Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
405 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
0
While it would invest another third in its business, the final third would be used to fund a dividend from 2016 at a payout ratio of at least 50 percent, the company said ahead of its investor day on Tuesday. The group said in February that it would not pay a dividend for 2015. If the bank pays a dividend, it also has to pay 8.5 percent interest on the remaining state aid to meet requirements imposed by the European Commission. KBC said that it aimed for total capital ratio of 17 percent with a minimum common equity tier 1 ratio of 10.5 percent.
Massimo V.
0
€38,15 is de volgende steun. Als we daar onder gaan valt het kaartenhuisje in... geduld
whammy
0
De Franse bank BNP Paribas krijgt mogelijk een verbod van een jaar op het wisselen van valuta's in Amerikaanse dollars.
Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen. De schorsing wordt opgelegd door de Amerikaanse justitie wegens stelselmatige schending door de bank van Amerikaanse sancties tegen landen die terroristen steunen.
www.bloomberg.com/news/2014-06-26/bnp...
HerrKaiser
0
KBC ondervindt geen hinder van bankencrisis in Bulgarije

maandag 30 juni 2014 om 14u43

De Europese Unie heeft een kredietlijn opgezet om de Bulgaarse banken van geld te voorzien na een bank run op twee van de grootste banken van het land.

KBC ondervindt geen hinder van bankencrisis in Bulgarije, zo liet de bank vanmorgen weten. Bank Degroof handhaaft een advies reduce en het koersdoel van 36 euro. Op de Europese beurzen valt vanmorgen weinig of niets te beleven.

Een centrale bank moet volgens professor Stefan Duchateau de economische cyclus anticiperen en kan zich de luxe niet veroorloven om ex post maatregelen te nemen om een eventuele opstoot van inflatie te bedwingen.

Die vraagt immers een additionele rentestijging die van aard kan zijn de economie disproportioneel af te koelen. In technisch jargon uitgedrukt: Een monetaire overheid mag nooit het risico lopen “to fall behind the curve”.
HerrKaiser
0
KBC zwak gestemd op Brusselse beurs na waarschuwing Erste Bank

vrijdag 04 juli 2014 om 09u42

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De BEL 20 verliest ongeveer een kwart procent, KBC is de sterkste daler binnen de index. Dat heeft onder andere te maken het feit dat de Oostenrijkse Erste Bank waarschuwde dat problemen in Oost-Europa er toe zullen leiden dat het boekjaar 2014 in het rood wordt afgesloten.

HerrKaiser
1
Erste Bank Shares Plunge on Profit Warning

"This has an obvious negative read-across" to other banks including Raiffeisen and KBC Groep NV, wrote analysts at Berenberg Bank in a note to clients. "For the rest of sector, it serves as a warning that market remains too complacent about impact of European Central Bank's Comprehensive Assessment, including the Asset Quality Review. Do not underestimate the Frankfurt inquisition," they added. Stocks in KBC fell by 1.6% early Friday. online.wsj.com/articles/erste-bank-sh...
Massimo V.
0
quote:
HerrKaiser schreef op 4 jul 2014 om 15:54:

Erste Bank Shares Plunge on Profit Warning

"This has an obvious negative read-across" to other banks including Raiffeisen and KBC Groep NV, wrote analysts at Berenberg Bank in a note to clients. "For the rest of sector, it serves as a warning that market remains too complacent about impact of European Central Bank's Comprehensive Assessment, including the Asset Quality Review. Do not underestimate the Frankfurt inquisition," they added. Stocks in KBC fell by 1.6% early Friday. online.wsj.com/articles/erste-bank-sh...


Had KBC niet al grote kuis gehouden in Hongarije? Die toestand was toch verleden jaar al gekend...


Het wordt alweer genuanceerd...KBC heeft blijkbaar een ander verhaal in Hongarije...

KBC heeft voor 5 miljard € leningen uitstaan in Hongarije.
HerrKaiser
0
Grootste Oostenrijkse bank duikt duizelingwekkend snel in het verlies

dinsdag 08 juli 2014 om 13u06

De grootste Oostenrijkse bank is duizelingwekkend snel in het verlies gedoken, Erste Bank wordt achtervolgd op verliezen geleden op kredieten toegestaan op Oost-Europese landen, op de eerste plaats in Roemenië en Hongarije. Maar de problemen bij de Europese banken vormen slechts een symptoon van iets wat veel dieper ligt.

Het wordt stilaan duidelijk dat de enige manier waarop Europa een financiële crisis kan vermijden, het continu doorrollen van de schulden is. Dat is ook de reden waarom de Japanse centrale bank vorig jaar haar ambitieus programma van Quantative Easing heeft gelanceerd.

Het is tevens ook de reden waarom Mario Draghi vorige maand het NIRP programma heeft doorgevoerd. Draghi moet alles doen wat in zijn macht ligt om te beletten dat de Europese banken geconfronteerd worden met de duizenden miljarden dollars aan verliezen die ze opgestapeld hebben.
HerrKaiser
0
Woensdag 9 juli 2014
Bankverzekeraar KBC Groep dreigt in Hongarije met een extra kost van 162 miljoen euro geconfronteerd te worden. De financiële lasten zijn volgens de bankverzekeraar gekoppeld aan nieuwe maatregelen die de Hongaarse regering heeft genomen voor kredieten aan particulieren.

Vele Hongaarse onderdanen hebben in het verleden kredieten afgesloten in vreemde valuta. Door een ongunstige wisselkoers van de Hongaarse forint leden de betrokkenen daarop echter belangrijke verliezen. De Hongaarse regering heeft nu beslist dat de financiële instellingen die verliezen moeten compenseren.

De maatregel treft ook K&H Bank, een Hongaarse divisie van KBC Groep. Mogelijk zouden de kosten voor K&H Bank, afhankelijk van de gevolgde berekeningswijze, in het verdere verloop van dit jaar nog eens met 70 miljoen euro kunnen toenemen. Op termijn moet KBC Groep volgens de krant De Tijd zelfs rekening houden met een provisie van 600 miljoen euro op zijn Hongaarse activiteiten.

Bron: Express.be

dividend zal voor 2020 worden al er nog lijkjes uit de kast komen vallen !
HerrKaiser
0

KBC verlaagt spaarrente


KBC verlaagt op 1 augustus de basisrente op zijn klassieke spaarboekje van 0,35 naar 0,25 procent. Aangezien de getrouwheidspremie stabiel blijft op 0,15 procent, daalt de totale vergoeding van spaartegoeden die één jaar blijven staan tot 0,4 procent.
©Photo News

'Door een aanhoudend klimaat van lage rente ziet KBC zich genoodzaakt de vergoeding op de klassieke spaarrekening aan te passen', zegt de bank in een persbericht. De langetermijnrente is de jongste weken sterk gedaald, terwijl de kortetermijnrente sinds de renteverlaging van de Europese Centrale Bank historisch laag blijft.

HerrKaiser
0
Portugese bankencrisis dreigt verder uit te breiden

dinsdag 29 juli 2014 om 16u53

President Anibal Cavaco Silva waarschuwde vorige week voor de fallout van de financiële problemen die aan het licht gekomen zijn bij Banco Espirito Santo (BES). De gevolgen van deze crisis kunnen veel groter zijn dan waar de financiële markten tot dusver op gerekend hadden.

De Portugese bankencrisis dreigt zich uit te breiden naar andere banken. Volgens Silva is het namelijk onvermijdelijk dat de crisis de economische groei onder druk zal zetten. De Portugese centrale bank zal daarom gedwongen worden om de groeiverwachtingen naar beneden aan te passen.

Voor dit jaar wordt nu nog gerekend op een groei met 0,90%, maar dat percentage kan in de komende maanden noodgedwongen naar beneden aangepast worden. De slagkracht van de Portugese centrale bank is bijzonder klein, want de rente staat op een historisch dieptepunt. Het rentewapen kan dus niet meer van stal gehaald worden.
HerrKaiser
0
Europese banken hebben een schrijnend tekort aan kapitaal

donderdag 31 juli 2014 om 09u48

De reserve ratio’s van de Europese banken zijn letterlijk ingestort en dat belooft niet veel goeds. De eurocraten hebben weliswaar de stress tests ingevoerd om de buitenwereld te overtuigen van het feit dat de banksector gezond is, maar veel indruk heeft Europa daar nog niet mee kunnen maken.

Die stress tests waren in het verleden zo makkelijk mogelijk opgesteld, met de enige bedoeling om zoveel mogelijk banken er heelhuids doorheen te loodsen. Verschillende banken haalden moeiteloos de eindmeet van die stress tests om al enkele weken of maanden verder roemloos door de knieën te gaan.

De Europese banken hebben een schrijnend tekort aan kapitaal, zo luidt de nuchtere waarheid. Ze moeten dus dringend geherkapitaliseerd worden maar dat is in de huidige omstandigheden makkelijker gezegd dan gedaan. De stress tests van november zullen naar alle waarschijnlijkheid eens te meer geen vrolijk beeld schetsen.
HerrKaiser
0
KBC zag over het tweede kwartaal zijn aangepast nettowinst van 485 naar 287
miljoen terugvallen. Grote boosdoener is Hongarije. KBC had vorige maand al
gewaarschuwd 231 miljoen euro opzij te zetten voor Hongarije.
HerrKaiser
0
De verzekeringstak voelde het effect van de hagelstormen in België. Het aantal schadeclaims steeg in het tweede kwartaal met 35 procent tegenover het eerste kwartaal en met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De divisie ‘Internationale Markten’, met onder meer Hongarije en Ierland, is nog steeds zeer verlieslatend. Het nettoverlies kwam uit op 176 miljoen euro, het op één na slechtste resultaat van de voorbije twaalf maanden. De nieuwe Hongaarse wet op kredieten had een sterk negatieve invloed en daarnaast zijn ook de kredietvoorzieningen opnieuw gestegen, voornamelijk vanwege Ierland.
HerrKaiser
0
Hagelstorm kost KBC al 41 miljoen euro

7/08/14 - 14u33 Bron: Belga Onder meer deze serre in Wingene werd haast volledig vernield door de hagelstorm. © belga.

De hagelstorm die tijdens het Pinksterweekend over ons land trok, heeft KBC al 41 miljoen euro gekost. In feite bedroeg de verzekerde schade zelfs 85 miljoen euro bruto.
KBC-topman Johan Thijs noemde het een zeer uitzonderlijke situatie. "In verzekeringstermen spreekt men van een '1 op 50 jaar-event'. Het is de eerste keer dat we zo een grote impact zien van één storm", klonk het nog.

HerrKaiser
0
Lees het artikel uit Trends ook maar eens over de situatie in onder meer Hongarije en Ierland. Wat tegengewicht voor de al te euforische reacties. Vooral in Hongarije zijn ze overgeleverd aan de wispelturige beslissingen van een semi-dictator.

De grote boosdoener is een recente wet in Hongarije die bepaalt dat de banken alle wisselkoersmarges en renteaanpassingen die ze hebben doorgevoerd op leningen in een andere munt dan de Hongaarse forint, moeten terug betalen aan de klanten. De wet is rectroactief en gaat tien jaar terug in de tijd.

De maatregel zal alle banken die in Hongarije actief zijn een aardige duit kosten. KBC nam hiervoor een provisie van 161 miljoen euro en daar bovenop 70 miljoen euro voor de precieze afhandeling met de klanten. De manier waarop de regeling wordt uitgevoerd moet nog vastgelegd worden in een aparte wet, die tegen eind dit jaar klaar zal zijn.

KBC is in Hongarije actief via K&H Bank, die 1,6 miljoen klanten bedient via 220 bankkantoren. Ze is de op een na grootste bank van het land. De kredietportefeuille van K&H bedraagt 5,1 miljard euro. Daarvan betreft 1,5 miljard euro leningen in een vreemde munt. In het begin van de jaren 2000 sloten veel Hongaren een hypotheek in Zwitserse frank af, zodat ze konden genieten van lagere intrestvoeten. Maar door de daling van de Hongaarse forint kwam het wisselkoersrisico naar boven en werden de leningen heel zwaar om dragen.

De Hongaarse overheid wil dat op termijn alle leningen in buitenlandse valuta weer in forint worden omgezet. De grote vraag is wie zal opdraaien voor de wisselkoersverliezen. De banken mogen vrezen dat er nog een belangrijke factuur volgt. Ook KBC houdt rekening met bijkomende verliezen op haar Hongaarse leningen in vreemde valuta: een hypotheekportefeuille van 600 miljoen euro groot en voor 800 miljoen euro consumentenkredieten die gedekt worden door een woning.

------------------------------------------------------------------------
Welke lijken gaan er nog uit kast vallen.....
405 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street overwegend positief

21:35 De effectenbeurzen in New York stonden vrijdag op de laatste handelsdag van de maand augustus overwegend in...

  Indices

  AEX 413,13 +0,24%
  DAX 9.463,10 +0,01% #
  Dow Jones Indus 17.084,83 +0,03% #
  EUR/USD 1,31 -0,35%
  FTSE-100 6.819,75 +0,20%
  Gold spot 1.287,02 -0,23%
  IEX Fonds 40 194,10 +3,87%
  NY-Nasdaq Composite 4.574,36 +0,37%

  Stijgers

  TomTom
  +2,21%
  KPN
  +1,65%
  Randstad
  +1,48%
  Nieuwe...
  +1,41%
  Arcelo...
  +1,37%

  Dalers

  OCI
  -2,81%
  Grooth...
  -2,70%
  Nedap
  -2,37%
  Air Fr...
  -1,80%
  KasBank
  -1,72%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  nestel op 29-aug-14 22:05
  (2)

  finance2u op 29-aug-14 21:04
  (7)

  bammie op 29-aug-14 21:03
  (4)

  RAUL op 29-aug-14 18:32
  (14)

  humansRunderrated op 29-aug-14 17:20

  Column Forum Meer»

  (401)

  pal op 29-aug-14 22:04
  (1)

  remedy73 op 29-aug-14 20:27
  (7)

  Knor004 op 29-aug-14 19:45
  (2)

  moonlightjorgo op 29-aug-14 19:32
  (2)

  JansenH5 op 29-aug-14 18:21