaar zijn helemaal uit de gratie. Dat blijkt een analyse van KBC.

KBC analyseerde de cijfers van zijn in 2013 toegestane woningkredieten en vergelijk de uitkomsten met de cijfers uit 2012 en 2008. Daarbij stelt de bank vast dat de gemiddelde leeftijd van de kredietnemer blijft stijgen. KBC geeft toe dat het vandaag voor jongere mensen moeilijker is om een woningkrediet aan te gaan. De ‘eigen inbreng’ is terug belangrijker bij het beoordelen van kredietdossier. KBC wijst er op dat de financiële instellingen op vraag van de NBB striktere regels hanteren voor het indekken van risico’s.

Meer leningen om te verhuren

Het aandeel van de jongvolwassenen (jonger dan 30 jaar) daalt voornamelijk ten voordele van de leeftijdscategorie ouder dan 40 jaar. In 2008 waren veertigplussers goed voor 40 procent van de toegestane woningkredieten, in 2013 liep dat op tot bijna de helft. Het stijgende aandeel van de veertigplussers staat wellicht niet los van de toename van het aantal kredieten met als doel te verhuren. In vergelijking met 2008 gaat het om een stijging van 9 procent.
Een andere opvallende trend is de opmars van de alleenstaanden op de krediet-/woningmarkt: in 2013 werd een op drie kredieten toegestaan aan één kredietnemer terwijl dat in 2008 nog één op de vier was.

Kortere looptijden

Volgens de cijfers van KBC stijgen de investeringsbedragen, maar resulteert dit niet in hogere kredietbedragen. Het aandeel van de kredieten met een kredietbedrag groter dan 200 000 euro daalt sinds vorig jaar. Dit impliceert dus dat kredietnemers een groter deel financieren met eigen middelen. Bij KBC is het aandeel van de cliënten die meer dan 20 procent van hun woningproject met eigen middelen financieren op een jaar tijd gestegen met 7 procent. Tegelijkertijd stelt KBC vast dat leningen met een looptijd van meer dan 25 jaar helemaal uit de gratie zijn: amper 1 procent van de ontlener financiert de woning op meer dan 25 jaar; in 2008 was dat nog 19 procent. (LV)
HerrKaiser
0
Based on earnings KBC would see exposure of 42% of 2014 net profits related to EM s.shr.lc/1iwB4YP


dat is serieus... als de volgende weken alles weer fout gaat....
ffff
1
ffff
0
Herr Kaiser,


Je bent en blijft wel een speciale:
In het ene draadje post je ....KBC gaat onder de 40 Euro

en nog geen twaalf uur later.....

Post je in het andere draadje: KBC op naar de 50 Euro....


Wat moeten we nu aan met dit soort postings?

Wat vind je daar nu zelf van ?

Vooral dat splitsen in twee draden van twee totaal tegengestelde opinies....

Enfin...zo zit je altijd goed....

www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...


Peter
385 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Groep zoekt steun voor overname Mt. Gox

19 apr Een groep Amerikaanse investeerders die de noodlijdende bitcoi...

Indices

AEX 396,76 +0,19%
EUR/USD 1,3815 0,00%
FRANKF.-Xetra Dax 9.409,71 +0,99%
Gold World Spot(USD) 1.294,85 0,00%
IEXFonds 40 181,21 0,00%
LONDEN-FTSE 100 6.625,25 0,00%
NY-DJ-Industrial Avg 16.408,54 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 4.095,52 +0,23%

Stijgers

Imtech
+7,98%
Docdata
+6,40%
Cryo
+3,68%
Sligro
+2,97%
PostNL
+2,82%

Dalers

Akzo N...
-5,82%
Vopak
-2,35%
Philip...
-1,50%
ICT
-0,93%
DPA
-0,87%

Nieuws Forum Meer»

(5)

sokjes op 19-apr-14 21:18
(3)

andre68 op 19-apr-14 18:26
(5)

josti5 op 19-apr-14 12:07
(5)

Harry de harige Aap op 19-apr-14 10:35
(8)

Da Freeze op 19-apr-14 09:52

Column Forum Meer»

(6)

TURBO-TA op 20-apr-14 08:21
(522)

Djith op 20-apr-14 08:19
(8)

snuf13 op 19-apr-14 21:51
(3)

Til10 op 19-apr-14 13:27
(2)

3pi op 19-apr-14 02:00