Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Siemens

875 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2008 09:47
    Dit is voor simi een goede barometer wat de economie betreft.Simi weet hoe laat het is.

    Siemens komt met winstalarm
    Siemens waarschuwt dat de winst in het eerste kwartaal van 2008 zo'n 900 miljoen euro lager zal uitvallen als gevolg van ordervertragingen en afzeggingen bij de divisies energie, transport en technologie. Dat heeft het Duitse elektronicaconcern maandag bekendgemaakt.


    (betten) - Volgens Siemens zal de financiële impact voor dit jaar naar verwachting het grootst zijn in de eerste drie maanden van het jaar. Het bedrijf herhaalde de winstdoelstellingen voor 2010 en kondigde aan volgend jaar definitieve voortgang te boeken richting deze doelstellingen.

    Een maand geleden liet bestuursvoorzitter Peter Loescher nog weten dat Siemens de winstdoelstellingen voor 2008 naar verwachting zou halen en dat het bedrijf nog niet was geraakt door de economische neergang.

  2. [verwijderd] 17 maart 2008 10:15
    In opmerkelijk stevige bewoordingen erkende president Bush de ernst van de economische situatie in de VS, waar gisteren een bank bijna ten onder ging.

    Door onze correspondent Freek Staps
    New York, 15 maart. Als zijn inschattingsvermogen hem niet in de steek liet, zei president Bush, dan zat de balzaal met bankiers, juristen en economen in het New Yorkse Hilton-hotel gistermiddag vol met gelijkgestemden. Zijn soort mensen. Dus durfde hij wel te stellen dat „jullie net zoveel van de kwestie afweten als ik”.

    Als we dan toch onder elkaar zijn, vervolgde Bush, hoefde hij natuurlijk niet uit te leggen dat „een vrijemarkteconomie zowel goede als slechte tijden kent. Zo werken markten nou eenmaal.” Om dan voor het eerst te erkennen dat „onze economie nu overduidelijk zware tijden doormaakt”.

    Bush hield zijn ongebruikelijk negatief getoonzette lunchtoespraak ten overstaan van de Economic Club of New York, Amerika’s 101 jaar oude en meest vooraanstaande onpartijdige economisch gezelschap. Het lidmaatschap van de club wordt verstrekt op persoonlijke titel, niet via de werkgever, en het aantal leden is gelimiteerd. Bijna alle 750 waren er. Henry Kissinger, topman John Thain van zakenbank Merrill Lynch en Glen Hubbard van de economische faculteit van de Columbia University zaten samen op het podium, klaar voor salade met geitenkaas, gegrilde kippenborst en verse bessen als nagerecht. In de zaal introduceerden disgenoten zich met het schudden van een hand, het noemen van de voornaam. Werkgever en functie blijven onvermeld, om pijnlijke situaties te voorkomen.

    De enige bedrijfsnaam die genoemd wordt is die van zakenbank Bear Stearns. De beurskoers van de zakenbank halveerde in een half uur, tafelgasten houden de koers via hun mobiele telefoon bij.

    Diepterecords
    Vlak voordat Bush begint te spreken wordt bekend dat Bear Stearns een noodinjectie krijgt om de financiën op orde te krijgen. „That’s ugly”, wordt de koersverzakking aan de ronde tafels becommentarieerd. De president zinspeelt zelf ook op de problemen bij Bear Stearns. „De gebeurtenissen volgen elkaar vandaag snel op”, zegt hij. „Het lijkt erop dat ik hier op een interessant moment kom opdagen.” De zaal lacht.

    Het is een zeldzaam moment van opgewektheid. De man die zichzelf omschrijft als „een optimistische vent” zegt alleen nog even dat „de hele wereld jaloers is op de Amerikaanse economie”. Om verder in minder dan een uur zes keer de economische omstandigheden te kwalificeren als „tough” (moeilijk, lastig), drie keer als „rough” (heftig, vol tegenslagen), zes keer te verwijzen naar „onzekere” tijden en vier keer melding te maken van het „vertrouwensverlies” van Amerikanen.

    Een van de belangrijkste leden van de Economic Club, trustee David Malpass, riep Bush eerder deze week via de opiniepagina van de zakenkrant The Wall Street Journal op zich tijdens zijn toespraak stevig uit te laten over de dollar, de munteenheid die deze week opnieuw diepterecords vestigde ten opzicht van de euro en de Japanse yen. Volgens Malpass – ironisch genoeg hoofdeconoom van het nu noodlijdende Bear Stearns – moet de regering-Bush meer doen dan vasthouden aan het volgens de econoom „ontoereikende mantra” dat een sterke dollar „in het nationale belang van de VS is”, en het daar bij te laten. Dat zou onvoldoende zijn. Bush cum suis moeten zich eraan committeren ook daadwerkelijk iets te doen om de val van de dollar te stoppen.

    Maar Bush liet zich niet verleiden tot dergelijke toezeggingen. Over de dollar wilde hij alleen kwijt dat „ik helemaal voor een sterke dollar ben”. Principieel houdt hij zich ver van de valutamarkten, vindt dat het terrein van centralebankier Bernanke die overigens „goed werk levert terwijl de omstandigheden tough zijn”.

    Uitzettingen
    Bush’ toespraak was diens antwoord op maanden van negatief economisch nieuws en groeiende verwijten dat de overheid onvoldoende ingrijpt. Dat laatste pareert hij door te stellen dat Amerikanen het zelf ook laten afweten. Ze tonen zich volgens hem sceptisch over de cheque ter waarde van een paar honderd dollar die ze vanaf mei in hun brievenbus zullen vinden met als doel dat die snel uitgegeven wordt om zo de economie aan te jagen.

    Ook gaan „a lot of folks”, nogal wat lieden, volgens Bush onvoldoende in op de hulp die de overheid biedt om uitzetting te voorkomen voor huiseigenaren met betaalachterstanden. Gelukkig, zo laat Bush fier weten, valt de groei van het aantal woningbezitters dat zich wél laat bijstaan voor het eerst hoger uit dan de toename van het aantal families dat op straat wordt gezet.

    Over de huizenmarkt, volgens hem de oorzaak van de huidige kredietcrisis, heeft hij verder alleen maar slecht nieuws. De huizenprijs (in sommige Amerikaanse regio’s al 20 procent lager dan een jaar geleden) zal verder wegzakken, de „verschrikkelijke last” van betaalachterstanden van huiseigenaren met oplopende maandlasten zal stijgen, het aantal uitzettingen neemt verder toe en „gemeenschappen worden uiteengerukt”.

    Pogingen van Democratische politici in het Congres om de markt te stabiliseren door leegstaande en onverkoopbare woningen op te kopen, beoordeelt Bush als onverstandig door te stellen dat „het nu onze grootste uitdaging is niets dwaas te doen”. Laat de markt zijn werk doen en „de zenuwen van de mensen daarmee beteugelen”. Met verder ingrijpen en de correctie daarmee alleen maar uitstellen is niemand geholpen, behalve „hypotheekbedrijven en speculanten”. Volgens Bush is dit soort beleid maken vergelijkbaar met het het autorijden over ruw terrein. Als de bestuurder te veel tegenstuurt, raakt hij van de weg, „in de sloot”.

    Isolationisme
    In deze „tijd van onzekerheid” wenden de Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Barack Obama zich tot protectionisme om het Amerikaanse baanverlies te verklaren. Bush zegt deze reflex te begrijpen, ziet zelf ook producten waarop staat dat ze „Made in Another Country” zijn. Isolationisme is niet het antwoord, vindt hij. Opnieuw: zo werken open markten nu eenmaal.

    Dat geldt ook voor de toenemende angst voor investeringen in de Amerikaanse economie door buitenlandse staatsfondsen. Zonde om deze beleggingen tegen te houden. Daarna permitteert hij zich een grapje over de aanzienlijke en volgens sommige economen zorgwekkende buitenlandse reserves van Amerikaanse valuta. Hij zegt: er is niets mis als andere overheden in de VS investeren, „want het was om te beginnen ons eigen geld”. Gelach uit de zaal. „Mij lijkt het dat we er recht op hebben dit terug te krijgen.”

    Alles goed en wel, vindt daarna een lid van de Economic Club die bij wijze van traditie na afloop van de toespraak een vraag mag stellen, maar hoe kan de president het almaar dalende consumentenvertrouwen tegengaan als de prijzen van olie, benzine en voedselprijzen zoals graan blijven stijgen en de dollar in waarde blijft dalen?

    Bush: „De olieprijs, yeah, die is hoog.” (Omgerekend kost benzine in de VS nu gemiddeld 0,55 euro per liter.) „Het zijn moeilijke tijden aan de pomp.”

    Het waarom van de prijsstijgingen? Meer vraag dan aanbod, plus de groeiende economieën in China en India. „Dus ik zie geen snelle oplossing. Hoe dan ook, de rest van uw vraag ga ik ontwijken. Bedankt voor uw tijd vanmiddag.”
  3. forum rang 7 ffff 17 maart 2008 13:51
    Zeg beste Murc,

    Nou moet je me geen beroerte bezorgen: Siemens staat minus 13, minus 14 procent en Philips minus 4....

    Alstom Min 7 procent

    L'action Alstom victime collatérale du profit-warning de Siemens
    L'action du fabricant de trains et d'équipements de production d'électricité est durement touchée ce matin par la révision à la baisse des prévisions de bénéfices de son concurrent Siemens (SI). Une annonce qui intervient au pire moment sur le plan boursier. Les marchés actions sont au plus mal ce lundi matin alors que les investisseurs fuient les marchés actions après les nouvelles déconvenues du secteur financier américain.

    Siemens a réalisé un audit de tous ses projets importants qui a révélé que certains d'entre eux seraient beaucoup moins rentables que prévu. En outre, le conglomérat a subi l'annulation d'une commande majeure en Grande-Bretagne dans les services informatiques, ainsi que des retards dans l'attribution de gros contrats. Pour refléter cette situation, une charge de 900 millions d'euros sera passée dans les comptes, ce qui empêchera de remplir les objectifs annuels.

    La direction a toutefois estimé que les prévisions fixées à l'horizon 2010 ne sont pas remises en cause. Cela n'a pas suffit à calmer les intervenants qui vendent massivement des titres Siemens. Vers 10h30, ils plongeaient de 13,76% à la Bourse de Frankfurt. A Paris, l'action Alstom (ALO) faisait aussi les frais des déboires de ce profit-warning, elle chutait de 6,52%, à 127,04 euros, soit la plus forte baisse du CAC 40.


  4. forum rang 7 ffff 17 maart 2008 16:46
    Er verdampt wat op een dag als vandaag. Alleen Siemens 13 miljard, Philips ruim een miljard, Alstom 1 miljard en ga zo maar door......

    Het gekke is dat het in sectoren zit die toch van de grond moeten komen: Kernreactoren zullen toch gebouwd moeten worden om de energievoorziening in stand te houden. Hoe duurder de olie, hoe beter voor de fabrikanten van kerncentrales. En dan worden er wat treinstellen minder besteld, maar ook hier geldt weer: Ze zullen toch t.z.t. vervangen moeten worden.

    Het zit dus tegen, zoals bij een recessie past, maar failliet gaan ze echt niet en vandaar toch gekocht vandaag......


    Siemens verliert 12 Milliarden Euro an Wert

    Siemens muss in der Kraftwerk-, Zug- und IT-Sparte kräftig ausmisten. Nach einer Überprüfung von Großprojekten schraubte der Konzern seine Gewinnerwartung für das laufende Quartal deutlich herunter. Die Aktie stürzte ab - der Börsenwert schmolz binnen weniger Stunden um mehr als 12 Mrd. Euro.

    Alleine im laufenden Quartal werde mit einer Ergebnisbelastung von 900 Mio. Euro gerechnet, kündigte Siemens in der Nacht zum Montag an. Die Korrekturen basieren auf einer Überprüfung von Großprojekten, von denen sich viele als Belastung herausstellten. Von den Einbußen beziehen sich 600 Mio. Euro auf den Kraftwerksbau, 200 Mio. Euro auf die Zug-Sparte und gut 100 Mio. Euro auf die IT-Sparte SIS, teilte Finanzchef Joe Kaeser mit. Die Siemens-Aktie rutschte ans Ende eines ohnehin durch die Kreditkrise stark angeschlagenen Dax auf mehr als minus 16 Prozent. Am Mittag war das Unternehmen 12 Mrd. Euro weniger wert als am Morgen.

    Die Mitteilung kommt ohne Vorwarnung, da der Münchener Technologiekonzern noch im Januar eine deutliche Steigerung des Nettogewinns gemeldet hatte. Der Konzern verdiente von Oktober bis Dezember 2007 fast 6,5 Mrd. Euro. Im gleichen Zeitraum des Vorjahres waren es nur 739 Mio. Euro.

    900 Mio. Euro Belastung: Siemens leidet unter defekten Straßenbahnen, verlorenen Aufträgen und Rohstoff-EngpässenIn der Kraftwerkssparte seien Kapazitätsgrenzen überschritten worden, hieß es. Siemens finde nur schwer erfahrene Ingenieure. Zudem machten die massiven Preissteigerungen bei Rohstoffen dem Unternehmen zu schaffen. Lieferanten hätten auch mit Engpässen zu kämpfen.

    Im Industriesektor macht Siemens einmal mehr die Bahnsparte Ärger. Die Belastungen seien vor allem auf die Sanierung defekter "Combino"-Straßenbahnen zurückzuführen, sagte Sektoren-Chef Heinrich Hiesinger. Gut die Hälfte der 475 ausgelieferten Züge seien mittlerweile repariert, sagte der neue Chef der Zug-Sparte. Bis 2010 soll die Instandsetzung abgeschlossen sein - und wird Siemens bis dahin weiter Geld kosten. Auch die Hängepartie um die Verlängerung der Transrapid-Strecke im chinesischen Schanghai belaste die ohnehin renditeschwache Sparte. 50 Mio. Euro habe Siemens bisher für Ingenieursleistungen ausgegeben, ohne sicher zu wissen, ob die Trasse jemals ausgebaut wird.

    Kursinformationen + Charts
    SIEMENS AG NAMENS-AKTIEN O.N.
    67,00 EUR -16,35 % [-13,10]

    1T 5T 1M 3M 6M 1J 5J

    SIEMENS AG NAM.. 67,00 EUR -16,35 %
    Die erst im vergangenen Jahr sanierte IT-Sparte SIS verlor unterdessen einen 85 Mio. Euro schweren prestigeträchtigen Auftrag des britischen Arbeitsministeriums. Die Behörde stornierte die Order, nachdem Siemens einräumen musste, die neue EDV-Struktur nicht wie geplant bis 2010 installieren zu können.

    Die Kontrolle der Projekte dauert noch an. Im Kraftwerksbereich sollen sie bis Ende März abgeschlossen sein. "Wir streben einen Abschluss bis Ende des Monats an", sagte Segmentschef Wolfgang Dehen. Es sei allerdings nicht ausgeschlossen, dass sich die Durchforstung des Portfolios nach unrentablen Projekten noch länger hinziehe.

    Aufarbeitung der Vergangenheit
    Die Manager lasteten das Finanzdebakel ihren Vorgängern an: "Was wir hier vor uns liegen haben, ist die Aufarbeitung der Vergangenheit", sagte Vorstandschef Peter Löscher in einer Telefonkonferenz. Dehen räumte ein, dass Siemens sich mit Aufträgen für konventionelle Kraftwerke übernommen habe. "Wir haben die Zuliefersituation unterschätzt und wir haben unsere Personal- und Planungskapazitäten falsch eingeschätzt", sagte er.

    Analysten äußerten sich skeptisch. "Siemens derzeitige operative Leistung ist enttäuschend, und wir erwarten, dass die Margen in den kommenden 18 Monaten unter Druck kommen", urteilte Bear-Stearns-Analyst Timm Schulze-Melander. "Siemens leidet unter einem tiefsitzenden Problem bei Orderakquise und -umsetzung."

    Kursinformationen
  5. [verwijderd] 17 maart 2008 18:08
    quote:

    ffff schreef:

    Het zit dus tegen, zoals bij een recessie past, maar failliet gaan ze echt niet en vandaar toch gekocht vandaag......
    Veel te vroeg denk ik Peter. Er ligt nog een gapend gat bij Siemens naar benee en de afdelingen die nu getroffen worden bij Siemens zijn niet eens zo zeer de afdelingen die gevoelig zijn als het gaat om de consumentenbestedingen.

    Kan nog makkelijk 25% vanaf.
  6. forum rang 6 marique 17 maart 2008 18:22
    quote:

    ffff schreef:

    Er verdampt wat op een dag als vandaag. Alleen Siemens 13 miljard, Philips ruim een miljard, Alstom 1 miljard en ga zo maar door......
    ...
    Het zit dus tegen, zoals bij een recessie past, maar failliet gaan ze echt niet en vandaar toch gekocht vandaag......
    Die 'verdampte' miljarden neem ik nooit zo serieus, Peter. Ze zijn virtueel. Uiteraard zijn er beleggers die bij verkoop vandaag reëel verlies hebben geleden. Maar stel je nu voor dat een philipsbelegger vandaag verliest op zijn positie en met de vrijgekomen cash siemens koopt. Gaat zijn verlies straks oplopen of juist verminderen?

    Heb op het scheiden van de markt een deel van mijn reserves aangesproken voor (bij)koop): TomTom, Aalberts, Arcadis en Sligro.

    vrgr
    marique
  7. forum rang 7 ffff 17 maart 2008 18:22


    Beste Jeroen,

    Of het veel te vroeg is, dan wel juist op het goede moment, dat weten we over een half jaar, een jaartje. Maar zojuist vind ik al surfend onderstaand bericht. En geloof me nou: als belegger geeft dat toch een goed gevoel. Want NATUURLIJK koop je in het huidige beursklimaat met samgeknepen tenen, realiserend dat er de afgelopen 9 maanden steeds nog iets af kan. Maar... de markt is wel erg nerveus en 17 procent eraf bij een bedrijf als Siemens wordt voor mij wat te gortig en blijkbaar ook voor de eigen baas.

    Een garantie is dat allerminst. Dat weten ze bij Agfa Gevaert en bij Omega Pharma, maar er zijn ook heel wat voorbeelden dat de bazen het WEL heel goed zagen zoals bijvoorbeeld bij INBEV die op de dag van de cijfers 10 procent in elkaar donderde en het hele management kocht grote partijene. Achteraf op het goede moment.

    Siemens-Manager investieren in eigene Aktien

    Siemens -Chef Peter Löscher und Finanzvorstand Joe Kaeser haben sich am Montag mit Aktien des eigenen Unternehmens eingedeckt.





    HB MÜNCHEN. Am Tag der Bekanntgabe einer Gewinnwarnung kaufte Löscher weitere 50 000 Aktien der Siemens AG im Wert von gut 3,3 Millionen Euro mit privaten Mitteln an der Frankfurter Börse, wie das Unternehmen in München mitteilte. Auch Kaeser habe sein Engagement in Siemens -Aktien aufgestockt und 3000 Aktien für rund 198 000 Euro gekauft.

    In der Nacht zum Montag hatte Siemens bekanntgegeben, dass die Gewinnprognose wegen Problemen bei Großprojekten gekappt werden müsse. Die Nachricht sorgte für einen Schock an den Börsen und schickte die Siemens -Aktien auf Talfahrt. Die Aktie verlor zeitweise bis zu 20 Prozent.

    "Ich bin davon überzeugt, dass wir mit der Neuausrichtung von Siemens die Weichen für eine positive Zukunft gestellt haben", erklärte Löscher laut Mitteilung. "Wir arbeiten die Versäumnisse der Vergangenheit schonungslos auf und haben Maßnahmen ergriffen, um von den positiven Wachstumsaussichten auch vom Ergebnis her zu profitieren.

    Ich habe vollstes Vertrauen in die Leistungsfähigkeit von Siemens." Auch Kaeser erklärte: "Unser Unternehmen hat ein gewaltiges Potenzial, das wir im Rahmen unserer Fit for 2010- Zielsetzungen weiter erschließen werden."


  8. [verwijderd] 17 maart 2008 18:37
    quote:

    ffff schreef:

    Beste Jeroen,

    Of het veel te vroeg is, dan wel juist op het goede moment, dat weten we over een half jaar, een jaartje. Maar zojuist vind ik al surfend onderstaand bericht. En geloof me nou: als belegger geeft dat toch een goed gevoel. Want NATUURLIJK koop je in het huidige beursklimaat met samgeknepen tenen, realiserend dat er de afgelopen 9 maanden steeds nog iets af kan. Maar... de markt is wel erg nerveus en 17 procent eraf bij een bedrijf als Siemens wordt voor mij wat te gortig en blijkbaar ook voor de eigen baas.
    Ik hoop absoluut dat je gelijk krijgt want ik begin er schoon genoeg van te krijgen. Vooral ook omdat ik me zorgen maak over de toekomst van vooral mijn aanhang. Gisteren vroeg mijn oudste dochter wat er aan de hand was. Ze studeert in Boxtel en bij haar hoef je echt niet aan te komen met het woord financiele crisis. Leg haar maar eens uit wat er aan de hand was. Ik heb dat gedaan en haar ook verteld wat de eventuele gevolgen zouden kunnen zijn. Ze lachtte me uit en begreep me niet. "Hoezo geen werk meer en hoezo kan een brood 20 euro kosten?"

    Ik wist zo onderhand ook van gekkigheid niet meer wat ik allemaal aan het vertellen was want zo een situatie als deze maakte ik niet eerder mee. Wat er in de VS gebeurt dat kan theoretisch niet. Er wordt gespeeld met alle regels en op de beursvloer daar worden aandelen verhandeld tegen een gemiddelde kw van 23. Steeds meer burgers betalen hun hypotheek niet meer, ook al kunnen ze dat wel. Steeds meer Amerikanen onttrekken hun geld aan de banken en Wall Street blijft keurig overeind. Wat mij betreft mogen ze. Snappen doe ik het echter niet meer. Weet ook totaal niet meer wat de gevolgen kunnen zijn. Ik vertrek zo weer naar Italie en onderweg merk ik niets meer van een aanstaande mogelijke krimp van de economie, behoudens dan dat er vanuit Italie wat minder naar de rest van Europa stroomt. Verder is het gewoon nog erg druk en van geen ellende is iets te merken.

    Huizen zijn hier echter ook aardig geprijsd en de wereldpers is voort zo aanwezig in de huiskamers, dat de huidige acties van de Amerikaanse burgers zo maar zou kunnen verergeren en zelfs over kunnen waaien. Zal je echt zeggen dat indien ik een paar miljoen bij een bank zou hebben staan, ik die al lang en breed zou hebben opgenomen want ik vertrouw de hele bankenwereld voor geen meter meer. Die bearput die we nu zien is slechts een topje.

    En dan die CEO's, een grote schande. Die van Corporate die mag aan de dijk gezet worden, maar evenzo die van Siemens. Om over BS maar niet te spreken. Komt morgen Lehman? Hard ontkend vandaag, vandaag ook een aantal anderen die daar proberen hun centjes veilig te stellen? Vannavond na beurs de mededeling dat Lehman aan de beurt is? Het einde is absoluut zoek en een dikke pluim voor de States als ze deze crisis te boven komen. Indien zo dan kunnen alle schoolboeken die uitleggen hoe de economie werkt de prullenbak in want zowel de reaganomics twintig jaar terug als nu de acties van Bush en Fed Flinstone, die hebben helemaal niets met dat begrip te maken. En om dat mijn dochter uit te leggen...
  9. forum rang 6 marique 17 maart 2008 18:47
    quote:

    lionking1965 schreef:

    Peter en Marique als het Nederlandse PPT team.
    Onder de 400 help ik ook mee.
    Vind ik wel leuk, Jan :-)
    De realiteit is iets anders. Heb al eerder geschreven dat ik, na de schrik van vorig tweede halfjaar, nu verlekkerd kijk naar de koersdalingen. Heb overwegend degelijke en betrouwbare aandelen in pf. Die koersen gaan echt wel weer een keer omhoog en zolang ik niet verkoop verlies ik niks. Dus nu prima gelegenheid voor de strategie "buy the dips".

    vrgr
    marique
  10. forum rang 6 marique 17 maart 2008 18:53
    quote:

    Meneer De Groot schreef:

    Leg haar maar eens uit wat er aan de hand was. Ik heb dat gedaan en haar ook verteld wat de eventuele gevolgen zouden kunnen zijn. Ze lachtte me uit en begreep me niet. "Hoezo geen werk meer en hoezo kan een brood 20 euro kosten?"
    Heerlijk, dat optimisme van de jeugd, toch?
    Bovendien heeft ze gelijk.
    Overigens, Jeroen, als jij echt kunt uitleggen wat er aan de hand is en ook nog kan vertellen wat de gevolgen kunnen zijn, ben je een kanjer. Niet meer over Gods wegen crossen zou ik zeggen, maar goed betaald freelance financieel advies gaan geven. De wereld ligt aan je voeten en luistert ademloos toe.

    vrgr
    marique
875 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0651 -0,19%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.752,60 -0,10%
Gold spot 2.385,25 +1,03%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links