Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Grave na 2 maanden weg bij DSB Bank

81 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pim f 18 mei 2009 18:11
    Zal mij benieuwen wat daar achter zit

    De Grave na 2 maanden weg bij DSB Bank

    Van onze verslaggever Frank van Alphen
    gepubliceerd op 18 mei 2009 12:07, bijgewerkt op 18 mei 2009 16:23

    AMSTERDAM - Na slechts twee maanden is financieel directeur Frank de Grave vertrokken bij DSB Bank. Volgens DSB Bank was er ‘onvoldoende match’ met de andere twee leden van de raad van bestuur. Die bestaat uit oprichter en eigenaar Dirk Scheringa en Hans van Goor.

    Frank de Grave (53), volgde 15 maart Gerrit Zalm op. Deze ex-minister van Financiën was door zijn opvolger Wouter Bos gevraagd de leiding te nemen bij ABN Amro/Fortis. VVD’er De Grave was onder meer wethouder in Amsterdam, minister van defensie en voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NAa).

    DSB zegt dat het vertrek in goed overleg plaatsvindt. Over de eventuele vertrekregeling wil DSB Bank niets kwijt.

    Reden vertrek
    Volgens de woordvoerder van DSB staat het plotselinge vertrek van De Grave los van de kritiek op DSB Bank. De bank met submerken zoals Frisia, Becam en Postkrediet, ligt onder vuur van consumentenorganisaties. Die vinden dat de bank te agressief leningen aan de man brengt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar deze aantijgingen.

    Tegen nieuwssite Quote zei De Grave dat hij in zijn dertigjarige loopbaan nog nooit zo iets had meegemaakt. Hij wilde niets zeggen over de reden van zijn vertrek.

    url: www.volkskrant.nl/economie/article120...
  2. [verwijderd] 18 mei 2009 18:28
    www.dsbramp.nl/

    Rijk in 7 stappen volgens de D. S. methode volgens een forum lid van tros radar

    Stap 1. Schaf jezelf een groot bord aan om voor je kop te plaatsen, zodat je in de volgende stappen niet gehinderd wordt door enig gevoel van (mede)menselijkheid.

    Stap 2. Adverteer of zoek andere wegen om mensen te benaderen die financieel advies willen en nodig deze mensen uit op een door jou gekozen locatie.

    Stap 3. Adviseer deze mensen om voor een zo hoog mogelijk bedrag te lenen en breng die lening onder bij een andere bank.

    Stap 4. Adviseer een derde deel van de lening te beleggen in aandelen (bij jouw beleggingsmaatschappij), zodat, zo leg je uit, deze mensen met het rendement van de aandelen in 5 jaar de lening kunnen aflossen.
    Let op! Je gaat natuurlijk niet echt aandelen kopen, maar steekt het geld in eigen zak. Je eerste winst!

    Stap 5. Adviseer een overlijdensrisicoverzekering voor 5 jaar. Kun je best een flink bedrag voor vragen, neem je gewoon mee in de lening. De centen kun je in eigen zak steken!

    Stap 6. Na 5 jaar blijken de aandelen nog maar half zoveel waard als bij 'aankoop'. Je biedt je klanten aan bij jou een lening te nemen voor het bedrag van afkopen van de restschuld bij (jouw) beleggingsmaatschappij. Kost je niets, je had namelijk het gehele aankoopbedrag al in handen. Je ontvangt wel iedere maand rente en aflossing op het bij jou 'geleende' bedrag.

    Stap 7. Laat het geld maar binnen komen. Zit er goed bovenop dat je iedere maand je geld ontvangt. Dreig desnoods met (je eigen) incassobureau.
  3. [verwijderd] 18 mei 2009 18:51
    Frank de Grave exit bij DSB: 'Dit is me nog nooit overkomen!'
    Na twee maanden in dienst is oud-minister van Defensie Frank de Grave alweer vertrokken als cfo bij DSB, de bank van Dirk Scheringa. De Grave was de opvolger van Gerrit Zalm, die vertrok naar ABN Amro. ‘Ik werk nu dertig jaar, en dit is me nog nooit overkomen’, zegt De Grave tegen Quote

    Volgens het persbericht van DSB was sprake van een 'onvoldoende match' in de persoonlijke verhoudingen tussen De Grave en de rest van het bestuur van de leen- en spaarbank. DSB wil geen verdere toelichting geven. Hoe is het mogelijk, vragen we ons af, dat een professionele man als De Grave binnen een professionele organisatie hierdoor zijn nieuwe carrière in de knop gebroken ziet worden? ‘Ik begrijp uw vraag’, zegt De Grave over de telefoon tegen Quote, ‘maar ik verwijs hiervoor toch naar het persbericht, ik kan er niet meer over zeggen.'

    Maar het vierregelige persbericht van DSB vertelt toch niet het hele verhaal, laat De Grave doorschemeren. 'Ik heb vrijdag langdurig gesproken met De Nederlandsche Bank en die een toelichting gegeven.’ DNB doet 'geen mededelingen' over het onderhoud met De Grave.

    De Grave weet nog niet wat hij nu gaat doen. 'Nee. Ik werk nu 30 jaar en dit is een nieuwe ervaring voor mij. Ik moet dit een plek geven en dan gaan nadenken. Werken in de financiële sector is wel een goede keuze geweest, dat vind ik buitengewoon leuk. Dus ik sluit niet uit dat ik het weer in deze sector zoek.'

    Dirk Scheringa is volledig eigenaar van DSB en daarnaast ook bekend als grote man van voetbalclub AZ. Scheringa staat met €285 miljoen nummer 97 in de Quote 500. DSB is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws.

  4. relic 18 mei 2009 18:52
    Ik blijf me af en toe tog nog verbazen.
    Als er hier op het forum mensen/beleggers komen met verhalen over dat ze zijn bedonderd ( Easyinvest/Teakhout/Dubai/Scheepsvastgoed etc...) dan is het de schuld vd beleggers.

    Hadden ze maar eerst huiswerk gedaan, dom om hierin te beleggen blablabla...

    Maar als het over de DSB Bank gaat zijn de klanten altijd slachtoffers.

    Hoeven die mensen/klanten dan niet eerst goed door te lezen wat ze tekenen voordat ze een lening/levensverzekering of hypotheek afsluiten?

    Gelukkig lezen we van banken als Fortis/ING/Pensioenfondsen etc... alleen maar goede berichten???.

    mvg,

    Relic
  5. [verwijderd] 18 mei 2009 18:53
    quote:

    FransVanDongen schreef:

    Ratten verlaten altijd als eerste het schip. Eerst zalm nu deze jonge knaap.

    En de kapitein Dirk gaat ten onder met het schip dat DSB heet.
    FransVanDongen dinsdag 28 oktober 2008 14:55 Reageer | Dit is Niet OK | Aanbevolen: 0

    Rabobank is juist door het feit dat zij geen beurskoers hebben gevaarlijker dan de andere banken. Je kan namelijk niet zien in de koers of er daar wat aan de hand is. Rabobank kan daarom ook uit het niets straks opeens omvallen, wat misschien tot meer paniek lijdt dan bij een beurskoers aangezien veel mensen dan van te voren hun geld al konden weghalen. Bij een gerucht over rabobank kan het snel gaan.
  6. [verwijderd] 18 mei 2009 19:00
    quote:

    anova schreef:

    Hoe is het mogelijk, vragen we ons af, dat een professionele man als De Grave binnen een professionele organisatie hierdoor zijn nieuwe carrière in de knop gebroken ziet worden?
    Wat nou professionele vent? Als JOVD-voorman was het al 2x niks. Als minister was het al 3x niks. Maar ja, wie hokt dan ook met een nogal ronde advocaat?
  7. [verwijderd] 18 mei 2009 19:00
    quote:

    anova schreef:

    Maar het vierregelige persbericht van DSB vertelt toch niet het hele verhaal, laat De Grave doorschemeren. 'Ik heb vrijdag langdurig gesproken met De Nederlandsche Bank en die een toelichting gegeven.’

    Iets ontdekt en met zwijggeld ontslagen?
    Zou ik toch mee oppassen als ik Frank was,als de waarheid ooit boven komt ben je nergens meer welkom.

    mvrgr jo jo
  8. forum rang 8 lucas D 18 mei 2009 19:06
    De veel al suggestieve opmerkingen dat D. Scheringa de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws was en mogelijk nog is, zonder dat daar feitelijkheden voor te vinden zijn, is op zich wonderbaarlijk te noemen! Ik verwijs dan de reacties daarop naar de (mogelijk georganiseerde) roddeltante rubriek.

    Misschien dat deze roddeltantes die ook op dit forum welig tieren eens kunnen bedenken wat er achter zou kunnen zitten, dat de DSB bank als enige bank in Nederland die geen schade heeft geleden van de crediet crisis, de laatste tijd met enige regelmaat via via in discrediet word gebracht?

    Misschien kunnen ze zich eens afvragen, wie daar zijn of hun voordeel mee kunnen doen?

    lucas D
  9. [verwijderd] 18 mei 2009 20:39
    Dit gaat zeker een staart krijgen.
    Jaren geleden was er een beursgang voorbereid voor de DSB, tot op enkele dagen voor dit feit werd alles afgeblazen.
    De begeleidende banken kwamen de meest tropische constructies tegen(NL-Antillen+omgeving) en gingen het risico niet aan ...
    Wat constateerde De Grave waar Zalm altijd mee akkoord ging?
    Hij heeft afgelopen vrijdag langdurig met DNB gesproken..
    www.quotenet.nl
    ps

    paar ton afkoop en zwijgplicht, en ze leefden nog lang en gelukkig.
81 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0640 -0,04%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.679,90 -0,88%
Gold spot 2.382,68 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links