Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

528 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 september 2009 18:25
    KBC looking to sell Peel Hunt at knockdown price

    By Simon Evans

    Sunday, 20 September 2009

    KBC, the troubled Belgian bank, has put its London brokerage and corporate finance house, KBC Peel Hunt, up for sale with the bank likely to suffer a huge loss on its investment.

    The bank, which has been forced to borrow around €7bn (£6.3bn) in state aid from the Belgian government during the credit crisis, is looking for bidders for its Peel Hunt arm.

    During the past few weeks, representatives from KBC have sought soundings in the Square Mile over likely interest in the broker, known for its coverage of the mid- and small-cap sector.

    Peel Hunt was floated on the Alternative Investment Market in 2000 and was bought by KBC just 10 months later in a deal that valued the company at £218.5m.

    The deal enabled Peel Hunt's founders, Charles Peel and Charles Holdsworth Hunt, to collectively scoop more than £70m on the back of the sale. But sources close to the company say that Peel Hunt is now likely to fetch a bargain basement price for its Belgian parent.

    "They paid big bucks for Peel Hunt back in 2000," said a source. "They aren't going to get anything like the original price. I can't imagine there will be a queue of bidders around the block for it."

    It is believed that a management buyout led by its current chief executive, Simon Hayes, is the most probable option for the sale of Peel Hunt, although others, such as the brokerage Collins Stewart, are thought likely to be interested in the business.

    "KBC has put a lot of capital into Peel Hunt and it has done its best to integrate the broker into the wider business so whoever buys it is going to have plenty of unpicking to do," said a source.

    KBC is currently in the midst of a group-wide strategic review and is preparing to submit a report to the European Commission in the coming weeks. Approval of the plan is expected by the end of the year.

    Other assets likely to come on to the market in the coming months include KBC's Irish retail banking operation.

    A spokesman for KBC refused to discuss the sale of the brokerage saying: "Any rumours concerning alleged divestments of KBC activities or assets are very premature."

    www.indepehttp://www.independent.co.u...

  2. [verwijderd] 20 september 2009 18:28
    Spijtig voor KBC dat "wat niet meer deugt" ook niet gemakkelijk meer aan de originele aankoopprijs kan worden verkocht. Dat wil zeggen als ze zoiets verkopen, ze het waarschijnlijk met verlies moeten verkopen, wat dan weer een negatief effect geeft op de resultaten.

    De mogelijk kapitaalverhoging van RBS is trouwens veel 'lastiger' nieuws ivm het KBC aandeel ( ook al gaat het over totaal verschillende context ). Zolang ze geen duidelijke strategie bekend maken over hun ze de staatsteun in de toekomst zien terug te betalen ( of op zijn minst de modus vivendi er van te verbeteren ) blijft er altijd de 'dreiging' van een kapitaalverhoging als oplossing.
  3. forum rang 7 ffff 20 september 2009 19:25
    Volgens The Independent weigerde men bij KBC alle commentaar te geven op wat de bank een gerucht noemt. Volgens een woordvoerder zijn alle geruchten omtrent eventuele verkopen van KBC-activiteiten zeer voorbarig.

    Voorlopig nog maar " een gerucht".

    Interesssanter is de uitgebreide analyse van Morgan Stanley die afgelopen dagen de aanleiding was voor een run op KBC. Ze rekende voor dat de aandeelhoudrs relatief beter af waren dan de Belgische staat als KBC weer in zijn normale doen komt. Er is zelfs sprake van een zekere hefboomwerking voor de aandeelhouders.

    Komt wel weer goed, net als bij ING!

    Peter
  4. Kaiser 20 september 2009 21:48
    zondag 20 september 2009 bron Belga
    LONDEN -

    KBC is op zoek naar een koper voor zijn zustermaatschappij KBC Peel Hunt. Dat schrijft de Britse krant The Independent. Tijdens de bankencrisis moest KBC verschillende keren bij de overheid aankloppen voor steun. Het is nu op zoek naar geld en zet daarom KBC Peel Hunt in de etalage.
    Volgens The Independent betaalde KBC 218,5 miljoen pond om de financiële instelling van Charles Peel and Charles Holdsworth Hunt in 2000 over te nemen. Met de overname kreeg KBC voet aan grond in Groot-Brittannië. Volgens de door de krant aangehaalde financiële experten zal niemand bereid zijn om KBC Peel Hunt over te nemen tegen een dergelijke hoge prijs.

    Bij KBC weigerde men commentaar te geven op wat de bank een gerucht noemt. Volgens een woordvoerder zijn alle geruchten omtrent eventuele verkopen van KBC-activiteiten zeer voorbarig.
  5. Kaiser 16 oktober 2009 20:28
    Familie Van Gorp casht op KBC



    De familie Van Gorp, een van de familiale aandeelhouders van bank-verzekeraar KBC, heeft via zijn holding Plastiche 70.000 KBC-aandelen verkocht. De verkoop levert de familie ruim 2,2 miljoen euro op.

    (tijd) - Dat blijkt uit de insidermeldingen van de financiele toezichthouder CBFA.

    Plastiche verkocht de aandelen op 2 oktober op Euronext Brussel. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt 32,03 euro.

    Van Gorp kocht in maart tienduizenden KBC-aandelen. De familie sloeg toen onder meer een pakket van 50.000 aandelen in aan een gemiddelde aankoopkoers van 6,2 euro.

    Het KBC-aandeel sloot vrijdag op 34,69 euro, een daling van 5 procent.

    PDG

  6. Kaiser 19 oktober 2009 11:57
    Moeizame start van proces KB Lux

    Even bomalarm in Brusselse Justitiepaleis —

    Maandagochtend is voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces begonnen over de gigantische fraude bij de vroegere Kredietbank (nu KBC) en de KB Lux (nu KBX European Private Banking). Door een bomalarm in het Justitiepaleis en door de afwezigheid van tolken Frans-Nederlands kent het proces een moeilijke start.

    www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...
  7. Kaiser 27 oktober 2009 12:10
    Belgische banken zijn niet meer rendabel

    De Belgische banken doken het voorbije halfjaar samen voor 2,2 miljard euro in het rood. Een jaar geleden boekten ze nog 3,2 miljard euro winst. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

    De banken zien hun winstgevendheid slinken door de crisis. De Nationale Bank becijferde dat de Belgische banken eind 2009 gezamenlijk met een verlies van 2,2 miljard euro zaten. Het rendement op het eigen vermogen van de banken kwam overigens op -8,9 procent uit, terwijl het een jaar geleden nog een positieve 11 procent was. De verhouding tussen de kosten en de inkomsten is ook opmerkelijk veranderd. Dit jaar staat de verhouding op bijna 91 procent, terwijl het een jaar terug nog maar 61 procent was.

    Alles samen hadden de banken in het eerste halfjaar voor 8,3 procent minder deposito's. Een bedrag dat is gekrompen tot 862,2 miljard euro. daarvan komen 279,3 miljard euro deposito's van particuliere klanten. Particulieren parkeerden bijna 8 procent meer op bankrekeningen. Kasbons kennen veel bijval. De inleg in kasbons is in de eerste zes maanden met 19,4 procent gestegen tot 35,7 miljard euro.

    De Nationale Bank publiceerde gisteren haar Strategisch Overzicht van het Belgisch financieel systeem, dat de financiële sector onder de loep neemt. Bekijk hier het rapport.

    09:05 - 27/10/2009 De Tijd

    www.nbb.be/pub/06_00_00_00_00/06_03_0...
  8. Kaiser 30 juli 2010 12:13
    Van de Velde daagt KBC voor rechter wegens rommelkredieten

    Vrijdag 30 juli 2010

    Lingerieproducent Van De Velde heeft zijn gewezen huisbankier KBC voor de rechtbank van koophandel gedaagd. De klacht heeft betrekking op een portefeuille herverpakte kredieten die vijf jaar geleden op advies van de bank werden gekocht. Met die transactie was een bedrag gemoeid van van 3,45 miljoen euro.

    Door de financiële crisis kenden die herverpakte kredieten echter gevoelige waardeverminderingen. Vele bezitters van herverpakte kredieten hebben hun belegging helemaal afgeschreven. Eerder al hadden een aantal andere partijen opgeworpen dat KBC het product als een veilige belegging had aanbevolen.

    Samenwerking gestopt
    Van de Velde heeft geen details bekend gemaakt over zijn vordering, maar mogelijk wordt een schadevergoeding gevraagd voor het financiële verlies. De lingerieproducent heeft inmiddels de samenwerking met KBC stopgezet.

    Express

    www.tijd.be/reactie/8944371-3118-0

    Indien KBC op het ogenblik van de doorverkoop al op de hoogte was (of had kunnen/moeten zijn) van het twijfelachtige karakter van de CDO's en die toch doorverkocht heeft als 'risicovrije' investeringinstrumenten, dan heeft Vandevelde een case.
528 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0626 -0,17%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.394,16 +0,62%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links