Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
451 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 19 20 21 22 23 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
0

Herfinanciering woonkredieten doet banken pijn
Patrick Claerhout Patrick Claerhout

29/01/15 om 15:04

De massale herfinanciering van woonkredieten in de tweede helft van vorig jaar heeft veel banken pijn gedaan. Daarom pleit de sector voor een hogere wederbeleggingsvergoeding.


Het jaarverslag 2014 van de Beroepsvereniging voor het Krediet (BVK) maakt melding van een "enorme herfinancieringsgolf" van hypothecaire kredieten in de tweede helft van vorig jaar: "Kredietnemers dienden massaal verzoeken in tot herziening van hun rentevoet. Ondanks het feit dat de meeste kredietnemers gekozen hadden voor een vaste rentevoet voor de looptijd van het krediet, en dus niet voor een herziening in aanmerking kwamen, konden de meest kredietgevers, om commerciële redenen, niet anders dan een verlaging van de rentevoet toestaan."

In de maanden september en oktober 2014 waren twee op de drie verrichtingen op de markt van het hypothecaire krediet herfinancieringen.

Gérald Bogaert, voorzitter van de BVK, maakt melding van 30.000 externe herfinancieringen, goed voor miljarden euro's. Bij een externe herfinanciering sluit de klant zijn bestaande lening af om een voordeliger lening aan te gaan bij een andere bank. Dat kan middels het betalen van een forfaitaire wederbeleggingsvergoeding (een soort schadevergoeding), die drie maanden rentelasten bedraagt. Dat vindt Bogaert aan de lage kant. "Drie maanden intresten is onvoldoende om het verlies van de kredietverschaffer te compenseren".

Bogaert wil het herfinancieren van een woonlening voor de consument duurder maken. Hij pleit voor een wederbeleggingsvergoeding die neerkomt op zes maanden rente op het resterende bedrag. Zo niet, moeten langlopende kredieten met een vaste rentevoet ter discussie gesteld worden, zegt Bogaert.

Volgens de voorzitter van de BVK zal de massale herfinancieringsgolf van eind 2014 de kredietinstellingen nog lang achtervolgen. Naast de 30.000 externe herfinancieringen waren er een pak interne herfinancieringen, waarbij de banken de verzoeken van hun klanten om lagere rentetarieven willens nillens inwilligden. Dat weegt zwaar door. Bogaert: "Dikwijls wordt vergeten dat de kredietgever zelf deze overeenkomsten, gelet op hun lange looptijd en de vaste rente, opnieuw heeft omgezet in andere engagementen."

De zeer lage rentevoeten en de hervorming van de woonbonus zorgden eind vorig jaar voor een explosie van het aantal kredietaanvragen. De verwachting is dat de markt in 2015 een belangrijke terugval zal kennen.
HerrKaiser
0
KBC Ancora heeft een negatief resultaat behaald van 10,7 miljoen Euro over het eerste halfjaar van boekjaar 2014/2015.
ffff
0
Kaiser,

Wat mij verbaasd heeft is het feit dat er 9,6 miljoen betaald is aan rentes, hetgeen al 20 jaar zo ongeveer hetzelfde patroon vertoont. Men heeft geld geleend voor de aankoop van de KBC-aandelen. Dus daar valt niks over te zeggen, maar wat mij verbaasd heeft zijn de in mijn ogen torenhoge..." werkingskosten" van zomaar eventjes 1,1 miljoen Euro voor een half jaar administratie.

Ik begrijp het echt niet. Ze hebben niet één aandeel KBC gekocht en niet één aandeel KBC verkocht. Om het wat flauw te zeggen: Ze hebben een half jaar geleden het kantoor op slot gedaan en alleen de poetsvrouw is de planten wat water komen geven en toch...... De werkingskosten waren 1,1 miljoen.

Om naar een portefeuille op een computerscherm te kijken? Ik snap er NIETS van !

Nogmaals: De kosten van de lening bedroegen 9,6 miljoen, dus die zijn netjes betaald.

Peter
ffff
0
Kaiser,

Ik neem aan dat jij ook geen idee hebt waar die kosten liggen. Ik heb, gewoon voor de aardigheid eens een mailtje naar Ancora gestuurd, waar die kosten toch vandaan komen.


Verder nog een verontrustend bericht op financiële sites: Net zoals in België enkele jaren geleden, net zoals in Cyprus enkele jaren geleden zijn nu de Russen de klos:

Als belegger en spaarder is het toch goed om ALTIJD in je achterhoofd te houden: Plots komt die dag....dat je je centen niet van de rekening kunt afhalen. België, Cyprus, Rusland....
Wie volgt....?


Die größte Bank Russlands, die Sberbank, hat die Barabhebungen am Geldautomaten aus Angst vor einer Kapitalflucht limitiert. Ab März können russische Kontobesitzer nur noch umgerechnet 637 Euro pro Tag abheben.
.

Den russischen Banken geht es schlecht. Nicht nur sinkende Gewinne und immer mehr risikobehaftete Kredite machen den Geldinstituten zu schaffen, auch die westlichen Sanktionen aufgrund der Ukraine-Krise und der fallende Ölpreis setzen den Banken immer mehr zu. Einige Geldhäuser mussten bereits um Staatshilfen bitten. Das alles bleibt den russischen Bankkunden nicht verborgen, die ihrerseits immer mehr Bargeld von ihren Konten abziehen und die Banken damit noch mehr in Bedrängnis bringen. Die Angst vor der zunehmenden Kapitalflucht treibt die Geldhäuser nun zu drastischen Maßnahmen: Mit der Sberbank hat nun auch die größte Bank Russlands die Bargeldabhebungen extrem eingegrenzt. Ab dem ersten März soll das Bargeldvolumen, das die Anleger pro Tag mit den beliebtesten Karten Visa Classic und MasterCard Standard von einem Bankautomaten beziehen können, von 150.000 Rubel auf lediglich 50.000 Rubel limitiert werden. 50.000 Rubel entsprechen aktuell etwa 637 Euro. Dabei ist die Sberbank jedoch nicht die Vorreiterin mit dieser Maßnahme. Die russische SB Bank verbietet schon seit geraumer Zeit jegliche Bargeldabhebungen. Dieses Verbot wurde erst vor wenigen Tagen weiter verlängert.
Massimo V.
0
Ik vraag me ook of in welke mate de verzekeringstak begint te lijden onder de extreem lage LT rente. Vooral de levens- en groepsverzekeringen. Op groepsverzekeringen bijvoorbeeld moet bijvoorbeeld nog steeds 3,25 % minimum gegarandeerd worden voor nieuwe stortingen.

Vooral het massaal herfinancieren van hypothecaire kredieten lijkt mij een probleem voor veel banken. Temeer daar de verbrekingsvergoedingen (2 maand interest) de geleden verliezen bij lange na niet kunnen vergoeden.
HerrKaiser
0
KBC said that it would not pay a dividend for its 2015 results as it aims to avoid a coupon payment.

BRUSSELS: Belgian financial group KBC on Thursday posted a better-than-expected adjusted net profit for the final quarter of 2014 as interest income expanded and loans and deposits grew in its main markets.

Net profit, adjusted for one-offs, for the fourth quarter came in at 477 million euros ($539.8 million), unchanged from the third quarter and above the 443 million expected in a Reuters poll of nine analysts.

The group said that it would pay a dividend of 2 euros this year ..

HerrKaiser
0
Goedkoper woonkrediet kost KBC honderden miljoenen

12 februari 2015 23:22

Kredietnemers liepen de voorbije maanden storm voor een herziening van hun woonkrediet, om een lagere rentevoet te bedingen. Daardoor ziet KBC de komende 10 à 20 jaar tot meer dan 1 miljard euro rente-inkomsten aan zijn neus voorbijgaan.

www.tijd.be/ondernemen/banken/Goedkop...
HerrKaiser
0
CEO KBC: ‘Gratis geld van ECB volstaat niet voor economische groei'

13 februari 2015

De economische motor in Europa zal pas aanslaan als ondernemers en consumenten de toekomst rooskleuriger tegemoet zien, zegt KBC-CEO Johan Thijs. De gratisgeldpolitiek (QE) van de Europese Centrale Bank volstaat niet.

www.tijd.be/ondernemen/banken/CEO_KBC...
HerrKaiser
0
Van Overtveldt: "Banken zullen dit jaar 1,3 miljard euro bijdragen"

5/03/15 - 17u41 Bron: Belga Minister van Financiën Johan Van Overtveldt.
De totale bijdrage van de banken zal stijgen van minder dan 1 miljard euro in 2014 naar zowat 1,3 miljard euro in 2015. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt vandaag in de Kamer verklaard. Hij gaf daarbij aan dat de grootbanken de grootste hap van de nieuwe bankentaks zullen bijdragen. Dat stelde Meyrem Almaci (Groen) evenwel niet gerust. Zij stelde vragen bij de proportionele verdeling van de taks onder de banken.

Eerder deze week raakte bekend dat minister Van Overtveldt (N-VA) zijn voorstel voor een bankentaks klaar heeft en het morgen tijdens de ministerraad voorlegt aan zijn collega's. De heffing moet vanaf dit jaar 100 miljoen euro opbrengen, waarvan 75 miljoen euro voor rekening van de banken en 25 miljoen euro voor de verzekeringssector.

Groen-voorzitster Almaci wilde weten of de taks neerkomt op een daling van de "fiscale gunsten" via de notionele intrestaftrek. Ook vroeg ze welk eigen vermogen als basis zou worden genomen. Daarbij toonde Almaci zich ongerust dat het zou gaan om de uitstaande deposito's. In dat geval zouden de banken die door hun veilig gedrag buiten de crisis zijn gebleven, buitensporig worden bestraft, luidde het.

Van Overtveldt weigerde "mee te stappen in een populistisch discours" waarin banken worden neergezet als de grote schuldige van alle financieel-economische problemen. Niettemin meent hij dat de samenleving de voorbije jaren heel wat inspanningen heeft geleverd om de sector bij te springen. "Het is dan niet meer dan fair en billijk dat we nu op een moment gekomen zijn dat de financiële sector zijn steentje bijdraagt aan de groei van de economie en de koopkracht".

De minister wees erop dat de maatregel 100 miljoen euro zal opbrengen en dat de banken vanaf dit jaar ook verplicht zijn zowat 350 miljoen euro bij te dragen aan het Europese Single Resolution Fund. Daardoor stijgt hun bijdrage van minder dan 1 miljard euro in 2014 naar zo'n 1,3 miljard euro dit jaar.

Zijn voorstel garandeert volgens Van Overtveldt de opbrengt door de aftrekmogelijkheden van bijvoorbeeld de notionele intrestaftrek te beperken. Deze manier van werken zou ook de evenwichtige verdeling tussen de bancaire en de verzekeringssector én tussen de grote en kleine banken respecteren. Alle grote banken en de buitenlandse bijkantoren leveren een bijdrage, aldus nog Van Overtveldt. Details over de individuele gegevens wilde hij niet kwijt, maar de minister gaf wel mee dat de grootbanken de grootste last op zich nemen.
HerrKaiser
0
KBC hevelt banen over naar Tsjechië

07 mei 2015 14:07

KBC brengt vier afdelingen uit België over naar de Tsjechische stad Brno. Het is de bank-verzekeraar vooral te doen om de lagere lonen in Tsjechië. Er verhuisden al eerder jobs naar Brno. Deze keer zijn er zo’n 65 banen bij betrokken. Dat is een relatief laag aantal, maar het illustreert weer de race naar lagere kosten in de banksector en zal het debat over de loonlasten in België allicht opnieuw voeden. Nieuwe transfers zijn niet uitgesloten.
ffff
0
De kop van dit draadje lijkt sterk op de kop van mijn draadje uit 2005: Fortis....grootste bank van Europa.......
HerrKaiser
0
KBC al goed bezig met paniek zaaien.... er zal nogal wat in paniek wat afgedumpt worden... weer koopkansen alom, zomaar voor te grijpen

www.tijd.be/dossier/Europareeks/Beurs...
ffff
0
Bravo Kaiser!

Je steekt tenminste je nek uit! Ikzelf dacht ook in die regionen en om zeker te zijn ging er ietse pietsie ERONDER ( onder 57 zitten)

Laagste koers vandaag 57,85 en zoals ik in de dagdraad al schreef: dat viel dus eigenlijk mee...

De diporder jammer genoeg niet binnen...

Peter
HerrKaiser
0
Diamantair licht KBC op voor 63 miljoen dollar

29/08/15 Bron: Belga

Een 58-jarige diamantair heeft KBC via diens pas opgedoekte Antwerpse Diamantbank voor meer dan 63 miljoen dollar opgelicht. De man leidde de bankiers jarenlang om de tuin via stromannen, loze beloftes en smokkelpraktijken, meldt De Tijd vandaag.

In een "beëdigde verklaring" die KBC bezorgde aan de Israëlische autoriteiten beschrijft de bank hoe ze voor 63,6 miljoen dollar is opgelicht door Erez D., die jarenlang in Antwerpen zaken deed en woonde, maar nu vermoedelijk in Israël is ondergedoken.

Al in oktober 1986 opende Erez D. zijn eerste rekening bij de Antwerpse Diamantbank. De diamantair bouwde vervolgens jarenlang een schuldenberg op bij de bank, om uiteindelijk de diamanten die hij in onderpand gaf weg te smokkelen.

KBC probeert de stenen nu in Israël terug te krijgen, maar geeft verder geen commentaar "op lopende rechtszaken".
HerrKaiser
0
Op 8 september 2015 hebben de analisten van Keefe, Bruyette & Woods hun beleggingsadvies voor KBC Groep (KBC; ISIN: BE0003565737) herhaald. Het advies van Keefe, Bruyette & Woods voor KBC Groep blijft "neutraal".
Het koersdoel wordt door Keefe, Bruyette & Woods
 1. verlaagd van 66,70 EUR naar 63,50 EUR.
HerrKaiser
0
Herfinancieringen en renovatiekredieten doperen kredietaanvragen niet langer

28 september 2015 13:10

Voor het eerst in een jaar werden in de maand augustus minder hyothecaire kredieten aangevraagd. Zelfs de aanvragen voor renovatiekredieten en herfinancieringen, die de statistieken de voorbije maanden fors dopeerden, gingen fors omlaag.
451 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 19 20 21 22 23 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Dominante belegger in opmars'

09:10 Steeds meer Nederlandse beursgenoteerde bedrijven hebben een dominante aandeelhouder die het in de praktijk... 2

  Indices

  AEX 441,65 -0,10%
  DAX30 10.113,52 +1,21% #
  Dow30 17.073,31 -0,07% #
  EUR/USD 1,14 0,00%
  FTSE-100 6.416,16 +0,65%
  Gold spot 1.156,16 +1,52%
  NY-Nasdaq Composite 4.830,47 +0,41%

  Stijgers

  Ordina
  +9,82%
  Lucas ...
  +7,02%
  Arcelo...
  +5,99%
  BESI
  +4,85%
  Heijmans
  +3,92%

  Dalers

  Grontmij
  -4,97%
  Wessanen
  -3,32%
  USG
  -3,17%
  Corbion
  -2,18%
  BAM
  -1,86%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  bik op 10-okt-15 13:59
  (3)

  Harry de harige Aap op 10-okt-15 11:45
  (3)

  $euri op 10-okt-15 11:24
  (3)

  Muppet_Waldorf op 10-okt-15 11:21
  (12)

  $euri op 10-okt-15 11:07

  Column Forum Meer»

  (0)

  op 10-okt-15 13:53
  (333)

  Niet Overtreden op 10-okt-15 13:37
  (9)

  smith&jones op 10-okt-15 12:08
  (16)

  Chiddix op 10-okt-15 04:14
  (9)

  Hilkenbrook13 op 09-okt-15 22:44

  Meer »

  Teamleider Supply Chain

  Met kennis van zaken de interne organisatie sterker maken 09 okt

  09 okt Production Planner
  09 okt Accountmanager Ambacht West Nederland
  09 okt Quality Assurance Manager