Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
431 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ffff
0
www.iex.nl/Aandeel-Koers/11773/ING-Gr...


Ik sta er toch wat van te kijken: Als ik het goed gezien heb is de koers van ING vandaag zo ongeveer dezelfde als de koers begin September 2009.

Ik ben echt wat verbaasd!

Kunnen we constateren dat KBC het dus stukken beter gedaan heft en krijg ik meer begrip voor wat analyses die ik de laatste maanden las waarbij.....ING de voorkeur kreeg en krijgt op KBC......

Zeker drie maal gelezen: Analisten die ING meer koerspotentieel gaven dan KBC.


Peter
HerrKaiser
0
KBC gaat Antwerpse Diamantbank ontmantelen na mislukte verkoop

19/09/14 - 13u50 Bron: Belga

KBC heeft vandaag bevestigd dat de verkoop van de Antwerpse Diamantbank (ADB) aan de Chinese Yinren Group is mislukt. Daarom is beslist om ADB -wereldwijd de nummer twee in haar soort- "geleidelijk en op een geordende wijze" af te bouwen. "We betreuren dat daardoor een sterk merk met een lange en rijke geschiedenis en een toonaangevende speler in de diamantwereld verdwijnt", zegt KBC-topman Johan Thijs.

Eerder deze week berichtte de krant De Tijd al dat de verkoop dreigde af te springen. De reden was toen niet duidelijk. Volgens KBC heeft Yinren Group binnen de afgesproken periode geen volledig dossier kunnen indienen bij de Belgische toezichthouder, de Nationale Bank. De indieningsperiode werd zelfs met drie maanden verlengd, maar tevergeefs.

KBC is al sinds 2009 op zoek naar een koper voor haar diamantdochter. Er werden gesprekken gevoerd met meer dan 100 geïnteresseerde partijen. Eind vorig jaar was er dan eindelijk het langverwachte akkoord met de Chinezen. Die verkoop was ook het sluitstuk van het herstructureringsplan dat KBC in volle financiële crisis kreeg opgelegd door de Europese Commissie. Dat er nu gekozen wordt voor een ontmanteling van ADB is volgens KBC "conform het met Europa overeengekomen afsprakenkader over de desinvestering".
Het afbouwproces zal gebeuren via een fusie van de Antwerpse Diamantbank met KBC Bank nv. Daar zullen de kredietdossiers en activiteiten van ADB geleidelijk en op een geordende manier worden afgebouwd, met respect voor de contractuele bepalingen. Er worden geen nieuwe kredieten meer verstrekt. "Indien een derde partij in de loop van het afbouwproces een valabel en aannemelijk voorstel zou formuleren om de activiteiten van ADB, haar kredietportefeuille of onderdelen hiervan te verwerven, zal KBC dat voorstel onderzoeken voor zover het niet leidt tot een bijkomende financiële last, past binnen de met Europa overeengekomen volledige desinvestering en aanvaardbaar is voor de Nationale Bank van België", luidt het.

Het mislukken van de verkoop heeft op termijn een negatief effect op de winst- en verliesrekening van KBC. Enerzijds worden de in 2012 en 2013 geboekte waardeverminderingen teruggedraaid, met een positief effect van 100 miljoen in het derde kwartaal. Maar anderzijds zijn er over de hele afbouwperiode bijkomende kredietafschrijvingen nodig.

De ontmanteling heeft ook een effect op de tewerkstelling. ADB heeft haar hoofdzetel in de Pelikaanstraat in Antwerpen en telt 160 werknemers, van wie een honderdtal in Antwerpen. In België komt er geen collectief ontslag: een deel van de ADB-medewerkers zal instaan voor de ordentelijke afbouw, de rest zal ingezet worden in de KBC groep. De buitenlandse entiteiten van ADB zullen worden stopgezet. Beperkte teams zullen er instaan voor de afbouw van de activiteiten, voor de rest van het personeel wordt een ontslagregeling uitgewerkt.
HerrKaiser
0

'Vroeg of laat komt er een nieuwe financiële crisis'

26 september 2014 01:54

De menselijke hebzucht zal vroeg of laat tot een nieuwe financiële crisis leiden. Dat voorspelde KBC-CEO Johan Thijs op een bijeenkomst van het Financieel Forum Kempen. Hij noemde de staatssteun aan KBC nog 'de beste investering van de overheden van de voorbije 25 jaar.'
HerrKaiser
0
KBC verkoopt de Duitse activiteiten aan verscheidene investeerders verbonden aan Teacher Retirement Systems (Texas), Apollo Global Management LLC, Apollo Commercial Real Estate Finance, Inc. en Grovepoint Capital LLP.

De transactie maakt voor KBC ongeveer 100 miljoen euro aan kapitaal vrij.

De verkoop heeft geen invloed op de financiële resultaten.
HerrKaiser
1
KBC had to take a lot more provisions for Irish book again.Some interesting points in KBC statement on impact of AQR on its Irish division. www.investegate.co.uk/kbc-groep/gnw/k...
Massimo V.
1
18 analisten gaven hun prognose voor de Q3 cijfers van KBC.

De resultaten lagen (in tegenstelling tot vroeger) redelijk dicht bij mekaar. Gemiddeld komen deze analisten tot de volgende prognose voor de Q3-cijfers:

Net profit: 506 miljoen €
Adjusted net profit: 432 miljoen €

We weten nu op welke cijfers KBC zal afgerekend worden op 13/11. Ik hoop ook dat men meer duidelijkheid zal verschaffen met betrekking tot de terugbetaling van de Vlaamse steun. De reactie van de NBB op de resultaten van de stress test waren niet van die aard om echt vrolijk van te worden. Volgens de NBB blijven de Belgische banken het moeilijk hebben bij een eventuele nieuwe crisissituatie. Vermits KBC de toelating moet krijgen van de NBB wat betreft de terugbetaling aan Vlaanderen, denk ik dat men vanuit de nationale bank zal blijven aandringen om het kapitaal verder te versterker ipv de steun versneld af te bouwen. Een nieuwe kapitaalsverhoging is volgens sommige bronnen ook niet uitgesloten. Opnieuw dienen honderden miljoenen voor Ierland worden opzijgezet.
HerrKaiser
0
Luc Coene (NBB): 'Er moet in België minstens één grootbank verdwijnen'

31/10/2014 om 10:30

"We zitten met vier grote banken in België, dat is er minstens één te veel". Dat zegt Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank in Z-Talk Goossens.


"Op de Belgische markt is een concurrentieslag aan de gang inzake hypotheken en leningen aan bedrijven, waardoor de marges van de banken onder druk staan. Bovendien kampen ze met een te grote kostenstructuur omdat ze zich niet meer bezighouden met buitenlandse activiteiten, zoals voor de crisis. Het personeel zal vanzelf afgebouwd worden door het uittreden van de babyboomgeneratie. Maar ook de informatiesystemen die elk van die banken moeten aanhouden zijn te duur. Banken zouden dus beter fuseren of door buitenlandse partijen worden opgekocht," aldus de gouverneur.

In het feit dat een bank in buitenlandse handen valt, ziet Luc Coene niet meteen graten. "Het enige nadeel is dat de meer gesofisticeerde financiële jobs naar het buitenland zullen verdwijnen. "

Luc Coene schetst in Z-Talk Goossens ook hoe de Nationale Bank er over een vijftal jaar zou moeten uitzien. Hij vertelt over haar nieuwe taken, het personeel dat hiervoor nodig is en hoe groot het directiecomité zou moeten zijn. Ook laat hij zijn licht schijnen over de maatregelen die de federale overheid neemt om de economie terug in gang te krijgen. Die volstaan volgens hem niet.
HerrKaiser
0
De Hongaarse regering wil een nieuwe taks invoeren op de verkoop van
beleggingsfondsen. Dat dreigt een nieuwe tegenvaller te worden voor KBC-dochter

De Hongaarse minister van Economie Mihály Varga wil een taks van 25 procent
introduceren op de commissies die banken verdienen op de verkoop van
beleggingsfondsen. Hoe groot de impact van de nieuwe taks kan zijn voor K&H, is
nog niet duidelijk.

KBC wil en mag - gezien de nakende bekendmaking van zijn resultaten op 13
november - weinig of geen commentaar geven. 'We geven geen indicaties of maken
geen schattingen betreffende eventuele belastingheffingen waarvan de wet nog
niet bekrachtigd is', klinkt het aan de Havenlaan. De bank-verzekeraar geeft
enkel aan dat K&H in zijn productenaanbod ook beleggingsfondsen heeft. KBC is
met K&H de tweede grootste speler op de Hongaarse bankmarkt na het lokale OTP.

Blok aan het been

De Belgische bank-verzekeraar is er al jarenlang aanwezig. Maar het land is de
laatste tijd steeds meer een blok aan het been van KBC. In het tweede kwartaal
moest de groep een provisie van 231 miljoen euro aanleggen voor de beslissing
van de Hongaarse regering om banken te doen opdraaien voor hypotheekleningen die
werden aangeboden in vreemde valuta.

Door die provisie én de stevige Hongaarse bankentaks zal de lokale dochter van
KBC dit jaar in het rood duiken. De bank-verzekeraar overweegt evenwel niet om
uit Hongarije te vertrekken. 'Hongarije is ondanks de moeilijke wetgevende
context een kernland voor KBC en dat zal zo blijven. Als je kijkt naar onze
franchise daar, dan zijn zowel onze bank als onze verzekeraar in het land
intrinsiek winstgevend en dragen ze bij tot onze resultaten. Dit jaar zal dat
niet het geval zijn, maar de basis is gezond. Wat nu gebeurt, is eenmalig', zei
CEO Johan Thijs deze zomer.

De omstreden internettaks van de Hongaarse premier Viktor Orbán lijkt
ondertussen begraven te zijn. Nadat hij die een week geleden had aangekondigd,
volgde een storm van protest, in eigen land en in Europa. Maar of de wet nu ook
definitief van de baan is, is hoogst onzeker.
Tijd Realtime
HerrKaiser
0

Meedere verzekeraars niet klaar voor nieuwe crisis

Vandaag om 015:30 door Nico Tanghe

Verschillende Belgische verzekeraars hebben te weinig geld in kas om een nieuwe zware marktcrash op te vangen. Zij staan nu onder druk om vers kapitaal op te halen of andere maatregelen te nemen.

Minstens twee Belgische verzekeraars, mogelijk zelfs drie, hebben bij een nieuwe, zware financiële crisis onvoldoende kapitaal in reserve om aan hun klantenverplichtingen te voldoen. Dat blijkt uit een Europese stresstest waaraan voor ons land vijf grote spelers (deels) deelnamen: AG Insurance, KBC, Axa Belgium, Ethias en Allianz Belgium. Een Europees examen dat voor het eerst werd uitgevoerd volgens de nieuwe, strengere kapitaalregels (Solvency II) die gelden vanaf 2016.

Een minderheid van de Belgische verzekeraars (wellicht twee) had volgens de Nationale Bank te weinig geld in reserve in een extreem stress-scenario – de zogeheten double hit – waarin zowel de waarde van hun investeringsportefeuille (met vooral Belgisch staatspapier) als de rentecurve sterk daalt. Eén Belgische verzekeraar zakte ook voor een ‘Japans scenario’ met een langdurig lage rente.

Welke individuele Belgische verzekeraars zakten voor de test, is niet bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk of één en dezelfde Belgische speler zakte voor beide stress-scenario’s. Het toezicht op verzekeraars blijft voorlopig nationaal. Hoe de Belgische verzekeraars moeten reageren op deze Europese test, hangt daarom af van de Nationale Bank.

-------------------- vandaar de geruchten van een nieuwe kapitaalsverhoging ?
HerrKaiser
0
HerrKaiser
0
Familie Donck ietsje kleiner in KBC

03 december 2014 15:57

3D en Ibervest, twee investeringsvehikels van de familie Donck, verkochten enkele dagen geleden voor 5,45 miljoen euro aan KBC-aandelen. Ook andere insiders van de bank-verzekeraar staan de laatste weken aan de verkoopzijde. www.tijd.be/ondernemen/banken/Familie...
HerrKaiser
0

Wederom insiders die dumpen....

Datum Naam Transactie Aantal Prijs Tot. waarde
08/12/14 Jozef Cornu
Verk. aandelen 2.000 46,850 EUR 93.700,00 EUR
05/12/14 Jozef Cornu
Verk. aandelen 2.000 46,000 EUR 92.000,00 EUR
HerrKaiser
0
KBC verlaagt spaarrente naar nieuw dieptepunt

15 december 2014 16:50

KBC verlaagt dinsdag de totale vergoeding van zijn klassieke spaarboekje naar amper 0,25 procent. De bank is de eerste die zo weinig rente biedt. Ook BNP Paribas Fortis zet het mes in de spaarrente.


de bankrun kan beginnen....
Massimo V.
1
KBC heeft in Hongarije een groot aantal leningen uitgegeven in Zwitserse frank (omwille van de lage intrest). Door de crisis en de daarmee gepaard gaande daling van de Forint, heeft de Hongaarse regering beslist dat deze leningen terug moeten omgezet worden in Forint en dit aan de oorspronkelijke wisselkoers. Kbc heeft voor deze wetgeving reeds voorzieningen aangelegd. In hoeverre dit allemaal al uitgevoerd is weet ik niet. Indien er nog omzettingen moeten gebeuren zal dit zeker een extra zwaar negatief effect hebben. Vandaar dat KBC Ancora amper steeg de laatste weken, waar meestal LT-beleggers actief zijn. Integendeel, de laatste dagen zijn er grote blokken van 10.000 stukken door insiders en andere grote spelers gedumpt in aanloop naar de cijfers van het moederbedrijf KBC in feb 2015.
431 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX opent in de plus

09:36 De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdagochtend in de plus geopend. Ook de andere Europese effectenmarkten...

  Indices

  AEX 456,13 +0,37%
  DAX 10.676,00 +0,45% #
  DowJ 17.477,49 +0,52% #
  EUR/USD 1,13 -0,23%
  FTSE-100 6.832,07 +0,30%
  Gold spot 1.288,67 -0,60%
  NY-Nasdaq Composite 4.681,50 -1,89%

  Stijgers

  Fugro
  +4,16%
  KasBank
  +2,95%
  Docdata
  +2,80%
  Imtech
  +2,37%
  Gemalto
  +2,33%

  Dalers

  Corbion
  -1,93%
  Ordina
  -1,30%
  Ballas...
  -1,17%
  Philip...
  -1,07%
  Boskalis
  -1,06%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  carson kid op 28-jan-15 09:39
  (1)

  Mzzlpk op 28-jan-15 08:27
  (4)

  BAH op 28-jan-15 07:46
  (1)

  AlexB op 28-jan-15 07:13
  (4)

  Miskoop op 28-jan-15 05:06

  Column Forum Meer»

  (46)

  longer6 op 28-jan-15 10:08
  (6)

  Eventus docebit op 28-jan-15 09:55
  (28)

  Ruud100 op 28-jan-15 09:46
  (9)

  Eventus docebit op 28-jan-15 09:38
  (659)

  Kookies op 28-jan-15 09:31